poniedziałek, 2 lutego 2015

Gofry domowe chrupiące

Na szczęście lub nieszczęście akurat przed świętami popsuł mi się opiekacz do kanapek i chcąc nie chcąc kupìłam urządzenie wielofunkcyjne z wymiennymi wkładkami gdzie m. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Subskrybujcie kanał na YT, klikając tutaj:. Gofry domowe są smaczne i zdrowe.


Przepis na gofry jest bardzo prosty.

To idealny pomysł na pożywne. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry.


Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Przyznam, że miałam sporo wątpliwości, bo przecież powszechna opinia mówi, że “te trzy w jednym to zło”, że tosty blade, gofry do niczego, i ogólnie tylko na dnie szafy dobrze się prezentują. Postanowiłam zaryzykować.


Powyższe ciasto na gofry ma idealną konsystencję, a po upieczeniu gofry są lekkie i chrupiące. Koniecznie wypróbujcie ten przepis na domowe, puszyste gofry - lepsze niż z nadmorskiej budki. Teraz nie musicie wyjeżdżać nad morze żeby zasmakować tego przysmaku.

Podajemy prosty przepis na szybkie i smaczne domowe gofry, które możesz zrobić w domu. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski: mleko, woda, mąka, cukier biały, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, oraz wcześniej wymieszane żółtka jajek z olejem, wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Osobno ubijamy białka jajek z szczyptą soli. Ucieszą małych i dużych. Tajemnica dobrych gofrów tkwi nie w przepisie, ale także w odpowiedniej maszynie.


Chrupiące gofry możemy jeść nie tylko na wakacjach. W misce ubijamy białka- odstawiamy. Idealne na śniadanie jak i deser. Masło rozpuszczamy i studzimy. W drugiej misce mieszamy mąkę, szczypte soli, proszek do pieczenia i cukier.


Dzisiaj mam dla Was Kochani najprostszy i najlepszy przepis na pyszne gofry. Zaledwie kilka podstawowych składników, wystarczy aby w domowych warunkach przygotować świetne gofry, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Ten deser nigdy mi się nie nudzi i zawsze może przynieść nowe smaki, ponieważ wiele zależy od dodatków. Kocham każde zestawienie - z bitą śmietaną, z owocami, cukrem pudrem czy z dżemem.


Podstawą udanego deseru są jednak dobre, puszyste i lekko chrupiące gofry. Przygotowanie dania gofry - lekkie i chrupiące - domowe, najlepszy przepis. Białka oddziel od żółtek.


Dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli.

Zmiksuj na jednolite ciasto. Delikatnie wymieszaj z ciastem. Jeśli marzą ci się złociste, chrupiące gofry, wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na ciasto na gofry. Poznaj słodką tajemnicę ich wypiekania w domowej gofrownicy, przekonaj się, że nie zawsze ciasto na gofry musi zawierać mleko, margarynę czy jajka i przede wszystkim, że ciasto na gofry może mieć różne smaki! Jak zrobić gofry - przepis i film.


Zgoda, domowe gofry również mają sporo kalorii (w zależności od dodatków) i nie są najzdrowszym z możliwych posiłków. Ale ich świeżość, smak, zapach, świadomość tego, z czego są zrobione znacznie ułatwia zapomnienie o tych wszystkich regułach. Często używam do upieczenia gofrów gofrownicy, ale zdarza mi się je upiec w foremce w piekarniku (są bardzo dobre i wychodzą jak gofry z budki). PRZEPIS NA GOFRY LEKKIE I CHRUPIĄCE. My zajadamy się goframi w cztery pokolenia i uwielbiam je przygotowywać kiedy odwiedzają nas znajomi.


Domowe gofry łączą pokolenia. Najlepsze są lekkie i chrupiące gofry, które puszystością dorównują drożdżowym ciastom. Słodkie gofry domowe – chrupiące i pyszne!


Nie od dziś wiadomo, że nie każdy jest wirtuozem kuchennych rewolucji. Istnieją jednak przepisy, z którymi poradzi sobie nawet największy laik. Jednym z nich jest ciasto na gofry - proste i szybkie w wykonaniu, wymagające tylko chwili skupienia oraz miksera. Od kiedy kupiłam gofrownicę przetestowałam już kilkanaście przepisów i póki co ten jest moim faworytem.


Zdrowe gofry są zazwyczaj miękkie i gumowate. Trudno osiągnąć odpowiednią chrupkość w domowych warunkach. Kiedy byłam małą dziewczynką, często stałam w długiej kolejce, aby móc zjeść najlepsze w mieście gofry, które swoim kuszącym zapachem zapraszały do zakupu wszystkich przechodniów.


Miksujemy całość od momentu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty