środa, 6 grudnia 2017

Przepis na kapuśniak

Popularna zupa, na którą do chwili obecnej nie było przepisu na blogu ;-) Dzisiaj dzielę się z Wami moim sprawdzonym przepisem na kapuśniak z kiszonej kapusty. Zupę gotuję na żeberkach i warzywach korzeniowych. Dobry wywar to pierwszy warunek udanego kapuśniaku.


Drugi to dobra kapusta, ukiszona według tradycyjnej receptury. Przepis na doskonały kapuśniak jest prosty.

Wystarczy zadbać o dobrą kapustę, mięsną bazę i aromatyczne przyprawy. Jeśli masz ochotę na kapuśniak - przepis z mojej kuchni będzie odpowiedni! Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.


Ciebie newslettera przepisy. A ja robię dziś zupę kapuśniak „parzy brodę” ;-) wg Pana przepisu. Tylko kapustę kiszoną zamieniłam na młodą świeżą z ogródka :-) Ps.


Każdy może nauczyć się dzięki Panu gotować!

Kapuśniak z młodej kapusty. To chyba najszybszy kapuśniak na boczku jaki tylko można ugotować. Ten przepis na kapuśniak z młodej kapusty jest dla mnie wyjątkowy, ponieważ to chyba jedyna zupa jaką obie moje Babcie gotowały dokładnie tak samo. Z całą pewnością zupa szykowana była w jednym garnku.


Nic nie było wcześniej podsmażane i nie było zasmażki. Sprawdzony przepis na kapuśniak tradycyjny od MniamMniam. Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po kroku!


Zacznij od pokrojenia żeberek na pojedyncze paski. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i zalej w osobnym ganku zimna wodą. Kiedy mamy lekki kapuśniaczek za oknem i przez jesienną pluchę mamy ochotę na gorący posiłek w domu, w naszej kuchni może zagościć aromatyczny zapach kapuśniaku. Pachnie nie tylko kiszoną kapustą, ale również smacznym wywarem mięsnym.


Tym razem przyszła pora na kapuśniak ale nie taki zwykły a bardziej esencjonalny, gęściejszy i bardziej swojski niż pokazywane przeze mnie dotychczas przepisy na: kapuśniak i kapuśniak z kiełbasą. Zazwyczaj kapuśniaki przygotowuje się na mięsie. Najsmaczniejszą jego wersją jest kapuśniak z kiszonej kapusty, który w zależności od kraju, w którym jest przygotowywany, nosi inną nazwę.

Mam na imię Jola i wraz z Grzegorzem zapraszam Was do wspólnego gotowania. Przygotowaliśmy dla Was sprawdzone przepisy, które pokochała cała nasza rodzina. Na stronie znajdziecie przepisy na ciasta, desery, obiady, przekąski i przepyszne, kolorowe sałatki.


Przygotowywany jest na bazie szatkowanej kapusty (świeżej lub kiszonej). Najczęściej do przyrządzenia kapuśniaku jako bazę wykorzystuje się wywar mięsny z żeberek lub wędzonego boczku. Przygotowany z kiszonej kapusty kapuśniak to nie tylko moc smaku, ale także wzmacniające organizm danie. Pyszny, kwaśny i rozgrzewający kapuśniak pokocha cała rodzina. Sezonowa zupa gotowa w pół godziny!


Młoda kapusta, młode ziemniaki, marchewka i dużo koperku. Ugotowana na bulionie lub rosole z dodatkiem wiejskiej kiełbasy dobrej jakości. W innych przepisach na kapuśniak ziemniaki gotuję i podaję oddzielnie, teraz pokusiłam się o wersję wszystko w jednym, i ziemniaki od razu gotuję razem z. Witam Serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszny kapuśniak z młodej kapusty, kapuśniak jest bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu, więc polecam wypróbować przepis. Dodaj obrane i umyte, pokrojone warzywa, wrzuć listek laurowy, suszony grzybek oraz po 2-ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Nieoczywisty kapuśniak, bo nie jest kwaśny jakby wskazywała nazwa.


Jednak wyśmienita, bo młode warzywa, koperek i młode ziemniaczki smakują wyjątkowo. Zupę przygotowałam na wywarze z wędzonki, a. Jest pyszna, więc koniecznie wypróbujcie ten przepis. W naszym wykonaniu jest to zupa kapuściana z dodatkiem wędzonego boczku i kiełbasy, a także młodej marchewki i młodych ziemniaków.


Chwilkę podgotować na małym ogniu, żeby wszystkie składniki się przegryzły. W zależności jak bardzo chcecie mieć kwaśny kapuśniak, warto wodę wlewać po trochu do reszty składników. Ja część wody wylewam, bo nie lubię nadmiaru kwasu w zupie.


Cię nie rozgrzeje i nie nasyci, jak tradycyjny kapuśniak. Jest to potrawa, której bazą jest boczek oraz kapusta kiszona – jej spożywanie wpływa pozytywnie na funkcjonowanie układu trawiennego. Jak zrobić kapuśniak, który nie będzie zbyt tłusty ani kaloryczny? Wykorzystaj proponowany przez nas przepis, a na pewno przygotujesz posiłek, który będzie. Moja babcia gotowała tradycyjny kapuśniak na żeberkach i dodawała zasmażkę.


Ja robię trochę inaczej i dzięki temu nie jest on taki kaloryczny. Ilość składników można zmieniać według uznania. Kapusta jest jednym z najzdrowszych warzyw, ugotowanie kapuśniaku ze słodkiej kapusty jest bardzo łatwe, a na dodatek.


Taka zupa doskonal poprawi nam humor w chłodne dni, bo dostarczy naszym orgazmom wielu składników odżywczych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty