Prosty przepis na domowe gofry, które możesz zrobić samodzielnie. Poznaj sekret pysznych, chrupiących gofrów. Przepis na gofry Was zachwyci. Robię go od lat i zawsze jest dobry. Domowe gofry nie mają sobie równych!
Proste w przygotowaniu, które możesz zrobić samodzielnie, a w dodatku do wyboru w dwóch wersjach - słonym i słodkim.
Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. To idealny pomysł na pożywne. A skoro mowa o przepisach podstawowych i bazowych, to zobacz koniecznie jak zrobić idealny biszkopt oraz mój ulubiony przepis na domowe pancakes.
Wracając jednak do gofrów. Jest wiele sposobów na to, by gofry wyszły świetne. Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad.
Miksujemy całość od momentu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta.
Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry.
To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Bez względu na wykorzystane dodatki, kojarzą nam się one bardzo często ze smakiem dzieciństwa lub wakacyjnymi wyjazdami nad polskie morze. Mimo że dobry przepis na gofry w pierwszej kolejności przywodzi na myśl popularny, słodki deser, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby poeksperymentować również ze smakami wytrawnymi.
Sprawdzone przepisy na pyszne, chrupiące gofry! Poszukując sprawdzonego przepisu na gofry domowe, warto zajrzeć do Kuchni Lidla. Z niej dowiecie się, jak zrobić ciasto na chrupiące gofry, które będą smakować zarówno na słodko, jak i na słono.
Jajka z cukrem utrzeć przy pomocy miksera. Dodać mąkę, wymieszana z proszkiem do pieczenia - wymieszać. Na końcu dodać mleko i olej mieszając do uzysk. Aby to zrobić, potrzebujecie jedynie dobrej gofrownicy i sprawdzonego przepisu. O to pierwsze musicie zadbać sami, ale wypróbowane receptury dostarczą wam użytkownicy Smakera.
Sprawdź, jak zrobić gofry samodzielnie i poznaj przepis na gofry. Przygotowanie dania gofry - lekkie i chrupiące - domowe, najlepszy przepis.
Białka oddziel od żółtek. Dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Zmiksuj na jednolite ciasto. Delikatnie wymieszaj z ciastem. Włącz gofrownicę, aby zdążyła się dobrze rozgrzać.
Czy ktos z Was ma dobry przepis na domowe gofry. Robiłam z gotowego proszku. Naprawde dobre gofry beda z ciasta na nalesniki biszkoptowe. Ubijasz bialka dwu jajek dodajesz zoltka operujac maka i mlekiem doprowadzasz do konsystencji nieco gestrzego ciasta nalesnikowego.
No i bez gofrownicy sie nie obejdzie. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić.
Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.