Ubijaj śmietankę, aż zgęstnieje i stanie się puszysta. Wtedy dodaj cukier puder: łyżkę na 2ml śmietanki. Możesz też wsypać trochę cukru wanilinowego.
Jeśli ubijasz śmietankę mikserem, zacznij od. Na pół godziny przed przyrządzeniem bitej śmietany wstaw do lodówki końcówki miksera i miskę, w której będziesz ubijać śmietanę (najlepiej metalową). Do schłodzonego naczynia wlej zimną śmietanę i ubijaj przez sekund na najniższych obrotach.
Prosty przepis na gofry z bitą śmietaną jest bardzo podobny do receptury naleśników. Dodatek proszku do pieczenia oraz ubicie białek sprawią, że ciasto będzie bardziej puszyste. Najpopularniejsze gofry z bitą śmietaną i owocami, np.
Poza nim z mrożonych owoców można zrobić mus. Lody, gofry, gorąca czekolada, mrożona kawa, sezonowe owoce, czekoladowa wuzetka i ciepła, pachnąca jabłkami szarlotka. Do każdego z tych deserowych słodkości idealnym dopełnieniem jest bita śmietana. Lista przepisów na bita śmietana np. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować!
Gofry z bitą śmietaną, truskawkami i dżemem.
Jak zrobic bitą śmietanę? Jest świetnym dodatkiem do deserów, np. Można ją kupić w sprayu ale także w saszetce, na której na odwrocie jest sposób przyrządzenia.
Jeśli chcesz zrobić ja samemu, poniżej znajdziesz. Są bardzo łatwe do zrobienia. Dodane przez POMPOLINA w: Tylko o kuchni. Zwykle prostokątne lub kwadratowe, z charakterystyczną kratką.
Najczęściej jemy je latem, w wakacyjno-urlopowych okolicznościach, podawane z bitą śmietaną i owocami. Przygotowanie ciasta jest banalnie proste, potrzeba dosłownie kilku składników. Potrzebujecie gofrownicy, ale w sklepach pojawiły się też silikonowe foremki do gofrów. Przepis na bitą śmietanę.
Na początku potrzebujemy prostych składników takich jak: śmietana kremówka lub (nie warto brać tych za karagenem) – najlepiej schłodzonej w lodówce oraz kilka łyżeczek cukru pudru i czasami może się przydać trochę skrobi ziemniaczanej. Bita śmietana do gofrów, bita śmietana z 30. Bitą śmietanę podawaj od razu - dekoruj deser, dodaj do gofrów lub lodów. Po ubiciu śmietanę można przechowywać w lodówce, ale nie dłużej niż dobę. Nie nadaje się jednak do tortów czy ciast, ponieważ jest mniej sztywna.
Przypomina raczej krem, który świetnie komponuje się z owocami, lodami i innymi deserami. Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-). Gofry rosną głównie dzięki dokładnemu ubiciu białek i delikatnemu ich wymieszaniu z resztą składników.
Pyszne z bitą śmietaną i owocami. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Ale można przygotować je samemu, zwłaszcza latem, kiedy owoców jest wiele.
Wykonanie: Puszkę z mlekiem kokosowym wstawiam na noc do lodówki, żeby oddzieliła się gęsta część (użyjcie w tym celu mleka o wysokiej zawartości ekstraktu kokosa, najlepiej powyżej ). Nie myślałam, że temat ten wywoła aż takie zaciekawienie. Najbardziej popularnym składnikiem, który stosuje się różnych rodzai deserów jest bita śmietana. Można z niej wyczarować wiele pysznych słodkości, które zaspokoją gusta nawet najbardziej wymagającej osoby. Idealnie nadaje się do szarlotki, babeczek, lodów, lub do samych owoców, np.
To moja prosta video – porada. Kremy do tortów na bazie bitej śmietany są bardzo popularne i smaczne. Kup dobrą śmietanę , taką bez żadnych podejrzanych dodatków (typu skrobia).
Ja kupuję taką w granatowym kartoniku z krówką (niestety nie pamiętam wytwórcy, nie wiem też czy jest ogólnodostępna), ale będzie dobra każda, byle zawierała minimum tłuszczu i 1 śmietany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.