wtorek, 7 listopada 2017

Dobre gofry domowe

Na szczęście lub nieszczęście akurat przed świętami popsuł mi się opiekacz do kanapek i chcąc nie chcąc kupìłam urządzenie wielofunkcyjne z wymiennymi wkładkami gdzie m. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Ciasto zwykle przygotowuje żona, bo jej lepiej to wychodzi niż mnie (twojego przepisu też próbowała) Ja za to jestem odpowiedzialny za rozgrzanie gofrownicy i pieczenie.


W domu mamy gofrownice Profi bardzo szybko się nagrzewa i pieczę gofry także z rana do kawy jeszcze zdążamy je zjeść.

CHRUPIĄCE GOFRY - IDEALNY PRZEPIS - przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. To przepis na najlepsze gofry! Bardzo dobry przepis – szybko się robi a efekt.


Domowe gofry łączą pokolenia. Najlepsze są lekkie i chrupiące gofry, które puszystością dorównują drożdżowym ciastom. Proste w przygotowaniu, które możesz zrobić samodzielnie, a w dodatku do wyboru w dwóch wersjach - słonym i słodkim. Poznaj sekret pysznych, chrupiących gofrów.


Jeśli lubicie gofry, to gwarantuję Wam, że znikną w kilka minut od razu po wyjęciu z gofrownicy. Jestem więc przezorna i zawsze szykuję wcześniej dodatki do gofrów, by każdy mógł sobie od razu zjeść gorącego jeszcze gofra z ulubionymi owocami, czy bitą.

A tymczasem kulinarna masakra. Ciasto owszem gładkie, jedwabiste, gofry wyglądają ładnie, ale w smaku tragedia. Czuć mąkę, czuć proszek, tylko smaku pradzwdziwych gofrów nie czuć. Dodałam cukru, były trochę lepsze.


Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski: mleko, woda, mąka, cukier biały, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, oraz wcześniej wymieszane żółtka jajek z olejem, wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Osobno ubijamy białka jajek z szczyptą soli. Chyba każdy z nas uwielbia rozkosznie chrupiące, pyszne gofry domowe, które rozgościły się na dobre na naszych stołach.


Bez względu na wykorzystane dodatki, kojarzą nam się one bardzo często ze smakiem dzieciństwa lub wakacyjnymi wyjazdami nad polskie morze. Przepis na gofry jest bardzo prosty. Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków.


To idealny pomysł na pożywne. Powyższe ciasto na gofry ma idealną konsystencję, a po upieczeniu gofry są lekkie i chrupiące. My zajadamy się goframi w cztery pokolenia i uwielbiam je przygotowywać kiedy odwiedzają nas znajomi.


Idealnie smakują z bitą śmietaną, owcami, dżemem, czy z lodami. Koniecznie wypróbujcie ten przepis na domowe, puszyste gofry - lepsze niż z nadmorskiej budki. Czego potrzebujesz, aby przyrządzić dobre, domowe gofry?


Po pierwsze – gofrownicy, w której je upieczesz.

Masz już odpowiedni sprzęt? Czas zatem poznać przepisy na chrupiące gofry. Jak zrobić gofry - przepis i film. Jajka z cukrem utrzeć przy pomocy miksera.


Dodać mąkę, wymieszana z proszkiem do pieczenia - wymieszać. Na końcu dodać mleko i olej mieszając do uzysk. Potwierdzam gofry z tego przepisu sa naprawde dobre ☺. Uwielbiam gotować od podstaw i twierdzę że samemu można zrobić wiele pysznych potraw, jak domowe przetwory, dania obiadowe, przekąski czy pyszne ciasta lub desery. Znajdą państwo tutaj przepisy proste w przygotowaniu i smaczne. Zapraszam do odwiedzania mojego bloga oraz na.


Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry? Ciasto musi być dobrze napowietrzone i gęste, aby uzyskać chrupiącą skórkę. Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki. Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej!


Sprawdź nasze przepisy na Polki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty