CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-).
Pyszne z bitą śmietaną i owocami.
Gofry - super lekkie i chrupiące. Są super chrupiące z zewnątrz, a w środku lekkie i bardzo puszyste. Jajko mniej i więcej mleka i są super. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski: mleko, woda, mąka, cukier biały, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, oraz wcześniej wymieszane żółtka jajek z olejem, wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Osobno ubijamy białka jajek z szczyptą soli.
Moje gofry chrupiące wychodzą zawsze idealnie wyrośnięte i super pyszne. Czy jest to przepis na gofry fit?
Tak, jeśli nie będziesz ich obsypywać potem dużą ilością cukru pudru, czy też nie dodać bitej śmietany i słodkiego dżemu. Kupowałam je w budce przy deptaku, ze świeżą borówką amerykańską oraz innymi owocami i bitą śmietaną. Były wtedy moją ulubioną rozrywką kulinarną!
Ciasto na gofry, jak zrobić? GOFRY ZIEMNIACZANE Uwielbiam placki ziemniaczane, ale niekoniecznie dobrze się po nich czuję. Oprócz wyeliminowania mąki pszennej z ciasta ziemniaczanego pora na zmniejszenie tłuszczu, na którym smażymy. Chrupiące gofry jak się okazało, nie są aż tak trudne do zrobienia jak się może wydawać. Jedyny sekret jaki trzeba znać robiąc gofry to ten, żeby kłaść je do ostudzenia na kratce.
Inaczej para z gofrów się skrapla i nasze gofry będą rozciapane, zamiast chrupiące. Jeśli kiedyś kupię gofrownice wypróbuje przepis. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.
Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Zapisz przepis w ulubionych. To znaczy, że coś jest mega super.
Właśnie te Twoje gofry są nie z tej ziemi!
Skoro podobno robię „najlepsze gofry na świecie”, które są dodatkowo „nie z tej ziemi”, to koniecznie muszę się z Wami podzielić przepisem. Przepis ostatnio zapisali. Testowałam wiele przepisów, ale ten jest zdecydowanie najlepszy.
Kiedy byłam małą dziewczynką, często stałam w długiej kolejce, aby móc zjeść najlepsze w mieście gofry, które swoim kuszącym zapachem zapraszały do zakupu wszystkich przechodniów. Niestety jak poleżą, nawet na kratce, to robią się miękkie. Ale w sumie rzadko się to zdarza bo zwykle gofry sa zjadane jeszcze gorące Od kiedy maja być te gofrownice w Lidlu?
Puszyste, chrupiące gofry w sam raz na letnie desery dla całej rodziny. Sekretem udanych naleśników jest wlanie ciasta do odpowiednio nagrzanej gofrownicy? Więc w trakcie przygotowania ciasta, włączcie gofrownicę. Długo nie mogłam znaleźć przepisu na dobre, chrupiące gofry.
Te są przepyszne, chrupiące, nie robią się miękkie - zupełnie jak z cukierni. Sa super chrupiace z zewnatrz, a w srodku lekkie i bardzo puszyste. Jeżeli szukacie przepisu na chrupiące, delikatne gofry to ten przepis może Wam się przydać!
Wychodzą naprawdę super w każdej gofrownicy. Te gofry belgijskie są super chrupiące na zewnątrz i delikatne wewnątrz - przepyszne! Unikajcie wyjmowania ich zbyt wcześnie z gofrownicy - powinny być złotego koloru.
Podaję je tylko z owocami, ale moja rodzinka dodaje jeszcze bitą śmietanę. To jest pierwszy przepis, z którego gofry wyszły mi, chrupiące na wierzchu i pysznie pulchne w środku, tylko trzeba nastawić gofrownicę na maksymalną temperaturę. Pół szklanki mleka więcej a gofry wyjdą przepyszne.
A żeby były chrupiące opieram gotowe gofry o coś np. Już kolejny raz muszę podziękować, za podanie super tematu! To były moje pierwsze gofry i na pewno nie ostatnie. Korzystałam ze znalezionego w necie przepisu, z drobnymi zmianami, bo mleko zastąpiłam kefirem i wodą gazowaną.
Powiem nieskromnie, że wyszły obłędne, lekkie i chrupiące.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.