Pyszne gofry dla dorosłych. Rogaliki krucho-drożdżowe, bardzo proste! Pasta z makreli wędzonej - wersje TRADYCYJNA SAŁATKA JARZYNOWA Z MAJONEZEM KOTLETY Z KALAFIORA. Gofry domowe są smaczne i zdrowe.
Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków.
To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser. Jaki jest przepis na gofry? Przyznaję, takie gofry trudniej odczepiają się od gofrownicy, ale nigdy nie miałam z nimi problemu, wystarczy podważyć je drewnianą łopatką, a wcześniej dobrze zapiec. Do miski wbić białka i ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli.
Do drugiej miski wsypać szklanki mąki i proszek do pieczenia, wrzucić żółtka i wlać szklanki mleka. Przepis na gofry proste. Należy wymieszać tylko wszystkie składniki, bez oddzielania jajek, czy topienia tłuszczu.
Do mąki dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli, zmiksuj na jednolite ciasto. Z białek ubij sztywną pianę i delikatnie wymieszaj ją z ciastem. Porcje ciasta nakładaj do gofrownicy i piecz 3-minuty na złoty kolor.
Szybkie ciasto na oleju z malinami. Nie wiele składników, a smakuję naprawdę super. Desery Ciasto drożdżowe na oleju.
A skoro mowa o przepisach podstawowych i bazowych, to zobacz koniecznie jak zrobić idealny biszkopt oraz mój ulubiony przepis na domowe pancakes. Wracając jednak do gofrów. Jest wiele sposobów na to, by gofry wyszły świetne.
Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad. Bez oddzielania białek od żółtek, bez rozpuszczania masła-miksujesz i wylewasz na gofrownicę. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania.
Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone. A oto świetny przepis, jak zrobić przepyszne i przy tym dietetyczne gofry bez użycia oleju ani żadnego innego tłuszczu.
Możesz je jeść z czystym sumieniem, wiedząc, że nie są wielką bombą kaloryczną.
Takie gofry najlepiej jeść ze świeżymi owocami lub konfiturami. Lista przepisów na gofry bez oleju z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Zaloguj się lub zarejestruj.
Przygotowanie ciasta na gofry. Do naczynia w którym mamy białko dodajemy szczyptę soli. Prosty przepis na gofry. Na końcu dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Piec w gofrownicy na rumiano (kilka minut).
Oddzielone żółtka należy zmiksować z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem oraz solą na jednolitą masę. Kolejno ubijamy na sztywno białka i mieszamy z wcześniej przygotowanym ciastem. No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu?
Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz. Do tego przepis nie może być skomplikowany – jasna sprawa. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry.
To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Warto przypomnieć go sobie w kawiarni, a najlepiej zrobić je samemu w domu. Oto szybki i prosty przepis na gofry! Ponadto jej przygotowanie jest naprawdę proste. Te ostatnie ubij na sztywną pianę, którą dodasz do masy na ciasto gofrowe dopiero na samym końcu, delikatnie mieszając wszystkie składniki.
Woda sprawia, że gofry wychodzą bardziej chrupiące, więc nie polecam zamieniać jej na mleko. Polecam nie tylko alergikom! Teraz nie musicie wyjeżdżać nad morze żeby zasmakować tego przysmaku.
Podajemy prosty przepis na szybkie i smaczne domowe gofry, które możesz zrobić w domu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.