Przepis na puszysty sernik bez spodu. Tradycyjny sernik pieczony bez ciasta. Jest wilgotny, puszysty, delikatny, a do tego łatwy i szybki do przygotowania. Można przygotować go na klasycznym twarogu, twarogu z wiaderka lub quarku. Można wzbogacić jego smak dodając startą skórkę z pomarańczy, rodzynki lub ulubiony aromat.
Mokry, delikatny i kremowy w smaku, czyli taki jak większość z nas lubi.
PYSZNY SERNIK BEZ SPODU – delikatny serniczek z samym serem. SERNIK: BEZ PIECZENIA, PIECZONY, KRÓLEWSKI I TAKI, KTÓRY NIE OPADA – uwielbiam serniki. Piekę tradycyjne serniki od lat i przygotowuję serniki na zimno. Jest cudowny na wszelkie okazje i Święta.
Podaję taki sernik na ciepło - moim zdaniem najbardziej genialny jest w kilka minut po wyjęciu z pieca, oprószony cukrem pudrem z listkiem mięty obok. Sernik ten pieczony jest bez spodu. Dodane przez mufinka w: Tylko o kuchni.
Faktycznie, złota rosa to rodzaj sernika, który raczej nie opada.
Kiedyś często piekłam ten sernik ( wg podobnego przepisu ). Z nim, faktycznie, nie ma problemu. Zatem co zrobić, aby ten pyszny wypiek miał mniej kalorii? Jeśli tylko macie ochotę na tradycyjny sernik, sięgnijcie po ten przepis. Pyszny tradycyjny sernik, taki jak robiło się w naszych domach kiedyś.
Pyszne i proste przepisy na blogu Ewa gotuje. Wspaniały sernik wiedeński, przepis bez spodu a więc ciasto zawiera to co najlepsze -masę serową. Twaróg mielimy krotnie.
W niektórych przepisach jest on przygotowany na spodzie, aby ładnie się kroił i się nie rozsypywał, ale w tym przypadku nie ma takiej potrzeby. Jego konsystencja jest na tyle zwięzła, że będzie nam się kroił tak samo. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Jest to puszyste ciasto, które nie opada po upieczeniu.
Oryginalny przepis na sernik wiedeński uwzględnia użycie sera twarogowego mielonego, masła, jajek i rodzynek. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na sernik tradycyjny bez spodu. Bardzo delikatny, możesz do niego dodać rodzynki jeśli je lubisz w cieście.
O ile z tortem nie mam problemów. To na sernik nie mogę się zdecydować.
Ma to być tradycyjny ciężki sernik bez spodu. Przez ostatnie lata pieklam raczej serniki które wymagają chłodzenia w lodówce. Zastanawiałam się nad powyższym przepisem albo wiedeńskim albo świątecznym wykwintnym. Możecie zrobić go w wersji waniliowej lub pomarańczowej czy cytrynowej (dodając wanilię lub skórkę z pomarańczy czy cytryny). Myślę, że przepis na taki sernik przyda się Wam w okresie najbliższych świąt.
Aby sernik nie p opękał w czasie pieczenia niektórzy proponują umie szczenie dużego naczynia (większej brytfanny od tej, w której piecze się ciasto) z wrzątkiem na półce pod sernikiem. Rozpływający się w ustach sernik jest wypiekiem ponadczasowym, zachwycającym w swej prostocie. Któż nie słyszał o tym cieście? Jest to jeden z najbardziej popularnych deserów, którego smak trzeba poznać. Gotowy na tytuł mistrza słodkich wypieków?
SERNIK WIEDEŃSKI – przepis na klasyczny sernik pieczony. Jest to mój ulubiony sernik, ponieważ jest wilgotny i szlachetny. Możemy cieszyć się pysznym smakiem pieczonego sera.
Dodatek do tego sernika mogą stanowić rodzynki czy skórka pomarańczowa. Ja jednak pozostawiłam go w nieskazitelnej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.