środa, 9 sierpnia 2017

Gofry przepis bez proszku do pieczenia

Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Najlepsze gofry, jakie jadłam.


Leciutkie jak chmurka i chrupiące.

Bez proszku do pieczenia. Polecam, to od dzisiaj moje ulubione gofry. Wyrzuciłam już wszystkie stare przepisy na gofry i zostawiam sobie ten jeden. Bardzo, bardzo dziękuję za przepis. Przepisy, jak zrobić - Smaker.


Dużo piekąc zawsze mam wielkie ilości białek i nie chcę ich marnować. Prosty przepis na puszyste naleśniki. Desery Biszkopt kakaowy - rzucany bez proszku do pieczenia.

Te gofry zasługują na miano gofrów roku. Trzeba pamietać,aby dość długo je wypiekać,wtedy nabiorą iście chrupiącej struktury. Naturalne gofry, chrupiące i miękkie w środku, wcale nie muszą zawierać proszku do pieczenia ani sody. Ta prosta receptura nie zawiera żadnych polepszaczy, a wyrobione ciasto można przechowywać w lodówce do godzin. Mleko wymieszajcie z żółtkami, przesianą mąką, cukrem.


Chrupiące gofry bez proszku do pieczenia. Dodajcie rozpuszczone masło i wodę gazowaną (oraz, opcjonalnie, ekstrakt z wanilii), połączcie dokładnie. Wszystkie składniki sypkie wymieszać, dodać tłuszcz i jaja, wymieszać, dolać mleko i zmiksować.


Wlać do nagrzanej gofrownicy, piec aż nabiorą złotego koloru. Wraz z instrukcją obsługi znaleźliśmy sporo przepisów zarówno na gofry słodkie, jak i wytrawne. Postanowiliśmy je przetestować i podzielić się z wami tymi najlepszymi. Jako pierwsze będą proste gofry z gęstą śmietaną i bez proszku do pieczenia. Gofry są chrupiące i bardzo sycące, ale sprawdźcie sami.


Z żółtek, margaryny, cynamonu, mąki zmieszanej z proszku do pieczenia, cukru i mleka zrobić ciasto. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta. Jabłko utrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do masy, delikatnie wymieszać.


Ciasto wlewać porcjami do gofrownicy.

Gofry smakują doskonale z dodatkiem bitej śmietany. Wracając jednak do gofrów. Jest wiele sposobów na to, by gofry wyszły świetne. Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad. Jedna z nich jest taka, że nie wolno zaglądać do gofrów w trakcie pieczenia.


Jest to kluczowe przy przepisie na ciasto na gofry chrupiące. Dodaj żółtka, proszek do pieczenia, ksylitol i mleko, a potem zmiksuj na gładką masę. Białka ubij na pianę i delikatnie połącz obie masy. Smaż na rozgrzanej gofrownicy, delikatnie wysmarowanej olejem kokosowym. Robię go od lat i zawsze jest dobry.


Jak widać nie ma się co obawiać, że nie urośnie Same naturalne składniki, w sam raz dla dzieci, jako baza do tortu. Są zrobione ze składników, które używamy codziennie do obiadów czy pieczenia ciast, dlatego też można je wykonać praktycznie od razu bez potrzeby poszukiwania składników w sklepie. Przedstawiam przepis, z którego ja często korzystam.


Do mąki dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli, zmiksuj na jednolite ciasto. Z białek ubij sztywną pianę i delikatnie wymieszaj ją z ciastem. Porcje ciasta nakładaj do gofrownicy i piecz 3-minuty na złoty kolor. Gofry można podawać z bitą śmietaną, owocami, dżemem lub cukrem pudrem.


Gofry – przepis na chrupiące gofry- Wykonanie: Białka jajek ubić z dodatkiem soli na sztywną pianę. Wszystkie składniki (tj. mąkę pszenną tortową, cukier zwykły (opcjonalnie jeśli robimy gofry bez słodkich dodatków), cukier waniliowy, proszek do pieczenia) połączyć ze sobą. Szukano: ciasto bez proszku do pieczenia. Dodaj do ulubionych Wybierz listę: Zapisz.


Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty