wtorek, 11 grudnia 2018

Przepis na gofry z gofrownicy chrupiące

Najlepsze gofry - chrupiące, lekkie jak piórko :-). Pyszne z bitą śmietaną i owocami. Na mojej słabej gofrownicy 700W wyszły chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku.


Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka.

Mój przepis na chrupiące gofry jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad. Jedna z nich jest taka, że nie wolno zaglądać do gofrów w trakcie pieczenia. Jest to kluczowe przy przepisie na ciasto na gofry chrupiące. Inaczej gofry zaczynają się pocić a temperatura w grzałkach spadać.


Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Gofry domowe są smaczne i zdrowe.


To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser. Jaki jest przepis na gofry?

Metodą prób i błędów udało się dojść do najlepszego przepisu na lekkie i chrupiące gofry. Im słabsza moc gofrownicy tym dłużej trzeba na nie zaczekać. Oprócz tego, że dobrze przypieczone gofry są smaczniejsze, bo mają chrupiącą skórkę, to dodatkowo takie dużo łatwiej wyciągnąć z gofrownicy. Zawsze podejrzewała, że idealne chrupkie gofry wyjdą z takiej gofrownicy o mega mocnej mocy- jakże, się myliła! Przepis na gofry jak z nadmorskiej budki, a nawet lepsze :).


Tak na prawdę Zobacz więcej. PatK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga pat-elnia. Często używam do upieczenia gofrów gofrownicy, ale zdarza mi się je upiec w foremce w piekarniku (są bardzo dobre i wychodzą jak gofry z budki). PRZEPIS NA GOFRY LEKKIE I CHRUPIĄCE. Wlewać do nagrzanej gofrownicy, piec aż nabiorą złotego koloru.


Uwaga: Po upieczeniu warto ustawić gofry pionowo (np. między dwiema szklankami) i dać im odparować - będą bardziej kruche i chrupiące. Podstawowe ciasto na gofry samo w sobie jest tak słodkie i smaczne, że może stanowić pyszny deser. Wystarczy jednak słoiczek.


Udowadniam, że wychodzą nawet w urządzeniu typu 3w1. Rozgrzewałam ją do maximum i smarowałam pędzelkiem olejem (inaczej przywierały- nie wiem czy tylko na mojej gofrownicy ale tak robiłam). Przedstawiam przepis, z którego ja często korzystam.


Zapraszam po parę wskazówek i przepis min łatwe tanie. Miałam nie pokazywać przepisu na gofry ziemniaczane, ale doszłam do wniosku, że może ktoś go nie zna. Z żółtek, margaryny, cynamonu, mąki zmieszanej z proszku do pieczenia, cukru i mleka zrobić ciasto.

Ubić pianę z białek, dodać do ciasta. Jabłko utrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Ciasto wlewać porcjami do gofrownicy. Wspaniały przepis na gofry domowe Ewy Wachowicz z programu Ewa gotuje!


Sprawdź, jak zrobić chrupiące gofry z bitą śmietaną lub owocami, lekkie i pyszne, które rozpłyną się w ustach. Oto oryginalny przepis na gofry z programu Ewy Wachowicz. Do mąki dodaj mleko, olej, żółtka, proszek do pieczenia i szczyptę soli, zmiksuj na jednolite ciasto. Z białek ubij sztywną pianę i delikatnie wymieszaj ją z ciastem. Porcje ciasta nakładaj do gofrownicy i piecz 3-minuty na złoty kolor.


Przepisów na gofry jest naprawdę dużo, szukając tego idealnego przetestowałam kilka i znalazłam przepis na bardzo chrupiące, smaczne gofry. Jak zrobić gofry - przepis i film. Z jakimi dodatkami najlepiej serwować? Wpadłem tutaj zobaczyć składniki, ale po przeczytaniu procesu tworzenia.


Ucieszą małych i dużych. Chrupiące i złociste: zobacz przepis na gofry idealne! Tajemnica dobrych gofrów tkwi nie w przepisie, ale także w odpowiedniej maszynie. Dzisiaj przepis na gofry, który wyjdą w każdym tego typu urządzeniu, ciasto jest świetne a gofry wychodzą takie jak lubię: chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku.


Dotychczas korzystałam z przepisu z Kuchni polskiej , z którego wychodziły smaczne, ale dość ciężkie gofry. Dzisiaj postanowiłam wypróbować przepis Bajaderki z forum cincin. Bajaderka pisze, że są lekkie jak piórko - i ja się pod tym podpisuję.


Włącz gofrownicę, aby zdążyła się dobrze rozgrzać. Białka ubij na sztywno z dodatkiem szczypty soli i odstaw na bok. Spożywać od razu lub włożyć do wcześniej nagrzanego pieca, by ochronić przed wystygnięciem.


Podawać z ulubionymi dodatkami np.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty