poniedziałek, 8 lipca 2019

Sernik waniliowy

Sernik wyszedł fantastyczny. Ponieważ ograniczam cukier, zastąpiłam go ksylitolem, a spód zrobiłam z ciastach kruchego na mące gryczanej. Zamiast ekstraktu waniliowego i mąki ziemniaczanej, dodałam cały budyń waniliowy. Puszysty i tradycyjny sernik.


Sernik waniliowy

Pięknie pachnie wanilią i wspaniale nią smakuje. Jest to sernik robiony w stylu amerykańskim, czyli nie będzie rósł. Masa serowa ma tylko stężeć.


Dlatego w konsystencji jest bardzo delikatny i śmietankowy, podajemy go na zimno. Bardzo puszysty sernik waniliowy – idealny jeśli ktoś lubi puchate, delikatne, wyrośnięte serniki. Warunkiem koniecznym by nie opadł, jest upieczenie go w kąpieli wodnej (to nic trudnego) i niewielkie pomanipulowanie w trakcie pieczenia temperaturą, sprawdziłam to wielokrotnie. Jeżeli ktoś woli sernik na spodzie może z powodzeniem wprowadzić taką zmianę.


Sernik waniliowy

Czy to będzie ciasto, czy herbatniki – do wyboru. Następnie rozpuściłam galaretki brzoskwiniowe według przepisu na opakowaniu. Gdy galaretki zaczęły tężeć wylałam na ser i ponownie włożyłam do lodówki.


Takie serniki lubię i za takimi tęsknie. Nieskomplikowane w przygotowaniu i smakujące nieziemsko. Jeden z tych przepisów do których zawsze chętnie się wraca. Składniki: roztopionego masła 150g, ciastek digestive 250g, drobnego cukru do wypieków 115g.


Zwarty sernik waniliowy z dodatkiem białej czekolady. Prosty, mało składnikowy i bardzo smaczny. Bez glutenu, tylko kilka składników. Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla. Jako miłośniczka serników często eksperymentuję na tym polu, choć tym razem miałam ochotę na najzwyklejszy sernik waniliowy : ) W związku z tym przedstawiam Wam klasyczny przepis na pyszny sernik o świetnej konsystencji.


Już na sam widok cieknie ślinka. Owocowy sierpień świętuję borówkami. Jak w każdym sezonie mam je na stałe pod ręką. Anna, autorka bloga Kuchennymi Drzwiami.


Z polewą na bazie kwaśnej śmietany i syropu klonowego. Bezglutenowy sernik waniliowy bez spodu. Przepis na sernik z wanilią. SERNIK WANILIOWY NA KAKAOWYM SPODZIE A to może dodam jeszcze jeden serniczek ( co by Wam przed Świętami już całkiem w głowach namieszać! ). Niesamowicie delikatny … o obłędnie waniliowym smaku ( i zapachu ) , na fantastycznym kakaowym spodzie. Znany i lubiany w wielu rodzinach – u mnie gości od lat.


Ten przepis to pewniak, robi się go szybko, łatwo i przyjemnie, pachnie i smakuje wspaniale i nie ma szans, by nie wyszedł równy jak tafla lodu - oczywiście, warunkiem jest posiadanie sprawnego piekarnika, który nie przegrzeje masy :) ten sernik ani mocno. Przygotowanie dania sernik waniliowy Robimy kruchy spód: Mąkę mieszamy z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Sypkie składniki wysypujemy na stonicę i kładziemy na nich masło. Wszystko siekamy do powstania kruszonki, wbijamy do tego jeszcze jajka. Mąkę ziemniaczana można zastąpić proszkiem budyniowym (budyń waniliowy) albo zmielonym ziemniakiem (jest niewyczuwalny w serniku, a skrobia w nim zawarta ładnie trzyma sernik) lub ewentualnie zwykłą pszenną mąką.


Wersja mobilna Napisz do nas Regulamin Polityka cookies Polityka prywatności Reklama. Najpopularniejsze słodkości na wielkanocnym stole to oczywiście baby, mazurki i serniki. Jeśli nie macie jeszcze zamkniętej listy wielkanocnych wypieków, to może skusi Was mój przepis na sernik waniliowy z solonym karmelem i miechunką? Jest pyszny, kremowy, wilgotny i będzie pięknie prezentował się na.


Spróbowało go kilkanaście osób i każdy bardzo chwalił. Jest to waniliowy kremowy serniczek z aksamitnym, intensywnie czekoladowym musem. Spód to najzwyklejsze kakaowe herbatniki. Mistrzynią w ich wypiekaniu była moja teściowa.


Sernik waniliowy

Moja wersja sernika nie pochodzi z jej przepisu, ale jest równie pyszny. Ciasto to upiekła mi kiedyś kuzynka na urodziny mojej córki i od niej mam przepis. W wersji oryginalnej był on na kruchym cieście.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty