wtorek, 23 kwietnia 2019

Naleśniki z szynką

Naleśniki z szynką

Kiedy przygotowuję je jako danie obiadowe podaję je zazwyczaj z dodatkiem sosu pieczarkowego. Magda G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kolorowa Kuchnia Magdy. Mleko i wodę miksujemy z mąką i cukrem.


Naleśniki ser z szynką 1. Miksujemy, aż powstanie jednolite ciasto. Wlewamy na patelnie , smażymy naleśniki z obu stron. Na każdy naleśnik kładziemy liść sałaty , plaster szynki i sera ,posypujemy posiekaną cebulką i polewamy ketchupem. Roztopiony ser, podsmażone pieczarki tworzą bardzo dobry smak. Gazowana woda mineralna sprawia, że naleśniki są bardziej puszyste.


Nie mogą nie smakować J. Oprócz wymienionych składników naleśniki można dowolnie. Zapiekane naleśniki z szynką ,serem i szpinakiem. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Brokuły, szynka i ciągnący żółty ser, stanowią doskonałe połączenie smakowe. Rollsy są przygotowane z naleśnika, który skład ma jak tortilla (mąka, woda, sól i olej), do jego posmarowania przygotowałam sos jogurtowo-majonezowy z pietruszką, w składzie jest też szynka konserwowa i strzępiaste dwukolorowe sałaty #128578; Ten Rolls to mój śniadaniowy hit.


Pyszne zapiekane naleśniki z szynką i pieczarkami. Dodane przez cytryna w: Tylko o kuchni. Ma ktos przepis na makowiec,lub mak z serem na gotowym spodzie?


Szacowana cena przygotowania dania: do zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników. Składniki ciasta zmiksować,żeby powstało niezbyt gęste ciasto. Odstawić na około pół godziny.


Naleśniki z szynką

Na patelni rozgrzać olej wylać porcję ciasta i smażyć,naleśnik obrócić na drugą stronę,nałożyć po plasterku szynki i sera,złożyć na pół,posypać ulubionymi ziołami i dosmażyć. Te naleśniki są bardzo sycące i smaczne, kojarzą mi się z letnim, leniwym popołudniem w którymś z krajów południowej Europy. Przywodzą mi na myśl fotel na tarasie z widokiem na błękitną wodę i kieliszek białego. Do naleśników podaj chrupiącą, zieloną sałatę.


Smakują najlepiej na ciepło, kiedy ser jest roztopiony i ciągnący jednak dobre będą również na zimno. Ziołowe naleśniki z mozzarellą, szynką i pieczarkami to idealna propozycja dla osób, które ciągle są w biegu. Jeśli właśnie wróciłeś do domu, a za godzinę czekają cię kolejne spotkania i obowiązki, złap naleśnika i ruszaj w drogę! Ponoć pierwsze naleśniki powstały w Imperium Rzymskim.


Przepis na wyśmienite naleśniki z serem twarogowym i szynką, zapiekane w piecu, to świetna odmiana dla tradycyjnych naleśników z patelni. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na naleśniki z szynką i serem żółtym. Podawane z sałatką z delikatnych liści szpinaku, orzeszków pinii i sosem winegret. Roladki przygotowuje się bardzo prosto.


Na naleśnikach układa się gotowe składniki, zwija w roladki i kroi na kawałki. Takie naleśniki możemy spokojnie przygotować dzień wcześniej i przechować je w lodówce. Na połowę usmażonego naleśnika kładziemy po plastry szynki parmeńskiej i plaster sera Radamer. Podane na kolację, czy śniadanie najlepiej smakują w towarzystwie np. Zapieczone z serem smakują wyśmienicie!


Dla mnie jest on niezwykle ciężki, bo wróciłam do pracy po kilku dniach wolnego. Ale jak to się mówi, dam radę. Człowiek się odrobinę rozleniwia. Mam dzisiaj dla was propozycję fajnego obiadu, który uwielbiają zwłaszcza dzieci. Oczywiście możecie zrobić wersję wegetariańską i zrezygnować z szynki.


Zamiast niej do szpinaku dodajcie trochę pokruszonej fety. Orzeszki pinii zastąpicie blanszowanymi migdałami. Smażymy cienkie naleśniki. Wylewamy porcję ciasta na jeden naleśnik na patelnię, gdy się podsmaży, nakładamy szynkę pokrojoną w paski i starty ser, zwijamy naleśnik i zdejmujemy z patelni, podajemy gorące, polane majonezem i keczupem. Uwagi: Bardzo proste w wykonaniu i wręcz przepyszne.


Naleśniki z szynką

Na każdym z naleśników kładziemy porwane kawałki mozzarelli, plaster szynki, porcję szpinaku i obsypujemy startym serem (część sera zostawiamy na koniec). Zwijamy w ścisłe rulony. Pomidory miksujemy blenderem z czosnkiem, chili, cukrem, solą i pieprzem. Dodajemy drobno poszatkowaną bazylię.


Usmażone i wystudzone naleśniki smarujemy sosem chrzanowym, rozkładamy liście sałaty. Układamy plastry szynki, smarujemy je ketchupem i rozkładamy plastry sera żółtego. Z jednej strony układamy paski papryki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty