poniedziałek, 25 kwietnia 2016

Bardzo chrupiące gofry

CHRUPIĄCE GOFRY - IDEALNY PRZEPIS - przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Gofry smakują idealnie i są bardzo proste. To przepis na najlepsze gofry! Najlepsze gofry - chrupiące z wierzchu i lekkie jak piórko :-).


Bardzo chrupiące gofry

Dzięki ubitym białkom delikatnie wmieszanym do ciasta gofry ładnie wyrastają i są bardzo puszyste. Pyszne z bitą śmietaną i owocami, idealne na deser! Myślę ze nie ma sezonu na gofry,w czasie wakacji zdecydowanie więcej punktów gastronomicznych ma w sprzedaży, najlepsze są domowe,które są u nas w domu od dawna. Gofry - puszyste i chrupiące Uwielbiam gofry, bo są pyszne oraz przypominają mi smaki dzieciństwa.


Kiedy byłam małą dziewczynką, często stałam w długiej kolejce, aby móc zjeść najlepsze w mieście gofry, które swoim kuszącym zapachem zapraszały do zakupu wszystkich przechodniów. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy, jestem już starym dziadem #128521; Dlatego żeby trochę osłodzić sobie życie lubię wracać do lat dziecięcych, czasami wspomnieniami, lecz znacznie częściej smakami. Jedną z takich potraw są chrupiące gofry z konfiturą agrestową.


Przepisów na gofry jest naprawdę dużo, szukając tego idealnego przetestowałam kilka i znalazłam przepis na bardzo chrupiące, smaczne gofry. Kulinarne Szaleństwa Maniusi Przepis: Bezglutenowe gofry, pyszne i bardzo chrupiące. Miałam w ostatnim czasie dużo zapytań o wypieki bez glutenu, powiem szczerze, że nie jestem w tej dziedzinie specjalistką, ale korzystając z wolnego czasu poczytałam, poduczyłam się i pochylę się nad tym tematem na blogu.


Gofry wyszły wspaniałe w smaku, naprawdę pyszne. Pozostały chrupiące, ponieważ zostawiłam je na kratce a nie ułożyłam na talerzu. Potem schowałam je do pojemnika plastikowego i zamknęłam, na drugi dzień były mniej chrupiące, ale nie zrobiły się gumowate. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski: mleko, woda, mąka, cukier biały, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, oraz wcześniej wymieszane żółtka jajek z olejem, wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Chrupiące gofry możemy jeść nie tylko na wakacjach.


Bardzo chrupiące gofry

Ucieszą małych i dużych. Tajemnica dobrych gofrów tkwi nie w przepisie, ale także w odpowiedniej maszynie. Są zrobione ze składników, które używamy codziennie do obiadów czy pieczenia ciast, dlatego też można je wykonać praktycznie od razu bez potrzeby poszukiwania składników w sklepie. Przedstawiam przepis, z którego ja często korzystam. Gofry robię na wiele możliwych sposobów, w różnych kombinacjach smakowych.


Dzisiaj mam dla Was Kochani najprostszy i najlepszy przepis na pyszne gofry. Zaledwie kilka podstawowych składników, wystarczy aby w domowych warunkach przygotować świetne gofry, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Jest smaczniejsze gdy się doda mleko:) Jest dobry:)) min średnie przystępne. Gofry biszkoptowe to nic innego jak biszkopt z gofrownicy. Ciasto biszkoptowe jest bardzo puszyste i delikatne, a gofry wychodzą mocno chrupiące.


Zaraz po usmażeniu są delikatne, ale pozostawione na chwilę na kratce kuchennej robią się bardzo chrupiące. Nie wiem jak ten przepis może NIE WYJŚĆ, jest bardzo prosty. To jest pierwszy przepis, z którego gofry wyszły mi, chrupiące na wierzchu i pysznie pulchne w środku, tylko trzeba nastawić gofrownicę na maksymalną temperaturę. Gofry chrupiące, takie najlepsze, kojarzą mi się z wakacjami nad morzem, w Kołobrzegu. Kupowałam je w budce przy deptaku, ze świeżą borówką amerykańską oraz innymi owocami i bitą śmietaną.


Były wtedy moją ulubioną rozrywką kulinarną! Lekkie i chrupiące gofry to punkt obowiązkowy w naszym menu : ) Są bardzo szybkie i proste do przygotowania. Udany przepis to połowa sukcesu, ale do chrupiących gofrów niezbędna jest również dobra gofrownica. GOFRY IDEALNE - chrupiące i puszyste, przepis z kategorii Przepisy podstawowe.


Gofry miękkie w środku a chrupiące z zewnątrz,do tego nutella,banany i bita śmietana i jest naprawdę pysznie. Bardzo dobry i łatwy przepis. Mojego ukochanego sprzętu do gofrów nie udało mu się „przebić”, ale jestem bardzo zadowolona z tego, co razem zdziałaliśmy!


W smaku-bardzo fajne choć nie dałam ekstraktu (nie mam). Niestety była jedna rzecz,która psuła cały efekt,ale to raczej wina gofrownicy. Przepisy na bezglutenowe gofry pyszne i bardzo chrupiące w wyszukiwarce kulinarnej - przynajmniej idealnych przepisów na bezglutenowe gofry pyszne i bardzo chrupiące. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Potwierdzam - bardzo dobry przepis.


Przygotowanie dania gofry - lekkie i chrupiące - domowe, najlepszy przepis. Białka oddziel od żółtek. Dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli.


Zmiksuj na jednolite ciasto. Delikatnie wymieszaj z ciastem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty