Takie naleśniki po zwinięciu można panierować w jajku i bułce tartej , a następnie usmażyć na oliwie robiąc z nich swego rodzaju krokiety. Pyszne naleśniki z mięsem i papryką. Zerknij na mój przepis na naleśniki z pieczarkami. Podałam tam bardzo fajny sposób na zapiekane naleśniki. Możesz go śmiało wykorzystać i do tego przepisu.
Moje naleśniki z mięsem od razu po złożeniu podsmażyłam z obu stron na lekko natłuszczonej patelni.
Osobno podsmażyłam też drobno posiekaną cebulkę z olejem roślinnym. Przepisy z kategorii naleśniki z mięsem. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.
Zapiekane naleśniki z mięsem mielonym oraz warzywami to pomysł na niebanalny obia który jest bardzo prosty do przygotowania, super wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Kiedyś moje naleśniki robiłam zawsze na słodko (najczęściej z białym serem… pychota!). Teraz w mojej kuchni królują takie w wytrawnej wersji. Jeśli po tym czasie zbyt mocno zgęstnieje, dodać jeszcze nieco mleka lub wody. Smażyć naleśniki z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażamy, cały czas mieszając.
Mam na imię Monika, jestem mamą dwóch wspaniałych córeczek, dla których z radością gotuję każdego dnia. W kuchni u Moniki to blog o moich zmaganiach z gotowaniem. Spisuję tutaj wszystkie pomysły i przepisy, które sprawdziłam, a dzięki mojej mamie, która podsyła mi czasem swoje przepisy i zdjęcia, znajdziesz tu więcej pomysłów na różnego rodzaju pyszności. Dodane przez nudka w: Tylko o kuchni.
Danie inspirowane jest lasagne bolognese, z tym, że zamiast płatów makaronu używam naleśników i nieco inaczej (prościej i szybciej) przygotowuję farsz z mielonego mięsa. Pamiętajmy aby naleśniki nie były za cienkie oraz aby nie dawać za dużo sosu pomidorowego na wierzch, bo może za bardzo namoczyć naleśniki. Z puszki kukurydzy i fasoli odsącz zalewy. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj w drobna kostkę. Następnie dodaj czosnek i smaż razem przez minutę.
Po tym czasie zwiększ moc palnika i wrzuć mięso. Całość smaż minut co chwilę mieszając. Naleśniki z mięsem są pewnego rodzaju alternatywą dla krokietów w panierce. Panierka z bułki tartej wchłania sporo tłuszczu podczas smażenia, naleśniki są zatem również mniej kaloryczną wersją krokietów. Podaje się je solo lub z dodatkiem surówki ze świeżych warzyw.
W moim domu rodzinnym naleśniki z mięsem były naturalnym krokiem dania następnego po rosole. Na rozgrzanej patelni, na odrobinie oleju usmażyć cienkie naleśniki. Cebulkę drobno posiekać, paprykę oczyścić z nasion i pokroić w słupki. Z ciasta smażymy cienkie naleśniki.
Jeśli do przyrządzenia potrawy używamy mięsa gotowanego trzeba je zmielić.
Dodaj mięso i smaż jeszcze przez około minut, a po paru minutach 1ml wody i WINIARY POMYSŁ NA… spaghetti po bolońsku. Duś całość do odparowania nadmiaru wody. CIASTO NALEŚNIKOWE: Z jajek, mąki, soli, wody i oliwy przygotuj ciasto. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na naleśniki z mięsem mielonym. To doskonały i pyszny pomysł na szybki obiad dla całej rodziny.
A jeśli wśród Twoich bliskich są fani żółtego sera, na gorący naleśnik możesz położyć po dwa plasterki sera i poczekać chwilę, aż się roztopi. Danie to także komponuje się z świeżym szczypiorkiem lub pietruszką. Składniki na ciasto miksujemy ze sobą, odstawiamy na minut, po czym za pomocą chochelki nalewamy na rozgrzana patelnie niezbyt grube naleśniki. Naleśniki wykorzystuje się także do przygotowania innych potraw – na przykład krokietów. Cieszą się dużą popularnością zarówno jako danie obiadowe, przekąska spożywana między posiłkami, jak i deser podawany na słodko.
Poniżej przedstawiamy przepis, z którego dowiesz się, jak przygotować naleśniki z mięsem mielonym. Jeśli lubisz naleśniki z mięsem, mamy dla Ciebie ciekawą propozycję, której nie sposób odmówić. Nasze zapiekane naleśniki świetnie sprawdzą się zarówno jako propozycja śniadaniowa, obiadowa, czy pomysł na kolację. Na patelni usmażyć mięso, następnie wrzucać na patelnie pokrojoną w kostke cebule oraz pieczarki, dodać pokrojone pomidory z puszki.
Do w dalszym ciągu smażącego się nadzienia dodać wyciśniety czosnek, sól, pieprz, oregano i ostrą papryke. Gdy z pieczarek wyparuje woda ściągamy je z ognia i pozostawiamy do przestygnięcia. Paprykę myjemy,przekrawamy na pół. Usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki na ok. Podsmażamy paprykę w rondelku na łyżce masła.
Mieszamy z przyprawą do kebaba-gyrosa. Mięso myjemy,osuszamy, kroimy w kostkę. Zaczynam od wsypania do dużej miski prawie całej odmierzonej mąki.
OKEJ, tak na prawdę to jej nie odmierzam i robię to na oko sypiąc mąkę wprost z opakowania, ale na początku radzę Ci użyć chociaż szklanki :) Radzę też zostawić nieco mąki na dnie szklanki i dodać ją dopiero jeżeli okaże się, że ciasto jest zbyt rzadkie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.