poniedziałek, 15 kwietnia 2019

Przepis na gofry jak nad morzem

Jako że gofry podaję najczęściej na słodko, np. Pyszne, lekkie, chrupiące gofry. Smakują dokładnie jak te robione nad morzem. Wypróbowywałam wszelkie przepisy (w tym te z dopiskami „najlepsze”, „jak z budki”) i za nic w świecie gofry nie chciały wyjść idealnie chrupiące, takie jakie znałam z domu czy z nadmorskich kawiarni, a z racji tego, że mój rodzinny dom znajduje się nieopodal takich miejscowości jak Mielno czy Kołobrzeg, to w sprawach. Zarówno w Polsce jak i teraz w Anglii mieszkam blisko morza.


Pamiętam jak zawsze jako dziecko, a nawet gdy dorosłam zawsze lubiłam jeść gofry kupowane w budkach nad morzem.

Przepis, który Wam przedstawię przypomina mi te właśnie gofry. Są lekkie, pulchne, chrupiące i przepyszne. Jak zrobić gofry - przepis i film. Albo byliście kiedyś nad morzem i nie zjedliście chociaż jednego?


No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu? Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz. Niby przepis do wykonania na oko, ot jak przepis na placki czy naleśniki, ale drobne różnice w proporcjach sprawiały, że albo gofry wychodziły zbyt miękkie, albo zbyt twarde- praktycznie niejadalne przy ostudzeniu. Nie były to gofry puszyste i chrupiące, jak sentymentalne gofry z budki nad morzem.


Trudno wyobrazić sobie wczasowiczów maszerujących bez tych przysmaków w dłoniach.

Gofry to zdecydowanie wakacyjny deser. Wtedy zachwycaliśmy się każdą odmianą tego deseru. Zawsze chciałam zrobić gofry o takiej konsystencji oczywiście bez żadnych dziwnych dodatków. Za każdym razem staram się je zrobić inaczej.


Dzisiejsze gofry różnią się przede wszystkim tym, że są na oleju. Super przepis na gofry, ja także oddaję czasami olej ryżowy zamiast innego. Na taki gofr jak w przepisie wystarczy nabrać ciasta łyżką o pojemności około ml. Mama do tej pory uznawała gofry tylko z jednej budki nad morzem, ale kiedy spróbowała tych, też kupiła sobie.


Przepis na pyszne, chrupiące gofry jak nad morzem. Sprawdzone przepisy na pyszne, chrupiące gofry! Poszukując sprawdzonego przepisu na gofry domowe, warto zajrzeć do Kuchni Lidla.


Z niej dowiecie się, jak zrobić ciasto na chrupiące gofry, które będą smakować zarówno na słodko, jak i na słono. Zwróćcie uwagę szczególnie na przepis prezentujący przygotowanie gofrów na dwa. Na nagrzaną gofrownice rozlewamy ciasto.


Wyszukaj też inne przepisy za pomocą wyszukiwarki przepisów. Z tego przepisu gofry smakują jak te z budki nad morzem. Pamiętajcie, że podstawą upieczenia dobrych i chrupiących gofrów takich jak nad morzem jest dobry przepis ale również dobra gofrownica.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na gofry jak nad morzem. Idealny przepis na gofry, lepsze niż nad morzem.

Chrupiące gofry (jak znad morza) - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Idealne gofry powinny być chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Całkiem niedawno podałam Wam przepis na gofry jak z budki nad morzem a także łaciate gofry. Dziś przedstawiam Wam przepis na gofry w wersji wytrawnej z szynką i serem. Wyszły przepyszne, podobnie jak te na słodko tak i te wytrawne są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku.


HEJ OD DAWNA SZUKAŁAM DOBREGO PRZEPISU NA CHRUPIĄCE GOFRY JAKIE JADŁAM NAD MORZEM. I WRESZCIE ZNALAZŁAM I CHCĘ PODZIELIĆ SIĘ Z WAMI TYM PRZEPISEM. A JEŚLI FILMIK SIĘ WAM PODOBA I. Smakuja dokladnie jak te robione nad morzem. To był pierwszy przepis na gofry jaki wypróbowałam po kupieniu nowej gofrownicy.


Podajemy lekko ciepłe, udekorowane bitą śmietaną, truskawkami, polane rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą gorzką z pomarańczą. Oczywiście dodatki zależą wyłącznie od upodobań i gustu. Polecam mój przepis na gofry - gwarantuję, że będziecie zachwyceni!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty