wtorek, 11 kwietnia 2017

Jak smażyć gofry

Wakacje mają swoje smaki. Na szczęście nawet wtedy, kiedy urlop już za nami, możemy wciąż cieszyć się nimi we własnej kuchni. Niżej znajdziecie wskazówki jak zrobić gofry.


Sami spróbujcie i komentujcie ! Można je jeść np: z dżemem, bitą śmietaną i owocami, cukrem pudrem.

Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-). Pyszne z bitą śmietaną i owocami. Jako że gofry podaję najczęściej na słodko, np. How To Cook Boiled Eggs So They Peel Easy - Egg Shell Easier Peeling Boil Cooking Tips Video Jazevox - Duration: 6:42. Przepis na gofry churros.


Churros smażone w gofrownicy. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry.

Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Jak nalezy smazyc gofry ? Tłuszcz, na którym będziesz smażyć mięso, musi być odpowiedni. Koniecznie zaopatrz się w olej słonecznikowy lub rzepakowy. Dobry efekt uzyskasz także, smażąc mięso na klarowanym maśle.


Jeśli chcesz wykorzystać oliwę, musi to być wyłącznie oliwa rafinowana (absolutnie nie używaj oliwy extra virgin!). Po tym czasie smażę gofry. Na suchą (bez tłuszczu), rozgrzaną patelnię z nieprzywierającą powłoką wykładam łyżką ciasto i rozciągam lekko na boku formując placuszki o śr ok cm. Smażę ok 2-min na średnim płomieniu, następnie przewracam gofry na drugą stronę i smażę ok min.


Zobacz jak zrobić frytki w domu. Kiedy wlewac ciasto, na rozgrzna gofr. Domowe frytki, chrupiące i złociste. Poradnik o tym jak smażyć frytki dwukrotnie, żeby były chrupiące.


Na nagrzaną płytę gofrownicy nakładać odpowiednią ilość ciasta (wcześniej można natrzeć ją odrobiną oleju, żeby ciasto nie przywierało) i smażyć gofry na rumiano. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Gotowe gofry studzić na kratce, dzięki temu nie staną się gumowe.


Rozdrobnić banana w mikserze, a następnie dodać jajko oraz masło i dokładnie zmiksować.

Wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia i smażyć na rozgrzanej, natłuszczonej gofrownicy. Domowych pączków nie smażymy często – zazwyczaj, gdy dopada nas apetyt, idziemy do dobrej cukierni. Jednak w karnawale to co innego – własnoręczne smażenie pączków na tłusty czwartek to wręcz obowiązkowy element tradycji! Teraz jest to część, w której możesz stać się kreatywna. Gofrownicę rozgrzać (jeśli potrzeba to natłuścić ją odrobiną oleju).


Wylewać porcje ciasta i smażyć gofry na złoty kolor. Dodać odcedzone pędy bambusa. Marchewkę i por pokroić w cienkie słupki i dodać na patelnię. Wszystko smażyć przez chwilę, aż marchewka lekko zmięknie.


Zamknąć gofrownicę i smażyć gofry w zależności od mocy gofrownicy na złoty kolor. Usmażone gofry studzić na kratce i podawać z cukrem pudrem, bitą śmietaną i owocami lub dżemem. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Smażyć na złoty kolor gofry.


Podawać z bitą śmietaną i owocami. Gofry smażyć na złoty kolor. Dodane przez louise w: Tylko o kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty