Szybki i łatwy biszkopt. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli. Do ubitych żółtek dodajemy powoli białka - miksując na najniższych obrotach.
Następnie dodajemy proszek do pieczenia i partiami mąkę oraz wodę. Prosty przepis na biszkopt, który nie upada. Z nim Twoje torty zawsze wyjdą rewalacyjnie! Sprawdź instrukcję ze zdjęciami krok po kroku na ciastkożercach!
Najlepszy z najlepszych – biszkopt błyskawiczny. Jest idealny do rolad (łatwy w rolowaniu), ale też niezastąpiony w tortach (tych jednostopniowych lub po prostu trzeba upiec trzy spody oddzielnie). Jeśli szukacie typowego biszkoptu do tortu, to polecam przepis na biszkoptowe spody. Szczególnie wtedy, gdy muszę upiec szybko kilka spodów. Piekłam biszkopt tysiące razy i nigdy nie wyszedł,z różnych przepisów,a i tak zawsze nie wychodził,ale wczoraj przeszłam sama siebie Nawet tż był w szoku,że wreszcie się udało.
Biszkopt urósł ponad formę. Nie udają mi się nigdy biszkopty, w których najpierw trzeba ubić białka, a później robić całą resztę, ale ten biszkopt zawsze mi się udaje! Całe jajka ubić z cukrem na gładką, jasną masę.
To bardzo ważne żeby biszkopt wyszedł wysoki i puszysty. W osobnej misce zmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Pod koniec ubijania dodaję cukier. Ubijam , aż piana bedzie błyszcząca i nie wypadnie z naczynia. Dodaje żółtka i mieszam mikserem na wolnych obrotach.
Testem bylo tez uzycie zlotego barwnika i ja tak jak dziecko ktoremu po raz pierwszy daje sie do reki farbki , maluje wszystko, tak ja rowniez wykorzystalam zlotko na maksa zgodnie z zasada: Sie kupilo, sie ma , sie uzywa! Dodane przez Tosca w: Tylko o kuchni. Poproszę o sprawdzone przepisy na łatwy i szybki tort, taki który zawsze się udaje i nie ma opcji, bym go zepsuła, gdyż musi wyjść za pierwszym podejściem.
Idealny biszkopt powinien być lekki i delikatny. Dobrze, jeśli jego góra jest równa – wtedy łatwo można pokroić go na warstwy. Z ilu jajek powinnam piec biszkopt (do przełożenia). Zawsze korzystałam z przepisu na biszkopt przepis II z Moich Wypieków (nie mogę wkleić linka) i zawsze w tortownicy piekłam. Prezentuję biszkopt, który można nazwać idealnym.
Jest puszysty, wysoki i prosty - co jest niewątpliwym atutem przy krojeniu go na tort. Rośnie bez proszku do pieczenia. Potrzebny mi był tort szybki w przygotowaniu, bo miałam mało czasu do przyjęcia urodzinowego. Poradźcie mi dziewczyny.
Do tego jest potrzebny idealny przepis i ten poniżej właśnie taki jest! Cała tajemnica tego cuda tkwi w. Wypróbowałam już wiele przepisów na biszkopt, ale ten jest najlepszy, zawsze wychodzi, pięknie i równo wyrasta, no i oczywiście jest bardzo smaczny. Aby uzyskać puszysty biszkopt, najlepiej piec go w temperaturze 175–1stopni Celsjusza. Zaczynam od przepisu na biszkopt idealny, a w innych wpisach znajdziecie kilka propozycji na wykorzystanie biszkoptu.
Aby zrobić biszkopt w innym kolorze, np. Wówczas bardzo często dodaje się również szczyptę proszku do pieczenia. Najczęściej szykujemy duże torty. Mam zamiar upiec ten biszkopt, ale w tortownicy o średnicy cm.
Popularny jest również biszkopt na tort prostokątny. Czy mogę w takim razie upiec jeden biszkopt np. Z przelicznika wynika, ze nalezy użyć ponad jajek, a przeciez tyle nie ubiję jednym mikserem.
Pytanie brzmi jak długo piec taki biszkopt, bo będzie płytszy? Piecze się go około minut. To jeden z najlepszych biszkoptów jakie miałam okazję robić, jest bowiem lekki i puszysty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.