wtorek, 29 sierpnia 2017

Przepis na panierke

Przepis na panierke

Aż trudno uwierzyć, siostrzeniec Colonela Sandersa - Joe Ledingtonem, po prostu pokazał album z. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Przepisy z kategorii przepis na panierkę. To mąka właśnie dominuje w amerykańskich przepisach na panierkę.


Skorzystałem z dwóch metod panierowania: w maślance z mąką, w mące, maślance i ponownie w mące. Użyłem mąki o wysokiej zawartości białka (gramów na 1gramów), która ponoć daje chrupiącą, nietłustą skorupkę. Sprawdziło się to w 1! Charakterystyczna pomarszczona panierka, którą pokryte są kawałki kurczaka serwowanego w restauracjach KFC, ma fanów na całym świecie. Sieć założona przez pułkownika Sandersa pilnie strzeże swoich receptur, jednak metody panierowania nie udało się utrzymać w tajemnicy.


Mamy dla was sprawdzony przepis. Aby otrzymać charakterystyczną panierkę jak z KFC, nie można wklepywać mąki do mięsa, lecz należy potrząsać miską z mąką, tak aby mąka dokładnie obtoczyła mięso. Ilość i rodzaj przypraw zależy od naszych preferencji smakowych - lepiej na początku wsypać ich mniej, a potem stopniowo dodawać w. Recepta na panierkę z kurczaka była do tej pory pilnie strzeżona. Czasem aż ciężko uwierzyć, że niewiele trzeba, by odkryć tajemnicę. Udało się to amerykańskiemu reporterowi, któremu siostrzeniec Colonela Sandersa pokazał album z zanotowanymi przepisem.


Autor Zdjęcia: thinkstockphotos. Właściwie przygotowana panierka jest przyjemnie chrupiąca i dobrze trzyma się ryby. Ryby można przyrządzać na wiele sposobów: gotować na parze, grillować czy piec w piekarniku. Najlepiej jednak smakuje ryba smażona w panierce. Smażenie na oleju z pestek winogron pozwoli wydobyć naturalny aromat potrawy oraz ograniczy wchłanianie oleju przez panierkę.


W celu odsączenia ryby z nadmiaru tłuszczu, po usmażeniu wykładaj ją na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Resztka niewykorzystanej panierki do ryby, to produkt na chrupiący kotlecik. Kawałki kurczaka będą gotowe, kiedy zarumienią się na złoto.


Wystarczy obtoczyć mięso w mące, jajku i bułce. Japońską panierkę do mięsa urozmaicisz np. Piersi z kurczaka faszerowane serem w grzybowej otulinie to nowy smaczny sposób na połączenie grzybów oraz żółtego sera z. This feature is not available right now. Jeśli ktoś zna przepis na taką panierkę, to bardzo proszę niech się podzieli tą wiedzą z nami.


Lista przepisów na panierka do ryb z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Zapraszam po mój najlepszy przepis na kawałki kurczaka jak z KFC. To jest super prosty i szybki do zrobienia obia który gorąco polecam na weekend.


Przepis na panierke

Jeśli brakuje Ci już pomysłów na obiad z kurczaka, to będzie to idealny wybór. Polecam również mój przepis na domowe nuggetsy z kurczaka. Kotlet schabowy, to jedno z wielu dań kuchni tradycyjnej, które Polacy lubią jeść na obiad.


A jeśli kotlet schabowy, to wiadomo - obtoczony w grubej warstwie panierki. Tylko czy ktoś z nas, zastanawiał się nad tym, jak bardzo tradycyjna panierka zwiększa kaloryczność przygotowywanych potraw? A może warto zmienić nawyki żywieniowe i zastosować zdrowszą wersję panierki?


Przepis na panierke

Kto lubi grubą chrupiącą panierkę, może obtaczać mięso podwójnie: najpierw w jajku, następnie w zmiażdżonych płatkach kukurydzianych, znów w jajku i na koniec jeszcze raz z płatkach. Ale uwaga - wszystkie czynności należy wykonywać ostrożne - tak gruba panierka jest podatna na odklejanie się od mięsa. Jak zrobić panierke z KFC ? Chciałabym zrobić sobie kurczaczki mniehj więcej w takiej panierce jak kurczaczki w KFC. Dokładnie otoczyć mięso w marynacie i odstawić na ok. Rybie mięso jest bowiem dużo delikatniejsze i potrzebuje odpowiedniej, innej oprawy.


Na początek trochę Historii. Bo dokładnie nie pamiętamy kiedy. W domowym zaciszu tworzymy przepis na panierkę do kurczaka w stylu amerykański. Kurczak nie przypomina tego z amerykańskich sieci. Metodą prób i błędów w przeciągu kilku lat dochodzimy do zadowalającego efektu.


Piersi kurczaka smażone w różnych panierkach, pyszny kotlet de volaille, nóżki z kurczaka z serkiem kremowym i rozmarynem, skrzydełka kurczaka z piekarnika z syropem klonowym, pieczone udka z kurczaka w marynacie oraz zapiekane piersi z kurczaka z dodatkiem ziół i ciekawych dodatków. Makaron z kurczakiem oraz sałatka z kurczakiem. Jeśli będziemy kotlety panierować oblepionymi łapkami, sami sobie ściągamy panierkę, i dlatego ona potem odpada. Panierowane kotlety wrzucamy na głęboki dobrze rozgrzany tłuszcz i smażymy, na średnim ogniu, często obracając, aby nam się nie spaliły.


Gdy zbrązowieją wyciągamy, odsączamy na ręczniku papierowym i podajemy. Smażony kabaczek w panierce to ciekawy pomysł na przekąskę na imprezie. Kabaczka pokrój w plastry, obsyp przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i panieruj z dwóch stron w jajku i mące.


Aromatyczna przystawka gotowa a zajęła tak mało czasu! Rozbij jajka na talerzyk, roztrzep je. Tak przygotowane plastry kabaczka smaż na rozgrzanym tłuszczu.


Na drugi talerzyk wsyp bułkę tartą, ewentualnie na trzeci talerzy wsyp odrobinę mąki. I możesz zacząc panierować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty