wtorek, 10 maja 2016

Jak zrobić gofry z gofrownicy

Niżej znajdziecie wskazówki jak zrobić gofry. Sami spróbujcie i komentujcie ! Można je jeść np: z dżemem, bitą śmietaną i owocami, cukrem pudrem. Ale ich świeżość, smak, zapach, świadomość tego, z czego są zrobione znacznie ułatwia zapomnienie o tych wszystkich regułach.


Czasem można (a nawet trzeba!) zjeść coś po prostu dla przyjemności!

To jak – wybierasz gofry tradycyjne, z bitą śmietaną i owocami czy może na słono? Z żółtek, margaryny, cynamonu, mąki zmieszanej z proszku do pieczenia, cukru i mleka zrobić ciasto. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta.


Jabłko utrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Ciasto wlewać porcjami do gofrownicy. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry.


To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki. Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry.

A nie da się zjeść wszystkich naraz. Będę próbować dalej, w każdym razie dzięki. Kojarzą nam się z wakacjami, beztroską i czasem spędzonym z rodziną. Jednakże można je zrobić samemu i delektować się ich smakiem w domowym zaciszu, o każdej porze roku.


Potrzebujemy tylko odpowiedniego przepisu i gofrownicy. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry.


Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić.


Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone. Jak zrobić we własnej kuchni gofry jak z najlepszej nadmorskiej budki? Klucz tkwi w składnikach dobrej jakości (i koniecznie świeżych!), nagrzanej gofrownicy i smakowitych dodatkach. Oto najlepsze przepisy na domowe gofry krok po kroku. Ogólna zasada jest taka, że ciasto przypominające to na placki czy naleśniki ma być karbowane.


Jeżeli nie mamy w domu gofrownicy, to nic nie szkodzi.

Używając gofrownicy, wystarczy wylać ciasto, zamknąć pokrywkę i poczekać, aż gofrownica zrobi je sama. Jednak gofry z patelni wcale nie smakują gorzej i śmiało mogą równać się z tymi przygotowanymi w gofrownicy. Wiedza, jak zrobić gofry bez gofrownicy naprawdę się przydaje! Od teraz przynajmniej nie będziesz musiała. Dodane przez magdakw: Tylko o kuchni.


Te tanie z marketow są do bani, robia gabczaste i miękkie gofry. Przepis na idealne ciasto. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków. To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser. Jaki jest przepis na gofry?


Gofry tak pyszne jak na koloniach. Omlet z gofrownicy to prawdziwa petarda, jest niesamowity! Do masy jajecznej standardowo dodajemy sól i pieprz oraz odrobinę mleka. Mieszamy z dodatkami i wylewamy na rozgrzaną oraz posmarowaną obficie tłuszczem gofrownicę. Masę nakładamy tylko do rantu gofrownicy, a mimo to w niewiarygodny sposób urośnie.


CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty