Robię go od lat i zawsze jest dobry. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry. To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki.
Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry. Zmiksuj tak, aby ciasto na gofry nie miało grudek.
Delikatnie wmieszaj je do ciasta na gofry belgijskie, odstaw na minut w ciepłe miejsce, by drożdże zaczęły pracować. Rozgrzej gofrownicę, piecz w niej gofry przez 3-minut, aż będą złociste. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.
Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Możesz też wzbogacić przepis na ciasto na gofry, dodając do niego szczyptę wanilii, cynamonu czy jabłek.
Sprawdź przepis na gofry chrupiące.
Przede wszystkim warto dokładnie przeczytać instrukcję obsługi naszej gofrownicy. Może się okazać, że znajdziemy tam zalecenia, np. Bardzo ważne jest, żeby gofrownica była dobrze rozgrzana. Gofry można upiec na grillowej patelni. Jest to fajny sposób na gofry, które po upieczeniu są puszyste i chrupiące.
To tyle o gofrach na słodko. A co powiecie na gofry wytrawne. Lubię przyrządzać przekąski dekorując małe gofry w kształcie serca wędzonym łososiem. Szałem są gofry brokułowe, które również nie zawierają mąki. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki.
Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Przepisy z kategorii gofry na słodko. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. DODAJ PRZEPIS DODAJ PORAD.
Nie chcecie przegapić żadnego nowego przepisu?
Słodko-kwaśne stir-fry z wieprzowiny Stir-fry w polskim tłumaczeniu oznacza szybkie smażenie lub smażenie w ruchu. Nazwa pochodzi z języka chińskiego tak jak przepis na danie, które zazwyczaj przygotowywane jest z kurczakiem. Poszukując sprawdzonego przepisu na gofry domowe, warto zajrzeć do Kuchni Lidla. Z niej dowiecie się, jak zrobić ciasto na chrupiące gofry, które będą smakować zarówno na słodko, jak i na słono.
Zwróćcie uwagę szczególnie na przepis prezentujący przygotowanie gofrów na dwa. Idealnie pasuje też dżem, sos czekoladowy lub toffi i wszelkiego rodzaju owocowe syropy. Ta opcja jest zdecydowanie mniej popularna, jednak.
Pyszny i niebanalny deser dla ukochanych naszych dzieci proponuje gotujący gość PnŚ. Oddziel białka od żółtek. Do mąki dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli, zmiksuj na jednolite ciasto.
Z białek ubij sztywną pianę i delikatnie wymieszaj ją z ciastem. Porcje ciasta nakładaj do gofrownicy i piecz 3-minuty na złoty kolor. Jako że gofry podaję najczęściej na słodko, np. Polane odrobiną roztopionego masła, będą naprawdę rozpływać się w ustach.
Wystarczy dodać do nich bitą śmietanę, owoce lub syrop klonowy. Jako śniadanie dostarczą nam węglowodanów na cały poranek. Nie wiem jak ten przepis może NIE WYJŚĆ, jest bardzo prosty.
To jest pierwszy przepis, z którego gofry wyszły mi, chrupiące na wierzchu i pysznie pulchne w środku, tylko trzeba nastawić gofrownicę na maksymalną temperaturę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.