wtorek, 17 maja 2016

Jak smażyć gofry w gofrownicy

Czym zastąpić barwnik spożywczy? Nutellą, które pokochają twoje dzieci Ciastka. Nie wiem co jest nie tak. Smarowalam gofrownice olejem, masłem, bez poprawy.


Gofry wrecz muszę odrywać od gofrownicy siłą.

Piekę min, bo wczesniej nie moge nawet otworzyc gofrownicy. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Wlewać małymi porcjami masę na rozgrzane foremki i piec na złoty kolor.


Gotowe gofry układamy na kratce od piekarnika by przestygły. Kiedy wlewac ciasto, na rozgrzna gofr.

Za kazda rade dzieki, pozdrawiam, maciek. Jak nalezy smazyc gofry ? W mojej starej gofrownicy na zewnętrznej pokrywie była lampka, ciasto wlewało sie dopiero wtedy, gdy lampka zgasła, czyli po kilku minutach od. Przepis na gofry churros. Churros smażone w gofrownicy.


Ciasto parzone, z którego możemy upiec ptysie i eklerki lub usmażyć churros na głębokim oleju, można również przygotować w gofrownicy. Gofry są z zewnątrz delikatnie chrupiące, a w środku miękkie. W osobnym naczyniu wymieszać resztę składników. Cukinię odcisnąć z wody (można zawinąć w ściereczkę i przecisnąć, ja partiami odciskam wodę w dłoniach :)) i wrzucić do ciasta.


Pędzelkiem posmarować środek gofrownicy i wlewać porcje ciasta. Zamknąć gofrownicę i smażyć gofry w zależności od mocy gofrownicy na złoty kolor. Usmażone gofry studzić na kratce i podawać z cukrem pudrem, bitą śmietaną i owocami lub dżemem. Banana zmiksować w blenderze, dodać pozostałe składniki i wymieszać na gęstą masę.


A Ty, jakie gofry lubisz najbardziej? Smażyć wg zaleceń w instrukcji gofrownicy.

Rozdrobnić banana w mikserze, a następnie dodać jajko oraz masło i dokładnie zmiksować. Wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia i smażyć na rozgrzanej, natłuszczonej gofrownicy. Quinoa jest bardzo zdrowym i dietetycznym pseudozbożem. Mąkę z niej można przygotować samodzielnie, mieląc ją w młynku, lub kupić.


W międzyczasie rozgrzać gofrownicę i ubić białka na sztywną pianę. Nakładać porcję ciasta na rozgrzaną taflę gofrownicy i smażyć gofry przez około - minuty w zależności od mocy gofrownicy. Używając gofrownicy, wystarczy wylać ciasto, zamknąć pokrywkę i poczekać, aż gofrownica zrobi je sama. Jednak gofry z patelni wcale nie smakują gorzej i śmiało mogą równać się z tymi przygotowanymi w gofrownicy. Wiedza, jak zrobić gofry bez gofrownicy naprawdę się przydaje!


Od teraz przynajmniej nie będziesz musiała. Redakcja serwisu zapytaj przypomina: W okresie ciszy wyborczej tj. Publikacja na forum jakichkolwiek komentarzy mających charakter agitacji wyborczej może zostać uznana za naruszenie przepisów ustawy.


W tym czasie dobrze rozgrzać gofrownicę. Trzeba pamiętać, że powodzenie tego przedsięwzięcia w dużej mierze zależy zarówno od samej gofrownicy jak i stopnia jej nagrzania. Z powstałego ciasta smażyć gofry w gofrownicy. Podawać według upodobań. Był już taki wątek na Forum.


Im większa moc tym szybciej gofry się pieką i są bardziej chrupiące. How To Cook Boiled Eggs So They Peel Easy - Egg Shell Easier Peeling Boil Cooking Tips Video Jazevox - Duration: 6:42.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty