piątek, 9 września 2016

Przepis na dużą porcję naleśników

Zaczynam od wsypania do dużej miski prawie całej odmierzonej mąki. OKEJ, tak na prawdę to jej nie odmierzam i robię to na oko sypiąc mąkę wprost z opakowania, ale na początku radzę Ci użyć chociaż szklanki :) Radzę też zostawić nieco mąki na dnie szklanki i dodać ją dopiero jeżeli okaże się, że ciasto jest zbyt rzadkie. Z tej receptury korzystam od wielu lat- zawsze się udaje. Ten przepis na ciasto naleśnikowe nadaje się zarówno do przygotowania naleśników na słodko jak i na słono.


Przepisy, jak zrobić - Smaker. Któż z nas nie kocha naleśników.

Jedni lubią na słodko, inni preferują wytrawne. Wszyscy z pewnością zgodzą się z tym, że najsmaczniejsze są te cieniutkie i delikatne. Ulubiony przepis czytelników! Dzięki dodatkowi wody gazowanej naleśniki są bardziej delikatne. Jeśli mamy czas, ciasto można przygotować pół godziny wcześniej, aby odpoczęło, ale nie jest to konieczne i naleśniki można od razu smażyć po zmiksowaniu składników.


Naleśniki wyjdą również ze zwykłą wodą. Zawsze celowo robię za dużo naleśników, aby kilka dni później wykorzystać je do kolejnego obiadu. Być może jest wiele przepisów na ciasto naleśnikowe, jednak ja zawsze korzystam z tego jednego jedynego.


Wg mnie ten przepis na naleśniki jest najlepszy, czy to robimy naleśniki na słodko czy też naleśniki wytrawne.

Do miski wrzucamy mąkę, dodajemy wodę i mleko oraz jajka, olej i sól, miksujemy na gładką masę. Czytelnicy mojego bloga mogli już kiedyś zobaczyć przepis na niemiecki tort naleśnikowy. Z wytrawnym, serowo-szynkowo-warzywnym nadzieniem był boski. Zachwyciły mnie wtedy również same naleśniki - prz Zobacz więcej. Poznaj nasz sprawdzony przepis na idealne ciasto naleśnikowe i sprawdź, jak zrobić naleśniki dla całej rodziny w najprostszy z możliwych sposobów.


Lista przepisów na naleśniki duża porcja z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Zaloguj się lub zarejestruj.


Całą tajemnicą udanych naleśników są placuszki cieniutkie i elastyczne. Jak zrobić takie naleśniki? Oto przepis na idealne ciasto naleśnikowe. Przeczytaj też: Jaki farsz do naleśników? Idealne ciasto na naleśniki, proste.


Dobry sprawdzony przepis. Pyszne cienkie naleśniki bez miksera, z mikserem. Składniki dla 1-osób łatwe. Jak smażyć naleśniki, żeby były cienkie chrupiące i nie pękały?


Nigdy nie jadłam lepszych naleśników.

Zawsze robiłam na oko, ale coś czuję, że od dziś będę robiła wg tego przepisu. Własnie skończyłam smażyć jedną porcję, ale znając moje pasibrzuchy, w lodówce czeka już ciasto na drugą porcję. Wystarczy zaledwie kwadrans, aby cieszyć się wyjątkowym smakiem naleśników! Ciasto naleśnikowe na słodko to świetna propozycja na deser. Pierwsze wzmianki znajdują się, chociażby w dziełach starożytnego komediopisarza.


Sprawdzony przepis na naleśniki pysznie nadziane na sposoby :) od MniamMniam. Smacznie, szybko i tanio. Prawdopodobnie nie ma na świecie osoby, która nie lubi naleśników.


Czy na słodko, czy na słono, smakują zawsze i każdemu. Na każdy naleśnik nałóż porcję nadzienia i zwiń w rulon. Na patelni rozpuszczamy masło i za pomocą chochli do zupy nakładamy porcję ciasta naleśnikowego.


Wykonujemy patelnią okrężne ruchy, aby masa równomiernie się rozprowadziła po całej powierzchni patelni. Gdy naleśnik się zetnie, przewracamy go na drugą stronę. Podstawowy przepis na naleśniki można zmodyfikować. Zapiekane naleśniki z nadzieniem na bazie tuńczyka to sycący obiad lub kolacja dla wszystkich jaroszy.


Można wypróbować również farsze z duszonym w warzywach mintajem czy dorszem bądź grillowanym filetem z łososia z cytryną i pieprzem ziołowym. Absolutnym hitem w naszym domu są jednak chrupiące naleśniki z jabłkami i cukrem pudrem. Gdy zabieram się do ich przygotowania zawsze stawiam na większą ilość, gdyż znikają w mgnieniu oka. Poniżej przedstawiam Wam prosty i szybki przepis na dużą rodzinną porcję, z której otrzymacie około naleśników.


Możesz skorzystać z truskawek, malin, banana czy jabłek. Jeśli Twoja rodzinna bardzo lubi słodkości warto pomyśleć o podwójnej porcji naleśników budyniowych, w ostateczności możesz szybko przygotować kolejną porcję. Krokiety to tak naprawdę zapiekane naleśniki nadziewane farszem. Krokiety mogą być podawane jako danie główne, mogą być dodatkiem do czerwonego barszczu, krokiety można przygotować na wiele sposobów. Jednak podstawą każdego rodzaju krokieta jest właściwe ciasto.


Przedstawiam świetny przepis na naleśniki na krokiety. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju w lewam wazówką ciasto naleśnikowe, w niewielkiej ilości, tak aby dno patelni było przykryte ci enką warstewką ciasta. Smażymy naleśniki z dwóch stron (obracając przy pomoc y drewnianej łopatki lub podrzucając patelnią) do lekkiego z arumienienia.


Na patelnię wlewam odrobinę ol eju po usmażeniu jedne go czy dwóc h naleśników.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty