piątek, 2 września 2016

Sernik tradycyjny z budyniem

TRADYCYJNY SERNIK Z BUDYNIEM Był to pierwszy sernik, którego nauczyłam się piec. Klasyczny, bardzo wilgotny i ciężki, zwieńczony pyszną polewą czekoladową. Kiedyś dodawałam do niego bakalie, teraz najczęściej piekę czysty bez dodatków, bo taki lubimy najbardziej. Najlepszy wychodzi oczywiście z tradycyjnego twarogu kupowanego w. Ostatnio lubuję się w sernikach bazujących na minimalnej liczbie składników, z małą jak zawsze ilością cukru i nawet bez spodu, by mogły go zjeść także osoby unikające czy wręcz wykluczające gluten ze swojej diety.


Lista przepisów na sernik tradycyjny z budyniem z polskich blogów kulinarnych.

Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Był to oczywiście tłusty twaróg, jajka, skrobia z odrobiną mąki pszennej i cukier. Ponieważ piecze się go w odrobinę wyższej niż zazwyczaj temperaturze, to.


Rozpływający się w ustach sernik jest wypiekiem ponadczasowym, zachwycającym w swej prostocie. Któż nie słyszał o tym cieście? Jest to jeden z najbardziej popularnych deserów, którego smak trzeba poznać.


Gotowy na tytuł mistrza słodkich wypieków? Już kilka miesięcy temu podałem przepis na pyszny sernik z budyniem, który osiągnął dużą popularność na blogu.

Na wstępie nastawiamy piekarnik na temperaturę 1stopni C aby się nagrzał. Twaróg dobrze odciskamy na sicie po czym mielimy. Tradycyjny sernik pieczony bez ciasta. Jest wilgotny, puszysty, delikatny, a do tego łatwy i szybki do przygotowania.


Można przygotować go na klasycznym twarogu, twarogu z wiaderka lub quarku. Można wzbogacić jego smak dodając startą skórkę z pomarańczy, rodzynki lub ulubiony aromat. Nie jest to tradycyjny sernik jaki jadlam kiedys u babc czy u gosci ,niewiem niby okej jest ale jest za wilgotny , za niski , ale przede wszystkim jest nijaki w smaku,moze to zalezy do sera bo uzylam vitello z biedronki ktory przed upieczeniem byl o wielel epszy w smaku.


Jestem zawiedziona bo chcialo mi sie tradycyjnego sernika jaki byl kiedys. Do dużej miski należy wrzucić przemielony ser biały. Dodać cukier, żółtka, budyń i wymieszać. Z białek należy ubić pianę i dodać do reszty.


Następnie należy dodać masło i rodzynki. Puszysty sernik tradycyjny To jest najlepszy sernik tradycyjny jaki kiedykolwiek jadłam. Ciasto jest cudnie puszysty i kremowy. Przepis jest wyjątkowy w swoim rodzaju! Nie jadam serników i ich nie lubię, bo zawsze są twarde i zbite.


Tym co mają podobnie jak ja, gwarantuję, że będziecie tym przepisem zachwyceni! Jeśli wierzch sernika zacznie się zbyt szybko rumienić z wierzchu to przykrywam go kawałkiem folii aluminiowej.

Po minutach wyłączam piekarnik i pozostawiam ciasto na minut. Wszystkie składniki na sernik muszą mieć tę samą temperaturę. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy delikatnie do powstałej masy z sera. Aby sernik nie p opękał w czasie pieczenia niektórzy proponują umie szczenie dużego naczynia (większej brytfanny od tej, w której piecze się ciasto) z wrzątkiem na półce pod sernikiem.


Możecie zrobić go w wersji waniliowej lub pomarańczowej czy cytrynowej (dodając wanilię lub skórkę z pomarańczy czy cytryny). Myślę, że przepis na taki sernik przyda się Wam w okresie najbliższych świąt. Uważamy, że takie okazje należy wykorzystywać, więc na pewno pieczemy (i zjadamy) sernik. No właśnie - przepisów jest multum, a który najlepszy? Gotowany, a może wegański z kaszy jaglanej?


Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Pyszny domowy sernik z budyniem, który jest puszysty i szybki w przygotowaniu. Jego największa zaletą jest delikatny, śmietankowy smak. Masło ucieram z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę.


Sernik na zimno, a może z nerkowców? Jeśli macie dobry przepis to takie ciasto wygra z nawet najbardziej wymyślnymi i pięknie wyglądającymi smakołykami z cukierni. Ponadto wiecie co jest w środku, dodajecie tylko składniki najlepszej jakości, to zawsze gwarantuje sukces. Lubię serniki w różnych wersjach. To sernik, który zawsze się udaje i wszystkim smakuje.


Polecam nie tylko na Święta Bożego Narodzenia. Pianę dodaję do masy serowej. Dodaję zmielony ser, budyń, mąkę krupczatkę oraz rodzynki.


Masa serowa: Masło ucieram z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty