Zaglądam szybciutko i szukam tu u Ciebie, przepis genialny, gofry pyszne :) Pół porcji dla nas wystarczające :) Ląduje do ulubionych, bo ciężko o dobry przepis na gofry. Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Przepis na gofry jest bardzo prosty.
Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser.
Jaki jest przepis na gofry? CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Niby proste, a często sprawiają wiele trudności.
To gumowate, to mało chrupiące… Chyba każdy z nas kiedyś natrafił na taki problem z goframi. Dzisiaj podzielę się z Wami moim przepisem na gofry idealne.
Z wierzchu chrupiące, w środku lekkie i puszyste – najlepsze! Wracając jednak do gofrów. Jest wiele sposobów na to, by gofry wyszły świetne. Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad.
Jedna z nich jest taka, że nie wolno zaglądać do gofrów w trakcie pieczenia. Jest to kluczowe przy przepisie na ciasto na gofry chrupiące. Ciasto przypomina trochę to na placki, jest gęste i wolno rozpływa się po gofrownicy. Duży wpływ na to czy gofry się nam udadzą ma moc gofrownicy.
W brew pozorom moc urządzenia nie zależy od ceny, moja kosztowała niewiele a robi pyszne i chrupiące gofry. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone.
Szybkie chrupiące gofry Mąkę, proszek do pieczenia, biały i waniliowy cukier oraz szczyptę soli przesypać do miski i dodać do nich olej, wbić jajko oraz dolać mleko. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Sprawdzone przepisy na pyszne, chrupiące gofry!
Poszukując sprawdzonego przepisu na gofry domowe, warto zajrzeć do Kuchni Lidla.
Z niej dowiecie się, jak zrobić ciasto na chrupiące gofry, które będą smakować zarówno na słodko, jak i na słono. Przygotowanie dania gofry - lekkie i chrupiące - domowe, najlepszy przepis. Białka oddziel od żółtek. Dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Zmiksuj na jednolite ciasto.
Delikatnie wymieszaj z ciastem. Prosty przepis na domowe gofry. Należy wymieszać tylko wszystkie składniki, bez oddzielania jajek, czy topienia tłuszczu. Przy drugiej porcji dodałam więcej cukru i szybciej przyrumieniły się na piękny kolor. Chrupiące gofry w niedzielny poranek są jak światełko w ciemnym tunelu, albo promień słońca przedzierający się przez ciemne chmury.
Brzmi to dość lakonicznie, ale tak właśnie widzę niedzielne śniadanie, bo gdy w trakcie tygodnia rzadko mam czas na cokolwiek więcej niż szybka kawa przed pracą, to właśnie w niedzielę lubię dopieścić zmysły czymś wyjątkowym. Chrupiące gofry belgijskie są mniejsze niż tradycyjne gofry, zdrowsze, bo na drożdżach oraz mają ciekawszą strukturę - ich brzegi są chrupiące, a środek mniej miękki niż tradycyjnych gofrów na proszku. W blenderze zmielić na gładką masę oliwki, kapary, czosnek wraz z oliwą i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem.
Przekroić na pół, aby tworzyły trójkąty i przekłuć długą wykałaczką. U nas gofry muszą być pieczone przynajmniej raz w tygodniu. Nie ważne czy są , z cukrem pudrem, z bitą śmietaną czy owocami. Uwielbiamy je w każdej postaci.
Jako, że przepis jest bajecznie prosty, a wykonanie zajmuje maksymalnie minut często goszczą na naszym stole. Każdego lata próbujesz dociec, co takiego zawierają przepisy na ciasto na gofry, sprzedawane w budkach turystom - i wciąż nie udaje ci się poznać ich sekretu. Jeśli marzą ci się złociste, chrupiące gofry, wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na ciasto na gofry. Poznaj słodką tajemnicę. Na rozgrzaną taflę gofrownicy wlać ciasto i jak się zarumienią - będą miały brązową twardą.
Wszystkie składniki dobrze wymieszać i rozgrzać gofrownic. Amoniaq Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Mieszam W Garnku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.