wtorek, 1 marca 2016

Przepis na gofry chrupiące z gofrownicy

Przepis na gofry chrupiące z gofrownicy

Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-). Pyszne z bitą śmietaną i owocami. Na mojej słabej gofrownicy 700W wyszły chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.


Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad. Jedna z nich jest taka, że nie wolno zaglądać do gofrów w trakcie pieczenia. Jest to kluczowe przy przepisie na ciasto na gofry chrupiące.


Inaczej gofry zaczynają się pocić a temperatura w grzałkach spadać. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Gofry domowe są smaczne i zdrowe. To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser.


Przepis na gofry chrupiące z gofrownicy

Jaki jest przepis na gofry? Metodą prób i błędów udało się dojść do najlepszego przepisu na lekkie i chrupiące gofry. Zawsze podejrzewała, że idealne chrupkie gofry wyjdą z takiej gofrownicy o mega mocnej mocy- jakże, się myliła! Przepis na gofry jak z nadmorskiej budki, a nawet lepsze :). Tak na prawdę Zobacz więcej.


PatK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga pat-elnia. Zdrowe gofry z quinoa fajnie chrupiące o bogatym, pełnoziarnistym smaku. Są dość wytrawne w smaku dla mnie idealnie komponują się z ziemistymi powidłami ślimakowymi.


Bezglutenowe gofry ryżowe. Im słabsza moc gofrownicy tym dłużej trzeba na nie zaczekać. Oprócz tego, że dobrze przypieczone gofry są smaczniejsze, bo mają chrupiącą skórkę, to dodatkowo takie dużo łatwiej wyciągnąć z gofrownicy. Rozgrzewałam ją do maximum i smarowałam pędzelkiem olejem (inaczej przywierały- nie wiem czy tylko na mojej gofrownicy ale tak robiłam).


Przedstawiam przepis, z którego ja często korzystam. Udowadniam, że wychodzą nawet w urządzeniu typu 3w1. Do mąki dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli, zmiksuj na jednolite ciasto.


Z białek ubij sztywną pianę i delikatnie wymieszaj ją z ciastem. Porcje ciasta nakładaj do gofrownicy i piecz 3-minuty na złoty kolor. Zapraszam po parę wskazówek i przepis min łatwe tanie.


Dzisiaj przepis na gofry, który wyjdą w każdym tego typu urządzeniu, ciasto jest świetne a gofry wychodzą takie jak lubię: chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Przepisów na gofry jest naprawdę dużo, szukając tego idealnego przetestowałam kilka i znalazłam przepis na bardzo chrupiące, smaczne gofry. Często używam do upieczenia gofrów gofrownicy, ale zdarza mi się je upiec w foremce w piekarniku (są bardzo dobre i wychodzą jak gofry z budki). PRZEPIS NA GOFRY LEKKIE I CHRUPIĄCE. Włącz gofrownicę, aby zdążyła się dobrze rozgrzać.


Białka ubij na sztywno z dodatkiem szczypty soli i odstaw na bok. Wspaniały przepis na gofry domowe Ewy Wachowicz z programu Ewa gotuje! Sprawdź, jak zrobić chrupiące gofry z bitą śmietaną lub owocami, lekkie i pyszne, które rozpłyną się w ustach. Oto oryginalny przepis na gofry z programu Ewy Wachowicz. Ucieszą małych i dużych.


Chrupiące gofry możemy jeść nie tylko na wakacjach. Tajemnica dobrych gofrów tkwi nie w przepisie, ale także w odpowiedniej maszynie. Ciasto na gofry odstawiamy na minut, następnie tradycyjnie pieczemy w gofrownicy. Podajemy z bitą śmietaną, owocami w żelu i świeżymi owocami. Drożdże rozcieramy z połową ilości cukru trzcinowego, aż uzyskamy płynną konsystencję.


Wlewać do nagrzanej gofrownicy, piec aż nabiorą złotego koloru. Uwaga: Po upieczeniu warto ustawić gofry pionowo (np. między dwiema szklankami) i dać im odparować - będą bardziej kruche i chrupiące. Podstawowe ciasto na gofry samo w sobie jest tak słodkie i smaczne, że może stanowić pyszny deser.


Wystarczy jednak słoiczek. Te ostatnie ubij na sztywną pianę, którą dodasz do masy na ciasto gofrowe dopiero na samym końcu, delikatnie mieszając wszystkie składniki. Złocisty kolor gofry zyskają dzięki wcześniejszemu utarciu żółtek z cukrem waniliowym.


Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone. Są chrupiące i idealnie smakują z dżemem i bitą śmietaną, aczkolwiek osobom na diecie bardziej polecam serwować je z jogurtem naturalnym i owocami. Z jakimi dodatkami najlepiej serwować?


Wpadłem tutaj zobaczyć składniki, ale po przeczytaniu procesu tworzenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty