Witam mam podobny problem chleb sie kruszy jest o odpowiedniej wilgotności ładnie wyrasta ale sie kruszy, kanapki do szkoły nie wyjdą z niego niestety. Z mojego doswiadczenia wiem, ze chleb domowy zawsze bardziej sie kruszy niz kupny. U nas mozna tez kupic gluten flour ktorej dodaje tak z lyzke na bochenek. Jeśli po upieczeniu chleb wyszedł suchy i kruszy si.
Wydaje mi sie ,ze wszystko zrobilismy zgodnie z przepisem. Dodalismy ciepla wode i chleb nawet sie ruszyl ,ale poznie byla calkowita klapa.
Jesli udalo by sie w tym doszukac bledu byla bym. Polecam chleb nie z automatu, tylko recznie przygotowany, na zakwasie, bez drozdzy. Nic sie nie kruszy nawet po tygodniu. W automacie tylko wyrabiam chlebki pszenne. Wielu spośród Was z nowym rokiem robi postanowienia.
Jednym z najpopularniejszych postanowień Polaków jest odchudzanie i zmiana swojego. Dodane przez sonius2w: Tylko o kuchni. Jak zobaczyłam tytuł Twojego postu to się ucieszyłam,bo myslałam ze znajdę przepis na dobry chleb.
Mam automat do pieczenia chleba.
Zaraz go napiszę w moich przepisach. Przepis mam jeden prosty. Nie wiem co sie dzieje, ale w poprzedniej mojej wypowiedzi nie am nic, Chcialam napisac ze czasami jak sie doda 2-lyzki oliwy lub oleju to chleb sie nie kruszy. No wlasnie dziewczyny, co to kurcze jest z tymi dniami mnie tez zadne ciasto nie wychodzi. Piekłem już dwa razy ten chlebek w temp 200ºC przez godz ale po min mi się góra chleba przypalała to nakryłem folią aluminowąi piekłem do końca.
Po wyjęciu z formy chleb nie jakiś mokry jakby był surowy. Ciasto kruche jest też z zasady dość tłuste i jeżeli go choć trochę nie schłodzimy to może też kleić się do wszystkiego. Choć znam też przepisy, w których ciasto kruche, kruszy się na blachę zaraz po zagnieceniu i efekt jest też pyszny! Ja pieke ten chleb juz od paru miesiecy i jest fantastyczny. Co prawda ja uzywam drozdzy, ale teraz choduje swoj zakwas (juz 2-gi dzien), ale jakos za bardzo on nie rosnie, chociaz babelki na nim sa.
Moj chleb rosnie przez cala noc (ok.godzin), a potem przekladam go do innego naczynia na jakies 3-godziny przykrytego sciereczka. Upiekłam rano przed wyjściem do pracy. Następnym razem planuje dodać suszona śliwke, będzie się świetnie komponować z nasionami:) Dla tych, którym chleb się kruszy proponowałabym go odstawić na dłużej. Wszystkiego sie uczę od Pani stonySerdecznie pozdrawiam. Odpowiedz na ten komentarz.
Chleb się kruszy, jeśli ciasto jest za , czyli ma za mało wody, ewentualnie drożdży. Chef Titanium troche sie przy tym ciescie kiwal nie wiem czy to normalne w kazdym razie wszystko dobrze wymieszane. Dziwie sie jak to sie kiedys pieklo, ze babciom chleb wychodzil taki, ze dzis wszyscy go wspominaja.
Malo tego mnie jako nie-fachowcowi ciezko jest zaradzic wszystkim problemom technologicznym, a poradzic sie tez nie ma kogo.
Drzwiami i oknami pchaja sie tylko technolodzy z firm produkujacych mixy, mieszanki i polepszacze. Chleb w diecie bezglutenowej to chyba największe wyzwanie. W piekarniach czy sklepach nie ma zbyt wielkiego wyboru.
Jak upiec chleb bezglutenowy, aby był smaczny i sprężysty? Czy chleb bezglutenowy może się nie kruszyć? Poznajcie najlepsze przepisy na chleby bezglutenowe. Od niedawna też pieczemy własny chleb. Nigdy nie sądziłam, że tak łatwo można zrobić tak pyszne pieczywo.
Chleb bezglutenowy ze sklepu jest niesmaczny, dlatego warto piec swój chleb, który jest o niebo smaczniejszy i szybko sie go robi, Polecam spróbować. Dlaczego Chleb Orkiszowy Z Automate Kruszy Sie - informacje, zdjęcia, materiały video. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym!
Zastanawiasz się, dlaczego chleb, kupiony w sklepie lub piekarni tak szybko spleśniał, albo, co gorsza, nie spleśniał wcale, chociaż upłynął termin przydatności do spożycia? Pleśń to zjawisko, z którym każdy z nas nie raz miał do czynienia. Warto więc wiedzieć, skąd się bierze, w jaki sposób piekarnie zapobiegają jej powstawaniu i co sami możemy zrobić w domu, żeby.
Najlepszy razowy chleb na drożdżach, jaki wyszedł z mojego piekarnika. Delikatny w smaku z pysznymi pestkami dyni na górze. Długo utrzymuje świeżość i nie kruszy się podczas krojenia. Lista przepisów na co zrobić aby chleb się nie kruszył z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować!
Hmm, moj chleb kruszy sie od gory, ok. Gdyby wszystko było jak w przepisie, chleb by się nie kruszył. Niestety nie wiem, co poszło nie tak. Na blogu są trzy wersje chleba, wg każdego przepisu wychodzi ładny i. Chleb z kaszy gryczanej Dzisiaj mam dla was bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej. Ponieważ prosicie mnie o proste przepis to chleb z kaszy gryczanej wspaniale wpisuje się w trend prostych, bezproblemowych i zdrowych przepisów.
Mamy jedną uczennicę i jedną nauczycielkę z alergią na gluten, które bardzo lubią chleb. Postanowiłam więc zmierzyć się z chlebem bezglutenowym. Wcześniej ktoś próbował piec go dla nich, ale rezultaty były wprost niejadalne, chleb zupełnie kruszył się w trakcie krojenia, szybko też zaprzestano tego procederu. Chleb wstawiam do zimnego piekarnika, który nastawiam na temp.
C, przykrywam bochenek folią aluminiową i tak dopiekam aż do czasu upłynięcia minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.