Dodane przez matriw: Tylko o kuchni. A jaki to krem zaparzany z białek? Przepisy, jak zrobić - Smaker. Mieszamy mąkę z proszkiem i solą. Oddzielamy białka od żółtek.
Przedstawiam Wam tani, szybki i prosty w przygotowaniu krem. Potrzebujemy do tego tylko snieżkę, mleko i dżem truskawkowy. A skoro mowa o przepisach podstawowych i bazowych, to zobacz koniecznie jak zrobić idealny biszkopt oraz mój ulubiony przepis na domowe pancakes.
Wracając jednak do gofrów. Jest wiele sposobów na to, by gofry wyszły świetne. Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad.
Każdy ma swój sprawdzony przepis na gofry, ja metodą prób i błędów zrobiłam takie biszkoptowe, by nawet po leżakowaniu w lodówce nie.
Domowe gofry chodziły za mną już kilka lat, ale zawsze miałam jakąś wymówkę żeby nie kupić gofrownicy. Na szczęście lub nieszczęście akurat przed świętami popsuł mi się opiekacz do kanapek i chcąc nie chcąc kupìłam urządzenie wielofunkcyjne z wymiennymi wkładkami gdzie m. Do robienia tych orzeszków potrzebna jest specjalna foremka podobna jak do gofrów. Ze wszystkich skladników zagnieść ciasto. Mąki dodać tyle aby ciasto było konsystencji ciasta jak na pierogi. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.
Białka ubij na sztywną pianę w osobnym naczyniu, dodaj do ciasta na gofry. Zmiksuj ponownie na gładką masę, ale tylko do momentu, aż składniki się połączą. Po upieczeniu posyp je cukrem pudrem i udekoruj ulubionymi dodatkami. Gofry piecz przez 3-minut.
Krem czekoladowy do pieczywa ETAP 1: Cukier wsypujemy do rondla o grubym dnie i na małym ogniu podgrzewamy Cukier wsypujemy do rondla o grubym dnie i na małym ogniu podgrzewamy aż cukier się rozpuści i lekko zbrązowieje. Im bardziej intensywny jest kolor karmelu tym bardziej gorzki jest krem. Zdjęcia Waszych Gofrów wykonanych według naszego przepisu.
Dziękujemy za nadesłane zdjęcia i czekamy na więcej! Chwalicie nasz przepis, zajadacie się goframi i cieszy nas, że nasz wypróbowany przez lata przepis do dnia dzisiejszego cieszy się tak wielką popularnością.
Dziś mam przepis na krem migdałowym z najnowszej książki Ani Starmach „Pyszne na słodko”. Krem będzie idealny na kanapki – zamiast kremu czekoladowo-orzechowego w typie nutelli. Sprawdzi się też idealnie jako dodatek do naleśników, albo gofrów ( w tej wersji już przetestowałam i gofry były pyszne). Krem do tortu w wersji klasycznej, maślanej lub budyniowy, a może prostszy do przygotowania krem z serka mascarpone lub ubitej śmietany? Pokazuję przepisy na krem do tortu w różnych wersjach smakowych, o bardziej zbitej konsystencji lub lżejsze, puszyste.
Ciasto biszkoptowe jest bardzo puszyste i delikatne, a gofry wychodzą mocno chrupiące. Zaraz po usmażeniu są delikatne, ale pozostawione na chwilę na kratce kuchennej robią się bardzo chrupiące. Do gofrów przygotowałam kisiel jagodowy, ale pasuje do nich również inny słodki dodatek. No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu? Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz.
Do tego przepis nie może być skomplikowany – jasna sprawa. Lista przepisów na sos czekoladowy do gofrów z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Sos czekoladowy do gofrów przepis - Durszlak.
Jak zrobić krem do tortów i ciast? Poniżej kilka znanych mi przepisów, które w zależności od smakowych dodatków, dostępnych składników i fantazji, w szybki sposób zamienią każdy biszkopt, bezę, kruche ciasto czy nawet zwykłego murzynka w dostojny i elegancki wypiek na specjalną okazję. Smaczny, delikatny krem – prosty i szybki w przygotowaniu, który może być podany na wiele różnych sposobów, w zależności od tego z jakimi dodatkami go połączycie. Czy krem do tortu można przygotować w minut?
Tak, i na dodatek pyszny oraz lekki. Krem na bazie bitej śmietany z dodatkiem galaretki będzie puszysty, ale zwarty. Znakomicie nada się zarówno do przełożenia blatów tortu, jak i do dekoracji. Najlepszy krem do babeczek i deserów.
Abyście nie musieli szukać, podaję przepis na najlepszy krem, czyli krem twarożkowo-czekoladowy, świetny do dekoracji babeczek, deserów i tortów. To właśnie tym kremem dekorowałam muffiny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.