piątek, 24 listopada 2017

Puszyste gofry przepis

Podstawą udanego deseru są jednak dobre, puszyste i lekko chrupiące gofry. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski: mleko, woda, mąka, cukier biały, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, oraz wcześniej wymieszane żółtka jajek z olejem, wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Kiedy byłam małą dziewczynką, często stałam w długiej kolejce, aby móc zjeść najlepsze w mieście gofry, które swoim kuszącym zapachem zapraszały do zakupu wszystkich przechodniów. Dziękuję za przepis Pani gofry to mistrzostwo.


Każdego lata próbujesz dociec, co takiego zawierają przepisy na ciasto na gofry, sprzedawane w budkach turystom - i wciąż nie udaje ci się poznać ich sekretu.

Jeśli marzą ci się złociste, chrupiące gofry, wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na ciasto na gofry. Poznaj słodką tajemnicę. Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Aby przygotować nasze gofry potrzebujesz: jajek, mleka, maki, cukru waniliowego oraz oleju. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.


Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Robię go od lat i zawsze jest dobry.

Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na puszyste gofry. Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Przepis na gofry jest bardzo prosty.


Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. To idealny pomysł na pożywne. Uwielbiam gofry, bo są pyszne oraz przypominają mi smaki dzieciństwa.


No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu? Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz. Do tego przepis nie może być skomplikowany – jasna sprawa.


CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Zaloguj się aby zapamiętywać przepisy. Sprawdzone przepisy na pyszne, chrupiące gofry!


Poszukując sprawdzonego przepisu na gofry domowe, warto zajrzeć do Kuchni Lidla. Z niej dowiecie się, jak zrobić ciasto na chrupiące gofry, które będą smakować zarówno na słodko, jak i na słono. Kocham każde zestawienie - z bitą śmietaną, z owocami, cukrem pudrem czy z dżemem.

Dzisiaj podzielę się swoim sprawdzonym przepisem, który serdecznie polecam :) PRZYGOTOWANIE: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę. Pyszne, lekkie i chrupiące gofry z dodatkiem maślanki. Są proste i łatwe do przygotowania.


Domowe gofry nie mają sobie równych! Bardzo smaczne same lub z dowolnym dodatkiem. Proste w przygotowaniu, które możesz zrobić samodzielnie, a w dodatku do wyboru w dwóch wersjach - słonym i słodkim.


Chrupiące gofry belgijskie są mniejsze niż tradycyjne gofry, zdrowsze, bo na drożdżach oraz mają ciekawszą strukturę - ich brzegi są chrupiące, a środek mniej miękki niż tradycyjnych gofrów na proszku. składniki wymieszać osobno. Dodać żółtka, miękkie masło i mleko. Delikatnie połączyć z pianą z białek. Powyższe ciasto na gofry ma idealną konsystencję, a po upieczeniu gofry są lekkie i chrupiące. Idealnie smakują z bitą śmietaną, owcami, dżemem, czy z lodami.


Koniecznie wypróbujcie ten przepis na domowe, puszyste gofry - lepsze niż z nadmorskiej budki. Nie wiem jak ten przepis może NIE WYJŚĆ, jest bardzo prosty. To jest pierwszy przepis, z którego gofry wyszły mi, chrupiące na wierzchu i pysznie pulchne w środku, tylko trzeba nastawić gofrownicę na maksymalną temperaturę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty