środa, 23 października 2019

Sernik ze spodem

Swój przepis na taki sernik ma niemal każda gospodyni. Takiego ciasta nie może zabraknąć z okazji Świąt, imienin lub rodzinnych spotkań. Idealne sernik na kruchym spodzie powinien być aksamitny i wilgotny. Na pyszny sernik składają się dwa istotne elementy – kruchy spód oraz odpowiednio przyrządzona masa serowa.


Dzięki nim otrzymasz ciasto, które z pewnością zadowoli podniebienia smakoszy słodyczy. Spód placka będzie złocisty, jeśli do masy wykorzystasz jedynie żółtka.

Utrzyj je dokładnie z kostką. Weeken więc idealny czas na dalsze słodkości. Tym razem zapraszam Was na sernik na zimno, który ostatnio jest faworytem mojego taty. Mamy tutaj słodziutki spód z nutelli i sucharków, masę serową, a na wierzchu wiśnie z galaretką.


Pozostałe składniki to jajka, masło lub śmietanka, cukier i dodatki smakowe. Oprócz zmielonego twarogu możemy upiec sernik również z gotowych zmielonych serów, z cream cheese. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na sernik pyszny że spodem.


Składniki ciasta zagniatamy na jednolite ciasto, owijamy w folię spożywczą i schładzamy przez minimum minut. Niektóre serniki można piec bez spodów, do innych polecam spód z ciasteczek, a jeszcze inne są najlepsze na klasycznym kruchym spodzie.

Sernik tradycyjny na kruchym spodzie. Dzisiaj przepis na najlepszy kruchy spód do sernika. Taki spód radzę zapiec przed nałożeniem masy serowej, dzięki czemu pozostanie kruchy i nie nasiąknie wilgocią od sera. Proszę poradźcie jak upiec sernik, w jakiej temperaturze i na jakim ustawieniu w piekarniku elektrycznym z termoobiegiem. Wszystkie najlepsze przepisy na serniki w jednym miejscu.


Zobacz sprawdzone przepisy na pyszne serniki na kruchym spodzie, na herbatnikach lub bez ciasta. Upiecz wyśmienity sernik z rosą, z kratką, wiedeński, migdałowy, z jabłkami lub jagodami. Lekki i pyszny sernik z owocami. Przepisów na serniki są tysiące, tak samo jak rad jak je robić, aby się udały, a przede wszystkim, aby nie opadały. Dobry dla łasuchów walczących ze zbędnymi kilogramami.


Ma niewiele tłuszczu i kalorii. Na dodatek pięknie się prezentuje i świetnie smakuje. Nie wiem czemu, ale nie mam ciasta, które jednoznacznie kojarzyłoby mi się ze Świętami Wielkanocnymi. Inaczej jest z Bożym Narodzeniem, gdzie obowiązkowe są serniki, sero-maki, czy drożdżowe makowce. To sernik, który obowiązkowo gościł u niej i dziadka w. Masę serową możesz wylać na jeszcze ciepły, podpieczony spód.


Ja nie wykładam boków formy papierem do pieczenia, jednak można to zrobić, by później łatwiej było rozdzielić sernik od formy. Formę ze spodem i masą serową umieść w piekarniku nagrzanym tak jak wcześniej do 1stopni.

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos. Brownie to czekoladowe ciasto typowe dla kuchni amerykańskiej. Piekłam ten sernik kilka razy i zawsze wychodzi pyszny :) Ale tym razem chciałam spróbować troszkę inaczej. Ponieważ uwielbiam spód z migdałami z sernika z białej czekolady, zastanawiam się czy mogę ten serniczek upiec na tym właśnie spodzie. Muszę wam powiedzieć, że w trakcie pieczenia unosił się w domu ta Zobacz więcej.


Na letnie dni wsam raz orzezwiajacy i kolorowy sernik z galaretkami,na kruchym spodzie z Nutella. Jest to gratka przede wszystkim dla tych, którzy lubią lekkie i puszyste ciasta, cudownie rozpływające się w ustach. Będzie on rozchwytywany w pierwszej kolejności, daję słowo! Chodź poznać przepis, jak upiec pyszny sernik z wiaderka, taki na kruchym spodzie, ze słodką polewą.


Aż pewnego dnia spróbowałam sernik rosa ze spodem z oreo. To połączenie smaków było obłędne. Postanowiłam spróbować zrobić sama taki sernik i cytując słowa męża- wyszedł wyśmienicie. Czuję, że ten sernik na kakaowym spodzie z truskawkami to będzie nowy hit na blogu!


Jest niesamowicie kremowy, a jednocześnie puszysty. Nie opada jak większość serników, ponieważ go nie napowietrzam i pięknie się kroi. Dodam także, że jest bardzo prosty do przygotowania, a jego smak wynagrodzi Ci każdą minutę spędzoną w kuchni przy jego przygotowywaniu. Przed Wami puszysty fit sernik na kruchym spodzie, który smakuje identycznie jak ten najzwyklejszy, domowy!


Potwierdziła to nawet moja Mama, która robi najlepszy serniczek na świecie! Jest puszysty, kremowy i rozpływający się w ustach, po prostu pychotka. Masę wylewamy na przygotowany wcześniej spód.


Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. Po upieczeniu zostawiamy sernik w uchylonym piekarniku, aż do wystudzenia. W mojej rodzinie piecze się go do dziś i zawsze świetnie się udaje. Składniki na spód ciasteczkowy: opakowanie ciastek Digestive (250g) 80g roztopionego masła;.


Ostudzić w uchylonym piekarniku, następnie ostudzony wsadzić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Podobnie jak górna część, nie musi być on jednolitym, rozwałkowanym ciastem. Na masę serową składa się zmielony twarożek oraz kostka do pieczenia utarta z cukrem, jajkami i mąką ziemniaczaną.


Wylewa się ją na podpieczony spó a następnie układa się na.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty