Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone. Ciasto robi sie tylko pare minut 8-10.
Ja mam ulepszony przepis - moje wychodzą fajne chrupiące - szkl mleka, szkl maki, budyń, jajka, łyżki cukry, płaska łyżeczka sody, łyżeczki proszku do pieczenia, szkl oleju. Anatoja odpowiedział(a) 14. Najlepiej kup tanią gofrownice po zł. Wychodziły z niej gofry w czarne kropki – niejadalne. Być może trafił mi się kiepski produkt, ale zraziłam się i takiego urządzenia więcej nie kupię.
Jeśli posiadasz już opiekacz do kanapek, masz ułatwione zadanie. Robi się go bardzo szybko właśnie w gofrownicy, a można podawać z dowolnymi dodatkami. Przepis podawałam Wam niedawno – znajdziecie go tu: „Hash browns – zapiekane ziemniaki„. Jeśli jednak nie posiadamy tego urządzenia, również możemy cieszyć się pysznym smakiem ulubionego deseru, przyrządzając go w nieco odmienny sposób. Silikonowa forma do gofrów.
Taki gadżet możemy nabyć w Internecie. Gofry smażymy kilka minut w gofrownicy. Nakładamy ciasto chochlą i wypukłą stroną łyżki rozprowadzamy ciasto dokładnie po całej powierzchni. Posypać cukrem pudrem i polać syropem klonowym.
Jeśli chodzi o to, jak się robi gofry w gofrownicy , to należy stwierdzić, że jest to bardzo prosty proces. Wystarczy przygotować urządzenie i podłączyć je do prądu. Kolejnym elementem jest rozgrzanie gofrownicy i posmarowanie jej olejem. Następnie, należy wylać ciasto do formy w gofrownicy i piec przez 3-minut. Zrób to sam - kreatywne spędzanie czasu w domu - DIY tutorials Polski Loading.
Domowe gofry to świetny pomysł na śniadanie lub na pyszną kolację. Jeśli lubicie gofry, to gwarantuję Wam, że znikną w kilka minut od razu po wyjęciu z gofrownicy. Jestem więc przezorna i zawsze szykuję wcześniej dodatki do gofrów, by każdy mógł sobie od razu zjeść gorącego jeszcze gofra z ulubionymi owocami, czy bitą. Jak zrobić gofry bez gofrownicy. Można je perfekcyjnie przygotować za pomocą… patelni grillowej!
Niezależnie od tego, czy nie masz miejsca na gofrownicę, czy po prostu nie lubisz podobnych gadżetów, metoda patelni grillowej działa doskonale! A nie da się zjeść wszystkich naraz. Będę próbować dalej, w każdym razie dzięki. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry.
To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Staraj się nie otwierać gofrownicy w trakcie pieczenia. Jeśli jednak po otwarciu okaże się, że wafle są zbyt jasne – przykryj je ponownie bardzo dokładnie i piecz do uzyskania złocistego koloru. Po upieczeniu wyjmij gofry z gofrownicy.
Używaj do tego celu specjalnych łopatek, gofry nie będą się łamać, a ty unikniesz poparzeń. W końcu przepis na gofry, które wychodzą mi chrupiące! Nawet te Michaela Roux nie chrupały w mojej gofrownicy. Tutaj po przeczytaniu komentarzy i bazując na tym przepisie zrobiłam z połowy przepisu (wyszło mi dużych), z czego szklanką płynu były pół na pół mleko z wodą gazowaną. Dodane przez magdakw: Tylko o kuchni.
Te tanie z marketow są do bani, robia gabczaste i miękkie gofry. Masz przepis na gofry: szklanki mąki szklanki mleka jaja łyżek oleju łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Żółtka oddzielić od jaj. Zmiksować żółtka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, olej i sól na jednolitą masę.
Białka ubić na sztywno i wymieszać z ciastem. Przepis na gofry z którego na pewno wyjdą smaczne i chrupiące jaja szklanki mleka szklanki mąki łyżek oleju łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilinowy, lub łyżka cukru ( ja daję cukier trzcinowy) szczypta soli Wszystkie te składniki oprócz białek mieszamy razem za pomocą miksera, natomiast na sam koniec dodajemy białka ubite na sztywno i delikatnie mieszamy łyżką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.