środa, 4 lutego 2015

Pizza przepis na dużą blachę

Ciasto, na które przepisy miałam wcześniej jakoś mi nie smakowało. Teraz robię ją częściej bo ciasto jest bardzo dobre, szybko się robi i szybko rośnie. Ciasto na pizzę (duża blacha) - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Szybki przepis na domową pizzę na dużą blachę.


W tym czasie podsmażamy na oleju pieczarki i kroimy pozostałe składniki(szynkę i cebulę).

Po wyrośnięciu przekładamy ciasto na blachę, równomiernie rozciągamy rękami na całej blasze. Następnie polewamy sosem pomidorowym, obkładamy pozostałymi składnikami i posypujemy serem żółtym, Zapiekamy w 150oC przez ok min. Już nie raz pisałam Wam, że uwielbiamy domową pizze. Ta jak zwykle powstała pod wpływem chwili.


Pyszna pizza z wędzonym kurczakiem na dużą blachę. Przepisy, jak zrobić - Smaker. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na pizza domowa duża blacha.

AnikaObserwuj bloga Obserwujesz bloga Domowa kuchnia Aniki. PIZZA CIASTO Bardzo prosty i szybki przepis na domową pizzę. Pizzę bardzo lubię i dlatego polecam wszystkim fanom pizzy ten przepis. Artykuły na temat: przepis na pizze ciasto duza blacha Placek à la pizza Składniki na porcji: dag marchewki, dag brokułów,sól, dag cukinii, dag pomidorków koktajlowych, dag zielonego groszku, op.


Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Zrobiłam dzisiaj tą pizzę z podwójnej porcji,bo piekę na dwóch dużych blachach piekarnikowych.


Wykonanie ciasta nie jest trudne, choć kiedyś bałam się jak ognia ciasta drożdżowego to właśnie przy robieniu domowej pizzy jest okazja przekonać się do tego, że wcale nie jest ono trudne. Wyszło mi grubsze ciasto ale u mnie domownicy takie uwielbiają,jednak następnym razem rozłożę ciasto na blaszki to wyjdzie cieńsze. Z okazji międzynarodowego Dnia Pizzy, przedstawiam Wam pomysł na pyszną, domową pizzę na grubym puszystym cieście.


W innym naczyniu rozpuścić drożdże w wodzie ze szczyptą cukru, dodać olej( ja dodałam oliwę z suszonych pomidorów ) Drożdże wlać do mąki wymieszać najpierw łyżką a następnie zagnieść dobrze ciasto. W wielu domach przygotowuje się ją w zasadzie ten sam sposób i nazywa zwykle po swojemu. Przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę, a efekt… No cóż, ja przeważnie muszę przygotowywać chwilę później drugą pizze Moją familijną pizze najczęściej podaję w towarzystwie domowego sosu czosnkowego i ketchupu. To jest przepis z ksiązeczki Poradnika Domowego o zapiekankach, pizzach i innych takich. Dziś podaję przepis na prostą, swojską pizzę na grubszym spodzie.


Z dodatkiem szynki lub swojskiej kiełbasy, pieczarek i cebuli.

Taka pizza kiedyś często była robiona w moim domu. PIZZA – Jedni wolą na grubym cieście ( taką amerykańską ) a inni na bardzo cienkim ( prawdziwą włoską ). Ja należę do tych pierwszych smakoszy i im grubsza, to tym bardziej mi smakuje! Uwielbiam takie puszyste ciasto, z delikatnym wnętrem i chrupiącą skórką. Choć bardzo lubię pizzę z ciasta wyrastającego w lodówce (link) to domowe realia są często takie, że pizza ma być na już.


Myślę, że wiecie o czym mówię ;-) Warto zatem przypomnieć ten prosty przepis na ciasto, który nie wymaga zbyt wiele czasu na przygotowania a efekty są mimo tego znakomite. Z podanej porcji wychodzi duuuża blacha smacznej i podzielnej pizzy dla całej rodziny. Położyłam na suchą blachę (pokryta jest teflonem) i wyszło lepiej niż gdy smarowałam ją olejem.


W naszym przypadku podzieliliśmy je na pół i otrzymaliśmy ciasto na dwie duże blachy. Na natłuszczoną niewielką ilością oliwy blachę nakładamy ciasto do pizzy. Zobaczcie także nasz przepis na domową pizzę i sos pomidorowy idealny do podkładu do pizzy.


Zachęcamy do spróbowania. Prosty przepis na domową pizzę z dowolnymi składnikami. Seria zawiera przepis na sos do pizzy, ciasto do pizzy i instrukcje jak całość połączyć. Wg mnie ciasto jest świetne. Ja natomiast jeśli chodzi o sos to daję passatę pomidorową 250g np.


Moja Mama też zawsze robi pizzę na tym cieście, choć wcześniej korzystała z mojej włoskiej książki. Wypróbowany, robilam wiele razy, starcza na tą wielką blachę na caly piekarnik. Czyli po 30- minutach - bo tak jest w przepisie na biszkopt Pani Doroty z Moich Wypieków, sprawdzałam patyczkiem czy biszkopt jest suchy w środku. Mowa tu o cieście-leśny mech, które urzeka pięknym zielonym kolorem. Cirio,łyżeczkę suszonego oregano i bazylii,płaską łyżeczkę soli i jak kto chce ząbek czosnku wyciśnięty.


Pizza jest pyszna z tym sosem. Mój biszkopt piekł się min w 1stopniach z termoobiegiem. Ciasto wywarło na mnie ogromne wrażenie, ponieważ wyglądało przepięknie, i wspaniale smakowało.


Pierwszy raz miałam okazję je spróbować na mojego kuzyna w formie pięknego tortu, przygotowanego przez moją ciocię i kuzynkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty