środa, 26 sierpnia 2015

Dobry sernik na swieta

Wszystkie najlepsze przepisy na serniki w jednym miejscu. Zobacz sprawdzone przepisy na pyszne serniki na kruchym spodzie, na herbatnikach lub bez ciasta. Upiecz wyśmienity sernik z rosą, z kratką, wiedeński, migdałowy, z jabłkami lub jagodami.


Pieczony, na zimo, a nawet bez sera. Anna Starmach, w kuchni Dzień Dobry TVN, postawiła na amerykański cytrynowy cheescake oraz sernik à la tiramisu.

A Wy, jakie macie pomysły na swój świąteczny sernik? Zobacz nasz sernikowy przewodnik i wybierz z niego przepis na sernik dla siebie - pieczony lub na zimno! Właśnie w momencie, kiedy myślałam, że już wszystkie najlepsze serniki zostały kiedyś przeze mnie wypróbowane i nic nie jest w stanie mnie zaskoczyć.


I tak upiekłam jeden z najlepszych serników, jaki w życiu jadłam. Dobry sernik wiedeński można uzyskać, używając serka mascarpone, który jest zdecydowanie bardziej kremowy niż twaróg. Poza tym, mimo, że oryginalny przepis nie przewiduje spodu, sernik wiedeński można upiec na herbatnikach.


Istnieje również receptura na sernik wiedeński na kruchym spodzie.

Wylać na przygotowany spód ciasteczkowy. Piec w temperaturze 160°C przez około godz (czasem nawet dłużej, do godziny). Ostudzić w uchylonym piekarniku, następnie ostudzony wsadzić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. I bardzo podoba mi sie, ze nie.


Zmobilizowała mnie do zakasania rękawów wypowiedź jednej z Czytelniczek, która napisała, ze szuka przepisu na puszysty i delikatny sernik, w końcu miałam dodatkową motywację. Czy jesli po upieczeniu wyciagnelabym go z kapieli wodnej i dodala piane z bialek na wierzch i postepowala jak z sernikiem z rosa to bylby to dobry pomysl? Zrobić karmel pomarańczowy: Roztopić na patelni masło, wsypać cukry, podgrzewać chwilę do lekkiego rozpuszczenia (ale nie całkowitego, żeby nie zrobiły się grudki). Wlać sok, intensywnie mieszając, aż do zgęstnienia. Karmel wylać na powierzchnię ciasta – powinien jeszcze trochę zgęstnieć.


Do tej pory robiłam klasyczny, tradycyjny, ale niestety rodzina na diecie i masło na przykład odpada. Czy ktoś ma przepis na fajny sernik bez masła w składzie? Lepiej milczec i wyjsc na glupca, niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci Odpowiedz Link.


Pyszny, orzeźwiający sernik na zimno z mocno wyczuwalnym smakiem cytrynowym, a jego konsystencja jak dla mnie wprost idealna, piankowa i puszysta. Przepisy, jak zrobić - Smaker. I nie ukrywam, że jest to jeden z moich ulubionych serników na zimno.

Mój Mąż i Synuś również zakochali się w nim od pierwszego spróbowania:). Z białek ubiłam piane i dodałam do sera lekko mieszając szpatułką. Warstwę serową wyłożyłam na podpieczony spód ciasta, na górę starłam druga część pozostawionego, schłodzonego ciasta.


Po upieczeniu sernik pozostawiłam w piekarniku do wystygnięcia. SERNIK WIEDEŃSKI – przepis na klasyczny sernik pieczony. Jest to mój ulubiony sernik, ponieważ jest wilgotny i szlachetny. Możemy cieszyć się pysznym smakiem pieczonego sera. Dodatek do tego sernika mogą stanowić rodzynki czy skórka pomarańczowa.


Ja jednak pozostawiłam go w nieskazitelnej. Kategoria serniki na zimno. Znajdziesz tu najlepsze przepisy na pyszne, orzeźwiające w letnie upały serniki bez pieczenia, czyli na zimno. Polecamy sernik z galaretką, z serkiem mascarpone, z biszkoptami i przeróżnymi owocami, a w szczególności z brzoskwiniami i truskawkami. Sernik wiedeński jest ciastem bez spodu.


C, a następnie jeszcze min. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik jeszcze na min. Uchylać drzwiczki stopniowo. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym!


Szukacie przepisu na sernik? Mamy pyszną propozycję od Natalii. Jest bardzo wilgotny, kremowy, aromatyczny, na spodzie z herbatników w czekoladzie.


Wygląda fantastycznie i goście byli nim zachwyceni, prosili o przepis. W przygotowaniu jest prosty i szybki - pisze autorka przepisu, która porowadzi bloga Mała Cukierenka. Ten sernik jest prosty, szybki, bardzo łatwy, a jego sekret polega na tym, że nie używamy miksera przy jego robieniu, a do zrobienia używamy najlepszych składników – bardzo dobrego sera, świetnego masła i wiejskich jajek. Najlepszy sernik na świecie – podano do stołu! Ciasta – desery na każdą okazję Puszyste serniki i słodkie szarlotki uwielbiamy za ich tradycyjny smak.


Nic nie pobije babcinego sernika lub szarlotki, której smak przypomina ten z rodzinnego domu. Makowce i pierniki to ciasta, które królują na stołach podczas świąt Bożego Narodzenia, natomiast bez babek i mazurków każda Wielkanoc byłaby niepełna. W masie serowej zatopione są kawałki brzoskwiń z puszki, które pokrywa warstwa bezowa.


Skorzystałam z przepisu Siostry Leonilli, podwajając ilość masy serowej (poza ilością masła) i wprowadzając drobne zmiany. Puszysty sernik klasyczny – taki wiejski, kremowy i pyszny. Bogaty – na śmietanie i jajach (do masy serowej idzie ich 1 a do całego ciasta 12!). Moja rodzina oszalała na jego punkcie.


Jako, że składniki podane są na dużą blachę, idealnie sprawdza się na święta, imieniny, rodzinne spotkania czy parapetówki. Witam zrobiłam sernik wg pani przepisu nie jestem dobra kucharka ale wg mnie jak na moje umiejętności wyszedl. Piątnicy proszę o radę chciałabym zrobic go.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty