poniedziałek, 18 czerwca 2018

Jakie ciasto na gofry

Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone. Mieszam powoli, zostawiam na minut.


Przed nalewaniem na gofrownicę przemieszam raz i nalewam. Na zewnątrz chrupkie w środku miękkie, nie gumowate, lekkie.

Ciasto na gofry może być klasyczne, pszenne z jajkiem, czyli lekkie i puszyste. Wystarczy mieć odpowiednie narzędzia i przepis na ciasto. Tak naprawdę istnieje kilka przepisów, w zależności od tego, jaką dietę preferujemy. Można na przykład przygotować ciasto na gofry bez oleju albo bez dodatku jajek i mleka w wersji wegańskiej.


Sposobów na gofry domowej roboty jest wiele. Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry? Ciasto musi być dobrze napowietrzone i gęste, aby uzyskać chrupiącą skórkę.


Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki.

Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej! Sprawdź nasze przepisy na Polki. Mimo, iż gofr wygląda niepozornie, potrzeba na niego dwa razy tyle ciasta, co na klasycznego. Gofrownica błyskawicznie się rozgrzewa, gofry pieką się w niecałe dwie minuty.


Pomimo tego, że w gofrownicy jest miejsce tylko na jednego gofra, pieczenie przebiega znacznie szybciej podwójnych, klasycznych. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry. To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki.


Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry. Ciasto można odstawić aby odpoczęło (na około minut), ale nie jest to konieczne. Gofry piec przez około - minuty lub przez czas podany w instrukcji gofrownicy.


Nakładamy ciasto chochlą i wypukłą stroną łyżki rozprowadzamy ciasto dokładnie po całej powierzchni. Przesianą mąką umieścić w misce, podsypać solą, cukrem i proszkiem do pieczenia. CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry.


To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Powyższe ciasto na gofry ma idealną konsystencję, a po upieczeniu gofry są lekkie i chrupiące. Idealnie smakują z bitą śmietaną, owcami, dżemem, czy z lodami.


Koniecznie wypróbujcie ten przepis na domowe, puszyste gofry - lepsze niż z nadmorskiej budki.

Wlewamy ciasto, tak, żeby wypełnić dolny pojemnik, ale nie tak, żeby ciasto przelewało się poza brzgi. Weźcie sobie do tego większą łyżkę niż moja na zdjęciu – taką trwa to całą wieczność ;) Gofry pieczmy tak długo, aż będą rumiane, może to potrwać nawet kilka minut. Do gofrownicy nakładać po dwie łyżki ciasta na każde pole grzewcze i piec gofry po 3-min (czas pieczenia zależy od mocy gofrownicy). Upieczone gofry przekładać na kratkę.


Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje. Wejdź i znajdź to, czego szukasz! Dodane przez anjaw: Tylko o kuchni. Witam Was, Mam pytanie, od dłuższego czasu szukam przepisu na dobre gofry, tzn. Nie wiem, od czego to zależy, wypróbowałam już kilkanaście przepisów i to ciągle nie jest to.


Jest wiele pysznych wersji ciasta na gofry. Te z drożdżami też są niezłe. Osobiście czasem dodaję trochę wody gazowanej odrobinę sody, wtedy szybciej łapią kolor.


Długo szukałam idealnego przepisu na te gofry, które mogłyby konkurować z tymi z profesjonalnych budek – i znalazłam! Teraz takie gofry przygotowuję w domu i przyznam się Wam, że kocham robić gofry tak samo, jak kocham naleśniki! Sekretem chrupiących gofrów jest nie tylko dobre ciasto, ale i dobra gofrownica. Ciasto przenieś za pomocą chochli do dobrze rozgrzanej gofrownicy i piecz na złoty kolor.


Po upieczeniu ostudź je na kratce. Tak przygotowane gofry będą delikatne i puszyste. Dodatki: śmietanę ubij z cukrem pudrem za pomocą miksera. Na schłodzone gofry wyłóż pokrojone owoce, a na nie ubitą śmietanę.


To są gofry brukselskie. Te, o których piszesz to są gofry z Liege, za kilka dni będzie na nie przepis na blogu, tylko muszę go wpisać. Gofry belgijskie sprzedawane na gorąco na ulicach brukselskich to są (najczęściej) gofry z Liege.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty