Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia.
Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok.
Leczo - danie proste i smaczne. Zobacz, jak zrobić leczo. Przepisy na leczo są różne. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy.
Niektórzy lubią dodać do lecza. This feature is not available right now. Jak zrobić prawdziwe leczo.
W lecie ta smaczna i aromatyczna potrawa często gości na polskich stołach, choć niekiedy ma mało wspólnego z węgierskim oryginałem, w którym nie pojawia się cukinia czy bakłażan. Prawdziwe leczo jest przysmakiem o niewielkiej liczbie składników, a sekret jego smaku tkwi w… smalcu. I w takiej formie jest naprawdę pyszne, ale…postanowiliśmy zmodernizować tradycyjną recepturę i wzbogacić danie o pieczarki.
Smak grzybów świetnie komponuje się z aromatem świeżej papryki. Do przygotowania leczo z kiełbasą używam wszystkich sezonowych warzyw. Są w nich papryki, najczęściej czerwone, ale mogą być również w innych kolorach lub cały miks kolorów. Na naszych stołach leczo też jednak chętnie gości – i latem, i zimą. Podajemy proste przepisy na leczo domowej roboty.
Pomidory kroimy na cztery części. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w dość szerokie kawałki. Wędzoną słoninę kroimy na drobne kawałeczki, które. Przejdźmy jednak do naszego leczo.
Otóż przepis leczo to głównie kilka najważniejszych warzyw. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą.
Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo.
Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu. Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury. To faktycznie olbrzym ta cukinia! Z takiej wielkiej cukinii to można zrobić wiele rzeczy np.
Takiej wielkiej nie trzeba całej obierać tylko po kolei, bierzemy kawałek, obieramy i coś z niej robimy. Doskonale smakuje późnym latem i jesienią, gdy sezon na warzywa w pełni. Dzięki pasteryzacji możemy zajadać się leczo z cukinii, papryki i pomidorów również zimą.
Sprawdź, jak zrobić leczo na zimę w słoikach - podajemy sprawdzony przepis. Domowy przepis na leczo Domowe leczo, to pomysł na danie, które smakuje jako dodatek do pieczywa, ziemniaków, placków ziemniaczanych lub jako danie główne. Jak przygotować pyszne i szybkie leczo w naszej kuchni? Przedstawiamy sprawdzony przepis, który nie sprawi Wam trudności, a przy okazji pozwoli pokazać.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingowych (m.in. w związku z wysyłaniem materiałów reklamowych, informacji o nowościach, promocjach itp.) przez Prymat Sp. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Dla mnie leczo z kiełbasą jest idealne na jesienną pogodę, ale nie odmówię go sobie również latem. My zawsze jemy leczo w dużych miseczkach z kromką chleba.
Każdą gorącą łyżkę sycącego leczo zajadam z ogromną przyjemnością i za każdym razem, gdy widzę dno miseczki, czuje rozczarowanie, że to koniec. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.
Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.