czwartek, 15 grudnia 2016

Muffinki marchewkowe

Pachnące cynamonem i pomarańczą marchewkowe babeczki z pysznym lukrem o smaku pomarańczy, czyli ciasto marchewkowe w wersji mini :) Najlepsze są w dniu przygotowania, ale jeśli przechowamy je w pojemniku, będą wilgotne i smaczne również w kolejnych dniach. Są bardzo smaczne, wilgotne, mięciutkie i nawet po kilku dniach (jakieś pojedyncze sztuki zostały) nie wysychają. Kiedy są już w piekarniku, Ty zajmij się przygotowaniem lukru i posiekaj pistacje.


Muffinki marchewkowe nie wymagają długiego pieczenia. Udekoruj nimi wystudzone ciasteczka. Tego rodzaju muffinki będą świetnie komponować się również z bitą śmietaną lub kremem waniliowym.

Czas przygotowania: min. Proste muffinki z dodatkiem startej marchewki. Po upieczeniu babeczki zostawić do ostudzenia. Desery Muffiny Marchewkowe z Kremem z Serka Almette. Dawno już nie piekłam ciasta marchewkowego,które jest mega smaczne,dziś w formie muffin i to.


Pyszne i bardzo proste w przygotowaniu. W sma raz dla niespodziewanych gości, na drugie śniadanie czy pyszny deser. Miękkie i puszyste dzięki dodaniu aquafaby zamiast jajka.

Babeczki piekłam w standardowej blaszce na muffinki, składniki wystarczają na sztuk. Jeśli spodobał Wam się przepis na babeczki marchewkowe możecie wpaść zobaczyć ciasto marchewkowe z ozdobami z masy cukrowej i bezglutenowe ciasto marchewkowe. Ulubione muffinki marchewkowe teraz w zdrowszej i jeszcze smaczniejszej wersji! Ciasto marchewkowe jest wszystkim doskonale znane i bardzo lubiane :) Dzisiejsza propozycja to w zasadzie mniejsza wersja ciasta marchewkowego. Muffiny charakteryzują się mocnym korzennym aromatem, a to za sprawą przypraw takich jak: cynamon, imbir, kardamon czy gałka muszkatołowa.


W smaku są pyszne, miękkie i puszyste. Dziś szybkie w przygotowaniu bezglutenowe muffinki marchewkowe. Chyba każdy z nas lubi te pyszne, słodkie babeczki idealnie nadające się do popołudniowej kawy czy herbaty. Są banalnie proste i naprawdę trudno je zepsuć.


Muffiny marchewkowe to pyszna wariacja na temat klasycznego ciasta marchewkowego. To proste i smaczne babeczki, które świetnie sprawdzą się w okresie jesienno-zimowym. Poniżej znajdziecie prosty przepis na muffinki marchewkowe , które wychodzą niesamowicie mięciutkie i wilgotne.


Cynamon i imbir to dodatki dzięki których babeczki nabiorą charakteru, a w całym domu będzie pachnieć. Przepis przeznaczony dla dzieci po pierwszym roku życia. Podając swoje dane wyrażam zgodę na utworzenie spersonalizowanego profilu użytkownika, aby Lidl mógł kierować lepiej dostosowane do moich zainteresowań niektóre reklamy w formie newslettera oraz ulepszać strony internetowe. Zgoda może być wycofana w dowolnym momencie, np.


Desery zdrowe dietetyczne marchewkowe muffinki.

Mają idealną konsystencję i są słodkie w sam raz. Do tej pory robiłam muffinki marchewkowe z przepisu gdzie należało użyć jakieś kosmiczne ilości oleju! Przez to były tłuste i zamulające (a raz to nawet wypłynął mi z nich cały olej) =P Cieszę się, że trafiłam na ten. Placki marchewkowe robiłam już z różnymi dodatkami, ale w formie muffinek to dla mnie pierwszy raz. Przerabialiśmy już wypieki z fasoli, z cieciorki, ale totalnie zapomniałam o królu ciast warzywnych, czyli marchewkowcu!


Kuba poproszony o ocenę wypieku pogłaskał się po brzuchu i stwierdził, że babeczki smakują rewelacyjnie. Myślę, że nie mówił tego tylko z grzeczności, bo sama miałam ochotę pochłonąć wszystkie muffinki. Zobacz przepis na muffiny marchewkowe!


W misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, sól i cynamon. Marchew obierz i zetrzyj na tarce o średnich oczkach. W tym czasie utrzyj cukier puder z odrobiną przegotowanej wody na gładki lukier. Jesień sprzyja korzennym aromatom, a zdrowa kuchnia roślinna wykorzystywaniu popularnych warzyw w wypiekach. Takie są właśnie marchewkowe muffiny!


Aromatyczne dzięki przyprawom, sycące dzięki mące pełnoziarnistej – ale przede wszystkim, są po prostu pyszne! Uwielbiam proste wypieki, a właśnie te babeczki takie są. Pozostaw w foremkach do całkowitego wystudzenia.


Groszek Jest wielkim żarłokiem. Przed podaniem możesz udekorować białą czekoladą i wstążkami marchewkowymi. Uwielbia nie tylko jeść, ale i gotować, przede wszystkim proste w przygotowaniu dania.


Ciągle wymyśla nowe sposoby na przekonanie dzieci do jedzenia warzyw i owoców. KulinarnePogawedki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kulinarne Pogawędki. Bardzo smaczne, wilgotne i mięciutkie muffinki o nieco korzennym smaku i aromacie.


W zasadzie to taka mini wersja ciasta marchewkowego. Całości cudownie dopełnia serowa polewa, która świetnie skomponowała się z lekko cynamonowym ciastem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty