Nakładamy ciasto chochlą i wypukłą stroną łyżki rozprowadzamy ciasto dokładnie po całej powierzchni. Gofry po upieczeniu odkładać na metalową kratkę. Posypać cukrem pudrem i polać syropem klonowym. Lub podawać z ulubionymi dodatkami np.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (można mikserem) i piec na złoto. Wtedy powstaną takie gofry, jakie znacie z wakacji nad morzem.
Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry? Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki. Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej! Sprawdź nasze przepisy na Polki.
Przepisy z kategorii ciasto-do-gofrow. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Białka z jajek ubić na sztywną pianę, dodać ją do miski ze wszystkimi składnikami, dobrze wymieszać ciasto na gofry.
Gofrownicę rozgrzać na maksymalne obroty i wlewając ciasto chochlą, piec chrupiące gofry.
Gofry można podać posmarowane budyniem, dżemem, marmolada, bitą śmietaną, albo polać miodem, gorącą czekoladą. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić.
Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone. Dodać serek mascarpone i ponownie dokładnie wymieszać. Dlaczego tak się stało, czy coś zrobiłam nie tak? Ale muszę przyznać, że ciasto było pyszne, z pozostałego ciasta zrobiłam coś w rodzaju racuchów na patelni (trzeba go było jakoś wykorzystać). Jedna z nich jest taka, że nie wolno zaglądać do gofrów w trakcie pieczenia.
Jest to kluczowe przy przepisie na ciasto na gofry chrupiące. Inaczej gofry zaczynają się pocić a temperatura w grzałkach spadać. Ważne jest też to, by nie zostawiać ciasta na długo bez pieczenia. Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje. Wejdź i znajdź to, czego szukasz!
Wszędzie Wszystkie kategorie. CIASTO BISZKOPTOWE DO GOFRÓW. Po wyrobieniu ciasta ma idealną konsystencję z której po wypieczeniu otrzymujemy złocisty, puszysty i smaczny produkt. Lista przepisów na ciasto z gofrow z polskich blogów kulinarnych.
Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować!
Zaloguj się lub zarejestruj. Desery Ekspresowe gofry z ciasta francuskiego nadziane konfitur. Charakterystyczna ich cecha to mała ilość.
Sposób przygotowania gofrów: Na kg mieszanki dodać 2gram oleju oraz 9gram wody. Piec około minut do uzyskania złotego koloru. Ciasto wylewać na rozgrzaną do temp. Zobacz mój sprawdzony przepis na przepis na ciasto do gofrów!
W tym przepisie podpowiadam, jak zrobić przepis na ciasto do gofrów w domowy i pyszny sposób. Przecież nic nie smakuje lepiej niż domowe przepis na ciasto do gofrów przygotowane samemu. Z tego przepisu gofry smakują jak te z budki nad morzem. Dodajemy nasionka z laski wanilii, roztopione masło i masło orzechowe.
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodajemy je do żółtek, na przemian z mlekiem. Krok 2: Łączymy składniki ciasta.
Białka ubijamy na sztywno z pozostałą częścią cukru pudru. Zobacz odpowiedzi na pytanie: Jak zrobić ciasto do gofrów? Zmiksować żółtka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, olej i sól na jednolitą masę.
Nie jest sztuką zrobienie dobrych gofrów na profesjonalnej gofrownicy o dużej mocy, sztuką jest przygotowanie takich gofrów na najtańszej gofrownicy z supermarketu ;-) Ten przepis przetestowałam zarówno na gofrownicy z górnej półki jak i modelu zupełnie podstawowym i mogę Was zapewnić, że efekty były w obydwu przypadkach świetne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.