wtorek, 22 sierpnia 2017

Przepis na ciasto na gofry do gofrownicy

Nakładamy ciasto chochlą i wypukłą stroną łyżki rozprowadzamy ciasto dokładnie po całej powierzchni. Poznaj słodką tajemnicę ich wypiekania w domowej gofrownicy, przekonaj się, że nie zawsze ciasto na gofry musi zawierać mleko, margarynę czy jajka i przede wszystkim, że ciasto na gofry może mieć różne smaki! Gofry po upieczeniu odkładać na.


Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone.

Dzisiaj przepis na gofry, który wyjdą w każdym tego typu urządzeniu, ciasto jest świetne a gofry wychodzą takie jak lubię: chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Chrupiące gofry o delikatnym smaku - idealne na ciepłe śniadanie. Z porcji wychodzi 8-gofrów min łatwe tanie. Upieczone gofry lubię układać na kratce do studzenia ciasta, żeby pozostały chrupiące. Oczywiście jest to opcja jeśli robicie większy zapas, a nie zjadacie ciepłego prosto z gofrownicy :) Jeszcze tylko dekoracja i gotowe!


W sezonie na owoce jagodowe, nie wyobrażam sobie gofrów bez malin, truskawek czy borówek. Do mąki dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli, zmiksuj na jednolite ciasto. Z białek ubij sztywną pianę i delikatnie wymieszaj ją z ciastem.


Porcje ciasta nakładaj do gofrownicy i piecz 3-minuty na złoty kolor.

Wracając jednak do gofrów. Jest wiele sposobów na to, by gofry wyszły świetne. Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad. Jedna z nich jest taka, że nie wolno zaglądać do gofrów w trakcie pieczenia.


Jest to kluczowe przy przepisie na ciasto na gofry chrupiące. Z żółtek, margaryny, cynamonu, mąki zmieszanej z proszku do pieczenia, cukru i mleka zrobić ciasto. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta.


Jabłko utrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Robię go od lat i zawsze jest dobry. Ciasto wlewać porcjami do gofrownicy. Kup ciasto na gofry przepis do gofrownicy na Allegro - Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.


Przepis na gofry jest bardzo prosty. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser. Jaki jest przepis na gofry? Przełóż pianę z białek i do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką.


Smaż gofry na mocno rozgrzanej gofrownicy - nie musisz już jej smarować olejem - gofry nie przywierają dzięki olejowi dodanymi do ciasta na gofry. Gotowe gofry odkładaj na kratkę - nie układaj ich jeden na drugim, bo szybko zmiękną.

CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Prosty przepis na gofry. Przygotowanie ciasta na gofry.


Do naczynia w którym mamy białko dodajemy szczyptę soli. Te ostatnie ubij na sztywną pianę, którą dodasz do masy na ciasto gofrowe dopiero na samym końcu, delikatnie mieszając wszystkie składniki. Złocisty kolor gofry zyskają dzięki wcześniejszemu utarciu żółtek z cukrem waniliowym.


Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry? Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki. Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej! Sprawdź nasze przepisy na Polki.


Wspaniały przepis na gofry domowe Ewy Wachowicz z programu Ewa gotuje! Oto oryginalny przepis na gofry z programu Ewy Wachowicz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty