piątek, 13 lutego 2015

Chleb pszenny przepis na drożdżach

Znajdziesz tu proste przepisy na chleb na drożdżach - pszenny, żytni, mieszany, z dodatkami lub bez. Skorzystaj z przepisu na chleb razowy lub jasny. Pierwszy raz pszenny na drożdżach, bo zawsze żytni na zakwasie.


Ten chleb to jakiś obłęd! Pieknie pachnie, chrupiąca skórka jak nigdy, mieciutki sprężysty środek. Najlepszy chleb jaki jadłam!

Taki bardzo prosty, zwyczajny chleb pszenny – zwłaszcza dla osób, które mają niewiele czasu na zabawy z zakwasem i innymi wyszukanymi przepisami. Najprostszy przepis na chleb pszenny na drożdżach suchych. To super szybki przepis na chleb, który zawsze się udaje. Początek tygodnia zaczynam z przepisem na prosty chleb pszenny na drożdżach, który wygląda pięknie, smakuje jeszcze lepiej, no i ten zapach.


Przepis na prosty chleb pszenny. Sprawdź nasze przepisy i smakowite historie. Pokazujemy, że pieczenie domowego pieczywa nie jest trudne.


Pszenne chleby na drożdżach mają to do siebie, że wysychają dość szybko.

Chleb pszenny jak z piekarni. A co do najlepszego to kwestia smaku i gustu. Ja średnio lubię chleby na zakwasie. I nawet nie jestem wyjątkiem, jest sporo osób, które preferuje pszenne pieczywo na drożdżach. Przypominam dziś przepis na nasz codzienny chlebek pszenny na drożdżach.


Pulchny, z chrupiącą skórką, obłędnie pachnący. A chleb z tego przepisu jeszcze na trzeci dzień jest świeży. Poniższy przepis zawiera kompletny sposób przygotowania chleba na drożdżach. Jeżeli planujesz zrobić chlebek na zakwasie, polecam przepis na chleb na zakwasie i przepis na zakwas. Oczywiście jeśli wśród Was są tacy, co już mają przygotowane pieczywo na zakwasie do wiosennego grillowania, to wspaniale, ale jeśli należycie do tych, co dopiero się obudzili, że fajnie byłoby mieć parę kromek świeżego chleba, to ten przepis w stu procentach zaspokoi Wasze potrzeby.


Zauważyłam, że wiele zależy od samego przepisu. Są przepisy na chleby, których skórka jest twarda i chrupiąca, a są też takie, gdzie skórka jest miękka. Trzeba trochę poeksperymentować z recepturami , a także z temperaturą pieczenia. Jego niewątpliwą zaletą jest to, że błyskawicznie się go przygotowuje.


Najpierw chciałam wypróbować inny przepis na chleb pszenny, ale po obejrzeniu filmiku zdecydowałam się właśnie na niego. Dodatkowo zawartość dużej ilości ziaren słonecznika, dyni, sezamu i siemienia lnianego – wzbogaca jego smak. Wczoraj zachciało mi się domowego pieczywa.


Poszperałam w sieci i znalazłam prosty przepis na chleb.

Z podanych proporcji wychodzi naprawdę spory bochenek. Na drugi dzień po upieczeniu jest nadal miękki i świeży. Chef Titanium troche sie przy tym ciescie kiwal nie wiem czy to normalne w kazdym razie wszystko dobrze wymieszane.


Robiłam już wiele chlebków, ale ten jest wyjątkowo pyszny i można go dowolnie modyfikować. Ja zrobiłam ze świeżych drożdży, pół na pół zwykła mąka pszenna z mąką pszenną pełnoziarnistą, z dodatkiem płatków owsianych i suszonych pomidorów. Podwójna porcja Wyszedł perfekcyjnie. Domowy chleb na tradycyjnych drożdżach.


Z tego przepisu upieczesz dwa pokaźne bochenki. Szef piekarni Koszykowa Andrzej Wolanin wyjaśnia – 05. Teraz o samym przepisie. Z pszennym chlebem pieczonym na drożdżach jest jeden zasadniczy problem.


Jeśli jednak nie wyczerpałam tematu śmiało pytaj w komentarzach. W kategorii chleby natomiast znajdziesz przepisy na inne moje chlebki. Pszenny chleb na drożdżach Dzień przed pieczeniem chleba przygotowuję ciasto.


Ciasto: Mąkę mieszam z solą i cukrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty