Składniki wymieszać rózgą na gładką masę. Podajcie jakieś dobre, sprawdzone przepisy. Wszystkie składniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Piec w gofrownicy na rumiano - około 2-minut, podawać z bitą.
Często są pytania jak zrobić gofry by były chrupiące.
Tu szczególnie polecam dobre firmowe gofrownice, gdyż tania chińszczyzna często słabo grzeje i gofry nie wypiekają się prawidłowo. Po pieczeniu w dobrej gofrownicy (np. Philips czy Rowenta) o wystarczającej mocy uzyskamy efekt chrupiących. Do miski wlewamy szklankę mleka, wbijamy jajka i miksujemy.
Po około minucie wsypujemy cukier nadal miksując. Następnie mąkę (po trochu, nie wszystko naraz) i proszek do pieczenia. Wlewać małymi porcjami masę na rozgrzane foremki i piec na złoty kolor. Gotowe gofry układamy na kratce od piekarnika by przestygły.
CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry.
To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-). Pyszne z bitą śmietaną i owocami.
Doskonale nadają się na śniadanie, podwieczorek czy kolację. Gofry są smacznym poczęstunkiem. Dodaj do nich owoce, syrop lub czekoladę, a z pewnością każdemu będą smakowały.
Ważne, żeby wyłożyć gofry na kratkę, a nie na blachę – da to ujście wilgoci – gofry nie zaparują i nie zrobią się gumowe, a ja mogę spokojnie piec następną porcję ciasta. Dodane przez magdakw: Tylko o kuchni. Te tanie z marketow są do bani, robia gabczaste i miękkie gofry. This feature is not available right now. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.
Przepis na idealne ciasto. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Mamo, zrób gofry, proszę…. Takie zdanie słyszę z ust swojego dziecka minimum raz w tygodniu.
Dobre gofry nie są złe :) Nie ma się co dziwić. Czasami rozbawiają mnie do łez dzieci znajomych, które po przyjechaniu do nas, już od progu potrafią krzyczeć, że będą jadły gofry, mimo, że ja wcale tego nie planowałam. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania.
Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić.
Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone. Czasami po przebudzeniu pojawia się ochota na coś smacznego i chrupiącego, dzięki czemu zwiększy się energia na cały dzień. Jak zrobić ciasto na gofry? W takiej sytuacji wiele osób zadaje sobie pytanie, jak się robi gofry w domowym zaciszu. Poniższe wskazówki dotyczą gofrów amerykańskich czyli tych bez drożdży (a nie gofrów belgijskich które są z drożdżami).
Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry? Ciasto musi być dobrze napowietrzone i gęste, aby uzyskać chrupiącą skórkę. Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki. Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej!
Sprawdź nasze przepisy na Polki. Domowe gofry to pyszny deser, który ucieszy zarówno dzieci, jak i dorosłych, a ciasto na gofry nie jest wcale trudne do przygotowania. Aby to zrobić, potrzebujecie jedynie dobrej gofrownicy i sprawdzonego przepisu. O to pierwsze musicie zadbać sami, ale wypróbowane receptury dostarczą wam użytkownicy Smakera. Pascal Brodnicki i Radek Kotarski - Duration: 12:46.
Thermomania 62views.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.