Do przygotowania leczo z kiełbasą używam wszystkich sezonowych warzyw. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny.
Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Są w nich papryki, najczęściej czerwone, ale mogą być również w innych kolorach lub cały miks kolorów. Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki czerwonej, zielonej i zółtej.
Kiedy jesień zastępuje lato, a dni robią się chłodne i coraz krótsze, chętniej sięgamy po przepisy na rozgrzewające dania. Przepis: cukinia, papryka, kiełbasa, cebula i pomidory. Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym. Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny.
Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu. To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw.
Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem. Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie. To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania.
Dla mnie leczo z kiełbasą jest idealne na jesienną pogodę, ale nie odmówię go sobie również latem. Każdą gorącą łyżkę sycącego leczo zajadam z ogromną przyjemnością i za każdym razem, gdy widzę dno miseczki, czuje rozczarowanie, że to koniec. My zawsze jemy leczo w dużych miseczkach z kromką chleba.
Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Umytą cebulę i paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie.
Kiełbasę (bez flaka) także kroimy w. To wyjątkowo proste i pyszne danie, którego przygotowanie nie zajmuje długo. U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą. Przedstawiamy kilka przepisów na.
Pokroić na półplasterki.
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Paprykę (żółtą i czerwoną) pozbawić gniazd nasiennych, przekroić na pół, a następnie na paseczki. Dla Węgrów jest mniej więcej tym, czym dla nas bigos. W Polsce przywykło się stosować składniki nie występujące w klasycznej wersji leczo, ale dodatek cukinii czy pieczarek jest moim zdaniem jak najbardziej wskazany.
W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np. Tym razem wykonana przez mojego męża:) Musimy korzystać z niskich cen warzyw i rozkoszować się ich smakiem póki są. Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. Przygotowuje się je dość szybko i można zaserwować je w efektowny sposób. Dania główne Kolorowe leczo z kiełbasą.
Moja wersja tego popularnego i pysznego dania kuchni węgierskiej:) min łatwe tanie. Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą. Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy przygotować.
Dla miłośników bardziej bogatych dań warzywnych, do których dodaje się nie tylko podstawowe warzywa, a przy tym leczo zawiera jeszcze kiełbasę, polecam mój przepis na leczo z cukinii. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Leczo z kiełbasą - przepis. Jeśli jednak lubisz leczo z większą ilością mięsa, to zapraszam po przepis na leczo z kiełbasą. Prawdziwe leczo koło cukinii nie stało.
Mieszkamy jednak w Polsce, więc możemy to trochę nagiąć. Pod koniec smażenia wsypujemy mieloną paprykę, mieszamy i. Opisać je można jako gęsty wywar z duszonej papryki (zarówno warzywa jak i mielonej), pomidorów i cebuli podsmażanej na wędzonej słoninie. Potrawę tę podaje się tam jako dodatek do dań mięsnych. W Polsce leczo najczęściej stanowi odrębne danie, bowiem często zawiera też kiełbasę czy boczek wędzony.
Podstawowymi składnikami lecza są papryka, pomidory oraz cebula.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.