wtorek, 27 lutego 2018

Gofry w kształcie serca przepis

Były naprawdę przepyszne i rozpływały się w ustach. Chociaż do zapustów i walentynek jeszcze daleko to dzisiaj podzielę się z Wami moim przepisem na te małe cudeńka. Gofry w kształcie serca.


Na Litwie, gofry w kszatłcie serca nazywane są čirviniai blynai, czyli serduszkowymi blinami. Dodane przez mamaija w: Tylko o kuchni. W końcu może dowiem się jak robić pyszne gofry, bo ja z moja mała po prostu je uwielbiamy, ja robię gofry w takim opiekaczu do chleba, na tosty.

Pobierz tysiące darmowych zdjęć na Freepik. Do jego wykonania nie potrzebna jest forma. Wystarczy tyko biszkopt okrągły min średnie tanie. Chrupiące tosty z jajkiem i parówką w kształcie serca.


Prostokątne, kwadratowe, w kształcie serca lub kwiatka-wszystkie smakują równie niebiańsko. Z ulubionymi dodatkami moglibyśmy je jeść bez końca. Czy wśród Was też są miłośnicy gofrów? Dziś przedstawiamy Wam przepis na idealne ciasto, propozycje podania i rady dotyczące wyboru idealnej gofrownicy.


Kupiłam gofrownicę, z której gofry wychodzą w kształcie serca, lubię jak na talerzu potrawa ładnie się prezentuje.

To jest smak dzieciństwa przeniesiony w dorosłe życie. Lubię czasami powspominać, zwłaszcza, gdy są to kulinarne smaki z domowej kuchni, bo nie dosyć, że są pyszne, to przepis zawsze się sprawdza. Tak samo jest z tymi goframi, które wyszły pyszne. Można podawać je z różnymi dodatkami. Dziękujemy za nadesłane zdjęcia i czekamy na więcej!


Chwalicie nasz przepis, zajadacie się goframi i cieszy nas, że nasz wypróbowany przez lata przepis do dnia dzisiejszego cieszy się tak wielką popularnością. Co Ty na to, by przygotować pyszne śniadanie – gofry lub placuszki w kształcie serca? Koniecznie z dodatkiem truskawek i bitej śmietany. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, tak by nie powstały grudki.


Z gotowego ciasta pieczemy gofry. Upieczone posypujemy cukrem pudrem do smaku. Doceń przepis: Zgłoś błąd w przepisie Zgłoś błąd w przepisie gofry cukrem serduszka pudrem. Cukier z prawdziwą wanilią.


Bergische - gofry wywodzące się z Niemiec. Są bardziej kruche niż gofry belgijskie i zawsze mają kształt serca. Podaje się je ze śmietaną i czereśniami.


Hong Kongu, określany przez miejscowych mianem „ciasta sieciowego” lub „ciasteczek sieciowych”. Warto “organizować” sobie właśnie te magiczne chwile np. Ostatnio proponowałam Wam sałatkę z szynką parmeńską, melonem, pomidorami, a tym razem przygotowałam pizzę w kształcie serca, idealną na romantyczną kolację.

Udekorowane są roztopioną czekoladą i ozdobione kolorową posypką lub posiekanymi orzechami. Przeglądając więc gazetkę ulubionego supermarketu i widząc gofrownicę na serca-lizaki zaznaczyłam ją grubo. Bezpłatny newsletter nie tylko o zdrowym odżywianiu, odchudzaniu i urodzie.


Lepszego przepisu na gofry chyba nie sposob znalezc :). W mojej gofrownicy o mocy 7W gofry wyszly po prostu rewelacyjne. Zostawiam je na dodatkowe pol minuty niz zalecany czas, gofry wychodza bardzo delikatne i chrupiace. Moje gofry jak nad morzem są o wiele smaczniejsze, bo są to gofry na naturalnych składnikach.


Jajka, masło, maślanka to podstawowe składniki w przepisie na gofry. Składniki: 2g pszennej mąki. Wybór silikonowych foremek jest spory.


Możemy w nich upiec gofry o różnych kształtach – klasyczne prostokątne, kwadratowe, okrągłe, a nawet w formie serca. Idealne gofry wymagają dobrego przepisu i odpowiedniego przygotowania. Przepis na gofry na słono, podane z jajkiem sadzonym i domowym guacamole. Domowe gofry wytrawne będą świetne zarówno na śniadanie, jak i na kolację.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ciasto w kształcie serca. Stopień trudności Łatwy Czas wykonania Średni. Wracając jednak do gofrów. Jest wiele sposobów na to, by gofry wyszły świetne.


Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad. Jedna z nich jest taka, że nie wolno zaglądać do gofrów w trakcie pieczenia. Jest to kluczowe przy przepisie na ciasto na gofry chrupiące.


Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty