środa, 21 lutego 2018

Jak zrobić leczo z cukinii

Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Sprawdź tu sprawdzony przepis! Na pewno znajdą się tam warzywa - od cebuli po cukinię.


Może być w wersji mięsnej i wegetariańskiej. Taka mieszanina warzyw to potrawa z południa Francji „ratatuja” a nie leczo z cukini.

Doskonale smakuje późnym latem i jesienią, gdy sezon na warzywa w pełni. Dzięki pasteryzacji możemy zajadać się leczo z cukinii, papryki i pomidorów również zimą. Kroimy paprykę na małe kawałki jak do gulaszu i cebulę na paski dorzucamy na patelnie podsmażamy aż cebulka się zeszkli. Leczo - danie proste i smaczne. Zobacz, jak zrobić leczo.


Niektórzy lubią dodać do lecza. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Przepisy na leczo są różne.

Jak już będą miękkie, odkryć wlać pomidory z puszki, doprawić jeszcze solą i pieprzem, całość jeszcze podgrzewać mieszając około pięć minut i gotowe. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Przetwory z cukinii, z papryki czy z ogórków uświetnią twój stół w zimowe dni, kiedy trudno o warzywa dojrzewające w słońcu.


Wszystkie składniki dusimy, aż powstanie zawiesisty sos. Jak widać, przepisy na przetwory z cukinii na zimę nie są trudne do wykonania. Przede wszystkim powinniśmy wybrać, czy interesuje nas leczo wegetariańskie, czy jego mięsna forma, np.


Słoiki stawiamy do góry nogami w ciemnym, suchym miejscu, żeby się zawekowały. Również fani grzybów znajdą wersję dla siebie, ponieważ leczo często przyrządza się z pieczarkami. W ten sposób latem przygotowane leczo dotrwa do zimy bez konieczności pasteryzacji. Można również zamrozić przygotowane leczo.


Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Helu, wiesz, ale juz jest duzo lepiej niż jeszcze niedawno było. Dodane przez smakoszkammm w: Tylko o kuchni.


Na całe szczeście również moderacja - nie cała niestety- pomogła w powrocie jako takiej normalności na Smakerze. Tradycyjny przepis W lecie ta smaczna i aromatyczna potrawa często gości na polskich stołach, choć niekiedy ma mało wspólnego z węgierskim oryginałem, w którym nie pojawia się cukinia czy bakłażan.

Zrobienie leczo z cukinii i kiełbasy nie jest wcale trudne. Jest to danie jednogarnkowe i wystarczy zachować odpowiednie proporcje oraz postępować zgodnie z podanym schematem dodawania składników. Jak zrobić leczo z cukinii i kiełbasy. Ma to znaczenie, ponieważ wpływa na ostateczny smak potrawy.


Ratatuj to francuskie leczo warzywne, przygotowywane na bazie cukinii, bakłażana, pomidorów i papryki. Wśród licznych dań z bakłażana i cukinii, to znajduje się zdecydowanie w czołówce stawki. Przygotujesz je z soczystych, pełnych aromatu warzyw i doprawisz Bulionem warzywnym WINIARY. Warzywne leczo ma jeszcze inne zalety: możesz wykorzystać niemal dowolne warzywa, a przy przygotowywaniu lecza brudzisz niewiele naczyń. Opcjonalnie z pieczarkami - jak zrobić.


Tak więc w sezonie na piękne i zieloniutkie cukinie trzeba zrobić kilka najważniejszych dań. I jest to właśnie to leczo z cukini, ale i moje ulubione placki z cukinii. Takie domowe leczo z cukini jest super proste i dość szybkie do zrobienia.


Ważną informacją jest to, że ja zawsze przepis na leczo z cukinii szykuję w jednym garnku. To faktycznie olbrzym ta cukinia! Z takiej wielkiej cukinii to można zrobić wiele rzeczy np.


Takiej wielkiej nie trzeba całej obierać tylko po kolei, bierzemy kawałek, obieramy i coś z niej robimy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty