Wypróbuj przepis na pancakes, oryginalne amerykańskie naleśniki z syropem klonowym. Pancakes możesz serwować także w wersji wytrawnej, np. Jak zrobić naleśniki typu pancakes?
Oto sprawdzony przepis na prawdziwe grube, amerykańskie naleśniki, które zasmakują nawet największym niejadkom – zarówno tym większym, jak i małym. Wbrew pozorom usmażenie idealnie maślanych, pysznych naleśników wcale nie jest proste. Klucz tkwi w dobrej jakości składnikach i specjalnej patelni – z niskimi.
Zarówno naleśniki amerykańskie, jak i tradycyjne znajdują swoich zwolenników. Zastosowanie przepisu na nowe danie wzbogaci nasze menu i sprawi, że poszerzymy naszą wiedzę o amerykańskiej kuchni. Przepis na puszyste naleśniki amerykańskie krok po kroku Przepis na puszyste naleśniki amerykańskie krok po kroku polega przede wszystkim na skompletowaniu wszystkich składników i przygotowaniu potrzebnych naczyń – miska i mikser, można zabierać się do ich łączenia. Najlepiej zacząć od mieszania składników sypkich – przesiana mąka, sól, proszek do pieczenia i cukier. Amerykańskie naleśniki nie będą tak puszyste jak z oryginałem, ale skutecznie napowietrzą się i będą lżejsze.
Pomysły na naleśniki na słodko i wytrawnie! Przepis jest dość prosty i łatwo odwzorować go w polskiej kuchni. Ilość cukru w przepisie produkuje bardzo słodkie naleśniki, więc jeżeli nie jesteście fanami pączków, dodajcie pół szklanki.
Składniki: 1½ szklanki mąki łyżki cukru łyżeczki.
Puszyste, miękkie naleśniki to przysmak Amerykanów, który jest serwowany w postaci piętrowego stosu z klasycznymi dodatkami, takimi jak bekon czy syrop klonowy. Wytrawna, a zarazem słodka wersja może być zastąpiona świeżymi owocami. Należy wymieszać w dużej misce mąkę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Grube, puszyste, piętrowe pancakes spróbujesz raz, a zagoszczą w twojej kuchni na stałe!
Amerykanie podają pancakes z bekonem i syropem klonowym, ale jeśli chcesz, możesz je zjeść z dowolnym ulubionymi dodatkiem - słodkim bądź wytrawnym. Do ciasta wrzucamy borówki amerykańskie. Naleśniki można wykorzystać do bardzo wielu potraw.
Dzięki wpływowi wysokiej temperatury, borówki nabiorą jeszcze więcej smaku i nadadzą pancakes ładnego fioletowego koloru. Możecie też użyć innych owoców np. W między czsie powinnyśmy rozgrzać patelnię. Dla pewności jednak, kiedy patelnia będzie się nagrzewać, nalejmy na nią troszeczkę oleju.
Czy amerykańskie pankejki Magdy Gessler przebiją nasze pyszne, polskie naleśniki? Może i nie, ale na pewno warto wypróbować ten przepis chociaż raz. Pankejki (pancakes) charakteryzują się tym, że są dość grube i puszyste.
Podaje się je z samym masłem, z syropem klonowym, bitą śmietaną lub cukrem pudrem. Jak z każdą potrawą, z naleśnikami wiążą się różne ciekawostki i anegdoty. Dla Anglików pancake day to odpowiednik naszego tłustego czwartku.
Właśnie tego dnia przyrządza się dobre ciasto na słodko. Dlatego tego dnia nie wypada nie wiedzieć jak zrobić naleśniki.
Co zrobić, aby amerykańskie naleśniki były bardzo puszyste? Sprawdź jak przygotować najlepsze amerykańskie naleśniki. Jest tylko jeden warunek.
Sprawdź, jak przygotować najlepsze ciasto na pankejki. Jeśli chcesz, aby Twoje amerykańskie naleśniki były bajecznie puszyste, musisz trzymać się prostej zasady. Grube naleśniki amerykańskie - przepis krok po kroku na puszyste naleśniki jak z amerykańskiego IHOP. Wszystkie składniki mokre rozkłócam w misce za pomocą trzepaczki lub widelca, wtłaczając do środka jak najwięcej powietrza.
Cały sekret tkwi w grubości ciasta oraz jego elastyczności. Im ciasto cieńsze i bardziej podatne na wygięcia, tym dla niego lepiej. Pomimo tego warunku, przygotowanie ciasta naleśnikowego to czynność o tyle banalna, co posmarowanie bułki masłem. Wystarczy dopilnować tylko odpowiedniej konsystencji zmieszanej.
Można je podawać na wiele sposobów, latem najlepiej smakują z owocami. Poniżej znajdziesz przepis jak zrobić naleśniki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.