wtorek, 29 października 2019

Sernik zebra przepis

Jeśli lubisz serniki wiedeńskie czy nowojorskie, wypróbuj również proponowaną przez nas wersję – będzie stanowić nie tylko wizualne urozmaicenie dotychczas znanego wypieku, ale też mieć nieco inny, ciekawy posmak. Jak zrobić sernik pieczony, który z wyglądu przypomina paski zebry? Uwaga, jest na to super prosty sposób. Zrobisz go z kilku łatwo dostępnych składników.


Opowiem Wam o moim przepisie na sernik Zebra.

Do przygotowania deseru użyłam mielony twaróg na sernik, który sprzedawany jest w wiaderku. Przepis na sernik zebra. Dwukolorowy sernik kakaowo- waniliowy z wyglądu przypominający znaną babkę Zebra.


Sposób przygotowania obu ciast jest taki sam. Polega on na naprzemiennym wykładaniu do formy raz jasnego, raz ciemnego ciasta, tworząc paski, jak u zebry. Dodane przez Annuar w: Tylko o kuchni.


A jakie przepisy Tobie nie wyszły ? Z opadaniem to niestety tak jest, że się zdarza nawet najlepszym.

Dużo zależy od sera (najlepszy jest samodzielnie mielony, ja z wygody używam z wiaderka) i techniki pieczenia. Wykonanie jest bardzo proste i zajmuje nie więcej niż minut. Tegoroczną edycję akcji wielkanocnej inauguruję przepisem na pyszne ciasto. Danusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Moje Wypieki I Nie Tylko.


Niczym, ”Świętego Gralla” wielu szuka przepisu na idealny sernik. Kremowy, puszysty, wilgotny i…róóóówny. Zrobić masę serową ubijając mikserem wszystkie składniki razem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji 2. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na sernik zebra. Dzisiaj przygotowałam pyszny kremowy sernik razem z marką Dr.


Dostałam do przetestowania Cukier z wanilią Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami Dr. Oetkera i Naturalny ekstrakt Wanilia Bourbon z Madagaskaru. Można go przygotować na zimno lub w kąpieli wodnej. Do jednej przesiewamy kakao i dokładnie miksujemy.


Na spód wylewamy dwie łyżki ciasta jasnego, potem dwie ciemnego, aż do wyczerpania składników. I teraz następuje część, która decyduje o tym, że sernik „Zebra” będzie zawsze równy. Bardzo polecam Wam ten przepis, sernik wychodzi naprawdę pyszny i puszysty.

Delikatnie kakaowy i delikatnie waniliowy, a na dodatek bardzo ładnie wygląda. Jak każdy sernik i sernik Zebra potrzebuje czasu, żeby zastygnąć, dlatego upieczcie go dzień przed podaniem i przechowujcie w chłodnym miejscu. Kojarzycie pyszne, piaskowe ciasto zebra? To dzisiaj zapraszam Was na sernik zebra, czyli sernik w fantazyjne pasy, o smaku waniliowym i czekoladowym. Przygotowanie sernika zebra jest prostsze niż zrobienie ciasta, w dodatku uprzedzę niecierpliwych – tak, możecie zrobić większe paski, moja zebra ma drobne, ale śmiało możecie zrobić grubsze.


Zebra to wilgotna, lekka i puszysta babka dwukolorowa w paski. Dziś mam dla Was najprostszy i najszybszy przepis na ciasto jaki znam – przepis na zebrę. Robię je często, bo po pierwsze jest szybkie, po drugie zawsze wychodzi, a po trzecie jest pyszne! W smaku bardzo wilgotny, nie za słodki, mimo użycia dużej ilości czekolady.


Dzisiaj upieklam ten serniczek,uzylam zwyklego,zmielonego twarogu ale z reszta postapilam tak jak w przepisie. SERNIK Z WIŚNIAMI I GALARETKĄ. SERNIK CZEKOLADOWY Z POLEWĄ.


SERNIK ŚMIETANKOWY Z CZEREŚNIAMI. Wszystkie smakowały równie wyśmienicie! Sernik delikatny,pulchny,pyszny. Tym razem wersja dwukolorowa przypominająca znane i lubiane CIASTO ZEBRA. Dla przygotowujących – z sernikiem zebra jest mało pracy.


Jeśli mieli się ser – nieco więcej, ale bez przesady. Można kupić na sernik tłusty albo półtłusty, biały ser na wagę. Czekolady połamać na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać rozpuszczone czekolady.


Wszyscy miłośnicy serników powinni spróbować także sernika zebra. Jest on pieczony w warunkach innych niż wszystkie pozostałe, gdyż w piekarniku serwuje mu się gorącą parową saunę i dlatego jego konsystencja różni się od tej, do której jesteśmy przyzwyczajeni. Jest ona lekka i puszysta, co sprawia, że biało-brązowy sernik rozpływa się w ustach.


ZEBRA - TRADYCYJNY PRZEPIS - na piękne i smaczne ciasto w paseczki, które sprawdza się na każdą okazję.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty