Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Przepis na gofry jest bardzo prosty. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser.
Jaki jest przepis na gofry?
Pizza na cieście z wodą gazowaną ^^ 139. Domowa pizza na mące pszennej z nieco innym ciastem bo z dodatkiem wody gazowanej Puszystsza. Zaglądam szybciutko i szukam tu u Ciebie, przepis genialny, gofry pyszne :) Pół porcji dla nas wystarczające :) Ląduje do ulubionych, bo ciężko o dobry przepis na gofry. A nie da się zjeść wszystkich naraz.
Będę próbować dalej, w każdym razie dzięki. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry. To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki.
Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry. Wyniki wyszukiwania dla gofry chrupiące z wodą pokaż przepisy tylko ze zdjęciami. Jest smaczniejsze gdy się doda mleko:) Jest dobry:)) min średnie przystępne.
Z żółtek, margaryny, cynamonu, mąki zmieszanej z proszku do pieczenia, cukru i mleka zrobić ciasto. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta. Jabłko utrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do masy, delikatnie wymieszać.
Ciasto wlewać porcjami do gofrownicy. Jak widać, dobry przepis na gofry niejedno ma imię. Co ważne – możesz eksperymentować z proporcjami poszczególnych składników lub np.
Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Po upieczeniu gofry wystudzić na kratce i nie układać jeden na drugim, gdyż stracą chrupkość.
Zamiast tych składników dodajecie do ciasta mleko migdałowe lub sojowe oraz siemię lniane wymieszane z wodą albo po prostu mąkę ziemniaczaną. Do przyrządzenia wegańskich gofrów możecie wykorzystać dowolną mąkę. Wasze gofry mogą więc powstać z mąki kokosowej, ryżowej, gryczanej, a nawet owsianej.
No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu? Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz. Do tego przepis nie może być skomplikowany – jasna sprawa. Uwaga: można zastąpić mleko wodą - będą bardziej chrupiące. Podajemy lekko ciepłe, udekorowane bitą śmietaną, truskawkami, polane rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą gorzką z pomarańczą.
Oczywiście dodatki zależą wyłącznie od upodobań i gustu. Polecam mój przepis na gofry - gwarantuję, że będziecie zachwyceni! CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry.
To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Zamarzyły mi się gofry, takie jak pamiętam z dzieciństwa. Wiele stron i blogów przeszukałam zanim znalazłam ten właściwy przepis na blogu Modern Taste. Dokładnie takie, jakie można kupić w budkach z goframi :) Zapraszam do przygotowań! Formy w serduszka są urocze, jednak gofry często będą wychodziły z nich gumowate.
Jeśli maszynę już mamy, czas zabrać się za gofry! Podaję najlepszy przepis klasyczny – wypróbowałam bardzo dużo przepisów, lecz z tego lubię je zdecydowanie najbardziej – są bardzo chrupiące, a w środku delikatne i lekkie. Podawajcie z dodatkami takimi, jak bita śmietana, dżem, syrop klonowy. A Ty z czym najbardziej lubisz gofry?
Chrupiące i słodkie , nie trzeba dodatkowo posypywać cukrem pudrem , już lepiej posmarować dżemem ;-) A jeśli ktoś woli gofry… Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na gofry z wodą gazowaną. Na patelni rozpuść masło. W drugiej misce wymieszaj jajka z wodą gazowaną. Do miski z suchymi składnikami dodaj masę z jajek i roztopione masło.
Wymieszaj tylko do połączenia składników. Nie wiem jak ten przepis może NIE WYJŚĆ, jest bardzo prosty. To jest pierwszy przepis, z którego gofry wyszły mi, chrupiące na wierzchu i pysznie pulchne w środku, tylko trzeba nastawić gofrownicę na maksymalną temperaturę. Mąkę przesiej do miski razem z proszkiem do pieczenia i wymieszaj.
Białka oddziel od żółtek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.