wtorek, 17 września 2019

Soczewica przepisy

Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Sprawdź nasze najlepsze przepisy! Soczewica – wartości odżywcze.


Jest dobrym źródłem białka, a więc z powodzeniem możesz ją stosować w swojej kuchni jako zamiennik mięsa. Zupa z soczewicy z grzybami. Zaloguj się aby zapamiętywać przepisy.

Przepisy kulinarne Olga Smile Przepisy kulinarne Olga Smile. Znana od czasów prehistorycznych, mimo swych licznych wartości odżywczych zepchnięta poza kulinarny nawias. Wegańskie kanapki nie muszą być trudne, a z dodatkiem jakim jest pasta z soczewicy wzbogacą ją nie tylko smakowo, ale też odżywczo.


Niczym ulubiony pasztecik, zarówno na śniadanie jak i kolację. Pyszna zupa z czerwonej soczewicy ze świeżymi pomidorami, doprawiona przyprawą curry i czosnkiem. Choć nie jest to zbyt popularny produkt królujący na naszych talerzach, to warto sięgać po soczewicę jak najczęściej. Spożycie soczewicy poprawia pracę układu pokarmowego i przemianę materii, obniża poziom cholesterolu, ale to tylko niektóre jej zalety.


Pisałam gdzieś kiedyś, że któraś z past jest moją ulubioną? Teraz moją ulubioną jest już pasta opisana poniżej.

Zrobiłam ją już wcześniej i wydała mi się zbyt prosta, aby ją tu wrzucić, ale niedawno przypomniałam sobie, że to przecież blog z prostymi przepisami więc chyba nie powinnam zwlekać, prawda? Informujemy, że z dniem 21. Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jest to jednak bardzo zdrowy produkt, który warto wykorzystać w przygotowywanych przez siebie potrawach.


Pomysłów na przepisy z soczewicą jest naprawdę bardzo dużo! Leczo to jedno z moich ulubionych dań. Kocham je za pomidory, soczyst paprykę, za to że tak cudownie grzeje w chłodniejsze wieczory.


Idealne jest, kiedy jestem nad jeziorem – jego przygotowanie w tej wersji wymaga niewiele zachodu, a można zrobić od razu więcej, na kilka dni. Natomiast naukowcy z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie. Idealnie wpisuje się w jesienne i zimowe menu.


Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni. Jestem ogromną fanką kasz, ziaren, strączków i nasion. Dzisiejsza sałatka jest tego dowodem.


W moim domu jest mnóstwo płóciennych worków z różnymi ziarnami – używam ich do dań głównych, na słodko i do sałatek. Przepis na zupę z soczewicy bardzo lubię i smakuje ona wszystkim członkom mojej rodziny. Nawet dziecko się zajada, co nie jest regułą. Czas przygotowania: powyżej godziny Ten przepis pojawił się tutaj dzięki Wam.


Bo choć od wielu lat piekę te paszteciki to nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby spisać recepturę i obfotografować dla Was cały przebieg przepisu.

Jak gotować soczewicę, z czym ją podawać? W przeciwieństwie do innych warzyw strączkowych, nie wymaga wcześniejszego namaczania. Jest to roślina popularna zarówno wśród sportowców jak i osób pragnących zdrowo się odżywiać. Jej skład jest pełen witamin i składników odżywczych, których potrzebuje nasz organizm na co dzień.


Pierogi z soczewicą to świetne danie bezmięsne, które polecam szykować nie tylko na Święta. Przepis jest bardzo prosty a pierogi smakują i dzieciom i dorosłym. Okraszone cebulką podsmażoną na oleju są pyszne. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na soczewica zielona.


Zachęcam do spróbowania, bo smakuje również mięsożercom. Do zupy z soczewicą dodajemy też paseczki wysmażonego na chrupko boczku oraz odrobinę szczypiorku. Zupę można zagęścić łyżeczką mąki lub ugotować z makaronem typu zacierka.


Dopiero zaczynam moją przygodę z gotowaniem i obecnie poszerzam horyzonty poza schabowe i pierś z kurczaka #128578; Wpadłam na owy przepis, bo zalegała mi w szafce właśnie soczewica a nie bardzo miałam na nią pomysł.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty