piątek, 22 czerwca 2018

Gotowa masa na gofry

Ciasto na gofry na Allegro. Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje. Wejdź i znajdź to, czego szukasz! Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!


Po pierwsze można skorzystać z gotowej mieszanki do wyrobu gofrów. Takiej, jaka jest używana w profesjonalnych punktach z goframi.

Jednak pozostaje pytanie czy masa na gofry przygotowana z mieszanki instant jest jeszcze domowa. Drugi sprawdzony sposób to dodanie odrobiny wody gazowanej do wyrobionego ciasta. W blenderze zmielić na gładką masę oliwki, kapary, czosnek wraz z oliwą i sokiem z cytryny.


Doprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Przekroić na pół, aby tworzyły trójkąty i przekłuć długą wykałaczką. Przepis na gofry jest bardzo prosty. Gofry domowe są smaczne i zdrowe.


Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków.

To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser. Jaki jest przepis na gofry? Posiadamy w swojej ofercie ciasta i gofry w proszku. Za pomocą naszych mieszanek upieczesz wyśmienite ciasta i gofry. Zakup ciasto w proszku właśnie od nas, a zyskasz zadowolonych klientów.


Produkujemy nasze mieszanki z niezwykłą starannością. W naszym laboratorium dbamy i kontrolujemy aby jakość surowców których używamy do produkcji mieszanek ciast była wysoka i niezmienna. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry.


Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Na szczęście lub nieszczęście akurat przed świętami popsuł mi się opiekacz do kanapek i chcąc nie chcąc kupìłam urządzenie wielofunkcyjne z wymiennymi wkładkami gdzie m. Chochelką nakładać masę do gofrownicy, piec według instrukcji sprzętu, u mnie ok. Dokładnie mieszam, a następnie smaruję masą z awokado gotowe gofry.


Dzięki dobranym składnikom i dopracowanej recepturze gofry KOMPLET charakteryzują się chrupiącą skórką, wilgotnym miękiszem i delikatnym smakiem. Współpraca z nami to wybór naturalnych receptur i rozwiązań, które sprawią, że praca w gastronomii stanie się przyjemniejsza. Wysokiej jakości produkty do zaopatrzenia lodziarni i cukierni pozwolą stworzyć dania i desery, które na pewno zaspokoją gusta nawet najbardziej wymagających konsumentów.


Jak zrobić gofry - przepis i film.

Zmiksować żółtka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, olej i sól na jednolitą masę. Białka ubić na sztywno i wymieszać z ciastem. Piec w rozgrzanej gofrownicy do osiągnięcia pożądanego koloru (na rumiano: 2-minuty) i podawać z ulubionymi dodatkami.


Zmiksuj ponownie na gładką masę, ale tylko do momentu, aż składniki się połączą. Po upieczeniu posyp je cukrem pudrem i udekoruj ulubionymi dodatkami. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania.


Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone. Przesianą mąką umieścić w misce, podsypać solą, cukrem i proszkiem do pieczenia. Lista przepisów na gotowe gofry jak podgrzać z polskich blogów kulinarnych.


Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Bazą do przygotowania przepisu jest masa krówkowa HELIO dostępna w wielu. Jak w prosty sposób zrobić pyszne gofry w wersji na słodko – z bitą śmietaną i owocami? Domowe gofry jak z budki to zdecydowanie smak lata! A jak wersji na słono – z warzywami, szynką, serem, a nawet sadzonym jajkiem?


Na nagrzaną płytę gofrownicy nakładać odpowiednią ilość ciasta (wcześniej można natrzeć ją odrobiną oleju, żeby ciasto nie przywierało) i smażyć gofry na rumiano. Gotowe gofry studzić na kratce, dzięki temu nie staną się gumowe. Dzięki temu masa na gofry będzie się dobrze napowietrzała, a gotowa przekąska będzie miała puszystą konsystencję.


Sekret perfekcyjnego ciasta na gofry to również dbałość o odpowiednią kolejność przyrządzania go: 1. Osobno wymieszaj i mokre składniki. Podajemy lekko ciepłe, udekorowane bitą śmietaną, truskawkami, polane rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą gorzką z pomarańczą. Oczywiście dodatki zależą wyłącznie od upodobań i gustu. Polecam mój przepis na gofry - gwarantuję, że będziecie zachwyceni!


Podając swoje dane wyrażam zgodę na utworzenie spersonalizowanego profilu użytkownika, aby Lidl mógł kierować lepiej dostosowane do moich zainteresowań niektóre reklamy w formie newslettera oraz ulepszać strony internetowe. Zgoda może być wycofana w dowolnym momencie, np. Wszystkie składniki miesza się na jednolitą masę i wylewa (najlepiej chochelką) porcjami na rozgrzaną gofrownicę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty