poniedziałek, 22 lutego 2016

Przepis domowe gofry

Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Przepis na gofry jest bardzo prosty.


Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków.

To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser. Jaki jest przepis na gofry? Na szczęście lub nieszczęście akurat przed świętami popsuł mi się opiekacz do kanapek i chcąc nie chcąc kupìłam urządzenie wielofunkcyjne z wymiennymi wkładkami gdzie m. Jeśli szukasz przepisu na chrupiące gofry, które wychodzą za każdym razem to zapraszam po mój przepis na gofry.


Pamiętaj, że domowe gofry to też świetny pomysł na śniadanie a nawet obiad. A skoro mowa o przepisach podstawowych i bazowych, to zobacz koniecznie jak zrobić idealny biszkopt oraz mój ulubiony przepis na domowe pancakes. Domowe gofry nie mają sobie równych!


Poznaj sekret pysznych, chrupiących gofrów. Sklepowe gofry na mące orkiszowej?

Jeśli chcesz w domowym zaciszu cieszyć się smakiem gofrów, nie ma lepszego sposobu, niż zrobienie ich samodzielnie. Zgoda, domowe gofry również mają sporo kalorii (w zależności od dodatków) i nie są najzdrowszym z możliwych posiłków. Miksujemy całość od momentu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta.


Podajemy prosty przepis na szybkie i smaczne domowe gofry, które możesz zrobić w domu. Do większej miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodaj przygotowane żółtka i wlej mleko oraz olej. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki.


Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Ale jest tam mąka i mak,a tego też się nie łączy. A żółtko to przecież białko. Prawdziwa dieta nielaczenia wyklucza w ogole wypieki.


Chyba,że kokoski z kokosu i białka, bo to białko. Przygotowanie dania gofry - lekkie i chrupiące - domowe, najlepszy przepis. Dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Zmiksuj na jednolite ciasto. Delikatnie wymieszaj z ciastem.


Białka ubij na sztywną pianę.

Powyższe ciasto na gofry ma idealną konsystencję, a po upieczeniu gofry są lekkie i chrupiące. Koniecznie wypróbujcie ten przepis na domowe, puszyste gofry - lepsze niż z nadmorskiej budki. Podstawą udanego deseru są jednak dobre, puszyste i lekko chrupiące gofry. U mnie w domu robi się je przeważnie w weekendy, gdy rankiem jest nieco więcej czasu. Sięgam wtedy po sprawdzony przepis na lekkie, złociste, delikatne gofry.


Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone.


W misce ubijamy białka- odstawiamy. Idealne na śniadanie jak i deser. Masło rozpuszczamy i studzimy. W drugiej misce mieszamy mąkę, szczypte soli, proszek do pieczenia i cukier.


Należy wymieszać tylko wszystkie składniki, bez oddzielania jajek, czy topienia tłuszczu. Prosty przepis na domowe gofry. Wystarczy jednak słoiczek domowej konfitury, by przeobrazić gofry w wyborny deser, nie mówiąc już o świeżych owocach, bitej śmietanie czy innych dodatkach.


Możesz też wzbogacić przepis na ciasto na gofry, dodając do niego szczyptę wanilii, cynamonu czy jabłek. Chrupiące gofry belgijskie są mniejsze niż tradycyjne gofry, zdrowsze, bo na drożdżach oraz mają ciekawszą strukturę - ich brzegi są chrupiące, a środek mniej miękki niż tradycyjnych gofrów na proszku. Jajka z cukrem utrzeć przy pomocy miksera. Dodać mąkę, wymieszana z proszkiem do pieczenia - wymieszać.


Na końcu dodać mleko i olej mieszając do uzysk. No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu? Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz. Do tego przepis nie może być skomplikowany – jasna sprawa. Zainspiruj się i stwórz deser owocowy, w sezonie wykorzystując świeże truskawki, czereśnie, wiśnie, porzeczki i winogrona.


Zimą doskonale zastąpią je domowe powidła, np. Do dekoracji gofrów doskonale nadaje się natomiast bita śmietana, wiórki kokosowe oraz bakalie. Wypróbuj ten uniwersalny przepis.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty