środa, 20 kwietnia 2016

Ciasto na gofry z piekarnika

Sposób przygotowania przepisu: GOFRY Z PIEKARNIKA PIECZONE W FORMIE SILIKONOWEJ. Piekarnik rozgrzać do 200C. Przepis na gofry z piekarnika. Tak, tak z piekarnika, przygotowane w foremkach, jak na ciasto. Fajna alternatywa dla tych, którzy nie chcą kupować gofrownicy za kilkadziesiąt złotych, ale mogą pozwolić sobie na nabycie formy za kilkanaście.


Gofry z piekarnika Najprostszy przepis na chrupiące gofry Gofry z piekarnika są tak samo pyszne, jak pieczone w gofrownicy.

Podobnie, jak ciasteczka orzeszki przypominają mi beztroskie lata i wyprawy z koleżankami z klasy do budki, gdzie robili najlepsze gofry w mieście. Chrupiące gofry, jeszcze gorące posypane cukrem pudrem lub ozdobione bitą śmietaną uwielbiają dzieci i dorośli. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Na koniec dodajemy ubite na sztywno białka i delikatnie mieszamy szpatułką.


Sylikonowe formy napełniamy ciastem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 1stopni. Zapiekamy przez min, aż gofry się zarumienią. Potem wyjmujemy je z formy, wykładamy na blaszkę.


Zmieniamy temperaturę na 2stopni i podpiekamy min, aby były chrupkie.

Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na ciasto na gofry z piekarnika. Gofry to deser, któremu mało kto jest w stanie się oprzeć. Mieszam powoli, zostawiam na minut.


Przed nalewaniem na gofrownicę przemieszam raz i nalewam. Na zewnątrz chrupkie w środku miękkie, nie gumowate, lekkie. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki.


Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (można mikserem) i piec na złoto. Do masy dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.


Porcje ciasta wylewamy chochelką na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy około minut na lekko rumiany kolor. Gofry studzimy na kratce i podajemy z ulubionymi dodatkami. Przetestowałam formę i muszę przyznać, że gofry wyszły dobre, lekkie i chrupiące. Po upieczeniu, formę można szybko przemyć i schować do szafki.


Ja zrobiłam owsiane gofry z przepisu Pieguska, które bardzo mi smakowały. Nie zawierają w swoim składzie mąki tylko płatki owsiane. Upieczone gofry lubię układać na kratce do studzenia ciasta, żeby pozostały chrupiące.


W sezonie na owoce jagodowe, nie wyobrażam sobie gofrów bez malin, truskawek czy borówek.

Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry? Ciasto musi być dobrze napowietrzone i gęste, aby uzyskać chrupiącą skórkę. Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki. Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej! Sprawdź nasze przepisy na Polki.


Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone. To był pierwszy przepis na gofry jaki wypróbowałam po kupieniu nowej gofrownicy.


Do gofrownicy nakładać po dwie łyżki ciasta na każde pole grzewcze i piec gofry po 3-min (czas pieczenia zależy od mocy gofrownicy). Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 2o C, ok. Gotowe ciasto wylać do formy silikonowej. Katalog Smaków, proponujemy przepis na Gofry z piekarnika,.


Po tym czasie formę wyjąć z piekarnika, odstawić na minut, następnie wyciągnąć gofry. Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata. Pianę delikatnie połączyć z ciastem przy pomocy kopystki. Nakładać na rozgrzaną gofrownicę i piec do zrumienienia. Aby gofry były chrupiące należy po upieczniu układać je na kratce do przestygnięcia.


Podajemy lekko ciepłe, udekorowane bitą śmietaną, truskawkami, polane rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą gorzką z pomarańczą. Polecam mój przepis na gofry - gwarantuję, że będziecie zachwyceni! Oczywiście dodatki zależą wyłącznie od upodobań i gustu.


Wspaniały przepis na gofry domowe Ewy Wachowicz z programu Ewa gotuje! Oto oryginalny przepis na gofry z programu Ewy Wachowicz. Gofry z dodatkiem mąki pełnoziarnistej zawsze będą bardziej się kleić - coś za coś, ale nie są już tak problematyczne, jak we wcześniejszej wersji.


Zrobiłam identycznie jak napisane i tez mam taką gofrownice.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty