poniedziałek, 11 września 2017

Gofry serduszka

To jest smak dzieciństwa przeniesiony w dorosłe życie. Lubię czasami powspominać, zwłaszcza, gdy są to kulinarne smaki z domowej kuchni, bo nie dosyć, że są pyszne, to przepis zawsze się sprawdza. Tak samo jest z tymi goframi, które wyszły. Im dłużej gofry będą pieczone, tym będą bardziej chrupiące. Upieczone już gorące gofry kładziemy na kratkę (nigdy jeden na drugi).


Gofry serduszka

Usmażone gofry wyłożyć na chwilę na kratkę kuchenną, wtedy zrobią się bardziej chrupiące. Następnie pociąć na pojedyncze serduszka. W każde serduszko wbić patyczek. Czekoladę połamać na kostki lub posiekać i roztopić w kąpieli wodnej.


Domowe gofry - słodkie wspomnienie dzieciństwa. Dziś sama serwuje je domownikom jako pyszny deser. Poznajcie mój przepis na chrupiące gofry serduszka , które trafią w serce każdego łasucha. Udekorowane są roztopioną czekoladą i ozdobione kolorową posypką lub posiekanymi orzechami.


Gofry serduszka

Przypominają mi cake popsy ;). Takie gofry mogą być słodkim deserem n Zobacz więcej. Gofry w kształcie serduszek na patyku. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Nowe ciało - nowe życie.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na gofry serduszka wafle. Jako że gofry podaję najczęściej na słodko, np. Na śniadanie polecam pyszne gofry z dżemem lub bitą śmietaną. Dzięki praktycznemu opakowaniu płyty są łatwe do przechowywania.


Gofry serduszka

Nieprzywierająca powłoka płyt ułatwia przygotowanie potraw i utrzymanie urządzenia w czystości. Płyty mogą być myte w zmywarce. Formy w serduszka są urocze, jednak gofry często będą wychodziły z nich gumowate. Jeśli maszynę już mamy, czas zabrać się za gofry! Podaję najlepszy przepis klasyczny – wypróbowałam bardzo dużo przepisów, lecz z tego lubię je zdecydowanie najbardziej – są bardzo chrupiące, a w środku delikatne i lekkie.


Przepis: Chrupiące gofry serduszka. Długo zastanawiałam się, czego już dawno nie jadłam. Już tak dawno ich nie jadłam. Powyższe informacje pochodzą ze strony euro.


CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Ale jest tam mąka i mak,a tego też się nie łączy.


A żółtko to przecież białko. Prawdziwa dieta nielaczenia wyklucza w ogole wypieki. Chyba,że kokoski z kokosu i białka, bo to białko. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry.


Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić.


Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone. Dzisiaj na obiad miałam zupę pomidorową, a zawsze jeszcze staramy się coś przygotować jako dodatek do obiadu. Zawsze zapachem przypominają mi różne budki nad morzem, w których niegdyś bardzo.


Poznaj szczegóły, przeczytaj opinie użytkowników i zamów ten produkt już teraz! Moje średnio chrupiące, ale z całą pewnością dlatego, że gofrownica to cienkie serduszka. Muszę przyznać, że o wiele bardziej smakują mi gofry właśnie z serduszkowej gofrownicy, są cieńsze, bardziej chrupiące i można ich zjeść więcej ;) Mój kolejny zakup to właśnie. Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje. Wejdź i znajdź to, czego szukasz!


Wszędzie Wszystkie kategorie. Mam pytania do robiących gofry. Ciasto chrustowe, więc spokojnie można uznać, że to deser karnawałowy. Z drugiej strony serduszka, czyli i na Walentynki jak znalazł. Coś robię nie tak, ale co?


Piekłam dłużej, ale to nic nie dało. Po wyjęciu z gofrownicy (serduszka) układam gofry jeden na drugim na talerzu. Może powinnam inaczej studzić? Ale w smaku i tak dobre, nic nie zostaje.


Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry? Ciasto musi być dobrze napowietrzone i gęste, aby uzyskać chrupiącą skórkę. Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki.


Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej! Sprawdź nasze przepisy na Polki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty